Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:33 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 30.06.2024

Ο Ολυμπιακός, με στοχευμένες κινήσεις, ετοιμάζεται να κάνει αυτό που πρέπει. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσουν σύνολο ικανό να επαναφέρει την ομάδα του Πειραιά στην κορυφή την Ευρώπης και της Ελλάδας. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Η αλήθεια είναι πως ο Ιούνιος ήταν ένας παράξενος μήνας για όσους ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Πρώτα, ο χαμένος τίτλος στην Stoiximan Basket League και μετά η σιγή ιχθύος σε επικοινωνιακά και μεταγραφικά, που προκάλεσε από ανησυχία μέχρι και εκνευρισμό στον κόσμο του Ολυμπιακού. Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική, γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να επέλεξε να μην βγάλει προς τα έξω τις κινήσεις του, όμως οι «μηχανές» δούλευαν στο φουλ και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Όλοι Euro LIVE: Η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών, η πρωτοφανής απόφαση του Όλιβερ για διακοπή και μία «δόση» από… Πλάις!
EURO 2024

00:19 - 30.06.2024

Όλοι Euro LIVE: Η χειρότερη Ιταλία όλων των εποχών, η πρωτοφανής απόφαση του Όλιβερ για διακοπή και μία «δόση» από… Πλάις!

«Όλοι Euro» για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις του Σαββάτου! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Βεστφαλία και Βερολίνο. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Το τυπικό της ανακοίνωσης του Γιώργου Μπαρτζώκα ήρθε ως επισφράγιση της εμπιστοσύνης στον κορυφαίο κόουτς της Ευρώπης. Σε έναν άνθρωπο που αγαπάει τον σύλλογο και που οι ιδέες του για το μπάσκετ είναι… πολύ μπροστά από την εποχή μας. Από εκεί και πέρα όμως, έρχονται και οι κατάλληλες κινήσεις για να χαρίσουν στον Μπαρτζώκα ένα… ευχάριστο πονοκέφαλο σε ό,τι έχει να κάνει με την διαχείριση των παικτών του και το ροτέισον.

Τάιλερ Ντόρσεϊ © Intime

Το θέμα με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ τελειώνει όπως πρέπει, με τον διεθνή γκαρντ να έχει συμφωνήσει για 2+1 χρόνια με τους Πειραιώτες, με σκοπό να βρει ξανά τον εαυτό του, αυτόν που είχε δείξει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2021 – 2022.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Κίναν Έβανς, οι ερυθρόλευκοι έκαναν αυτό που έπρεπε, σύμφωνα τουλάχιστον από την δική μου οπτική. Διαφορετική οικονομική συνθήκη και από τον Ιανουάριο ο παίκτης θα παίξει κανονικά με τον Ολυμπιακό. Είναι «τίμιο» να μην μηδενίζεις έναν παίκτη για έναν τραυματισμό, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα ελεγχόμενο ρίσκο, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση παίκτη που να παίζει στο «2» και στο «3».

Εβάν Φουρνιέ ©Imago

Μιλώντας για το «2-3», ο παίκτης που θα καλύψει το κενό θα είναι, όπως όλα δείχνουν, από το NBA. Πρώτος στόχος είναι ο Φουρνιέ, με την υπόθεση όμως να μην είναι σε καμία περίπτωση εύκολη. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις πρώτες επαφές και αναμένει τις εξελίξεις. Άλλωστε και να μην είναι ο Φουρνιέ εν τέλει, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών από το NBA που αποδεσμεύονται, όπως ο Σβι Μιχάιλιουκ. Παράλληλα, εξετάζουν στον Ολυμπιακό και τις υποθέσεις από την Ευρώπη, όπως αυτή του Πι Τζέι Ντοζίερ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σάσα Βεζένκοφ, τα δεδομένα είναι πολλά και περίπλοκα. Ας προσπαθήσουμε όμως να τα ξεδιαλύνουμε. Ο Ολυμπιακός είναι το μπασκετικό σπίτι του παίκτη. Άπαντες τον αγαπούν και άπαντες κάνουν ό,τι μπορούν για να τον φέρουν ξανά στο ΣΕΦ. Οι κύριοι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι οι πρώτοι σε αυτό και έτοιμοι να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον πείσουν να επιστρέψει. Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, στην παρούσα φάση, τον έχουν οι Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι για την ώρα θέλουν να κρατήσουν τον Σάσα Βεζένκοφ στον Καναδά. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η υπόθεση θα χρειαστεί υπομονή και σύνεση από πλευράς όλων. Ο Ολυμπιακός όμως, έχει κάνει ό,τι χρειαζόταν από πλευράς του, τουλάχιστον επί της παρούσης.

Σάσα Βεζένκοφ © Intime

Πριν από πολλά χρόνια, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε πει πως «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν τη χαραυγή». Ο Ολυμπιακός δεν τελείωσε τη σεζόν όπως θα ήθελε. Παρόλα αυτά, με την μεγάλη προσπάθεια των αδερφών Αγγελόπουλων, του Γιώργου Σκινδήλια, του Γιώργου Μπαρτζώκα, του Νίκου Λεπενιώτη, του Χρήστου Μπαφέ και όλων των υπολοίπων ανθρώπων της ΚΑΕ, ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να επιστρέψει εκεί που πρέπει.

Ο Ιούνιος λοιπόν, που τόσο περίεργα ξεκίνησε, φεύγει με αισιοδοξία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Η «χαραυγή» λοιπόν πλησιάζει, οπότε οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά...