Ζωγραφιές και ζητήματα

Ζωγραφιές και ζητήματα

Red Duckling 19:51 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 09.08.2024

Ο Red Duckling γράφει για το πρώτο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης πριν τη σέντρα της σεζόν.

Τα καλοκαιρινά φιλικά γίνονται για να δοκιμάζει πράγματα ο προπονητής, να εντοπίζει ζητήματα και αδυναμίες και να διορθώνονται. Ναι, σε κανέναν δεν αρέσει η ομάδα να βρίσκεται με 4-1 στην έδρα της ακόμα και σε ένα φιλικό γιατί είμαστε Ολυμπιακός.

Αλλά ας χαλαρώσουμε λίγο, απολαμβάνοντας την ευτυχία του να μην έχουμε ευρωπαϊκό “πρέπει” αυτές τις ημέρες. Ο προπονητής είναι εδώ, να ζητήσει και να κάνει ό,τι χρειάζεται για τη νέα σεζόν του Ολυμπιακού.

Και όπως την βλέπουμε μπροστά την ομάδα δεν χρειάζεται και πολλά. Για την ακρίβεια τον Ποντένσε να πλαισιώσει τους Βέλντε και Μαρτίνς, μετατρέποντας τα άκρα του Ολυμπιακού σε «φωτιά». Λίγο πιο πίσω, στη μεσαία γραμμή, η τριάδα που έχει στο μυαλό του ο κόουτς είναι Τσικινιο-Εσε και αντί Ιμπόρα.

Ο Γκαρθία δηλαδή ή ο Στάμενιτς. Ο πρώτος ακόμα δεν έχει παίξει, ο δεύτερος πρώτη φορά χθες και γι’ αυτό φάνηκε και βαρύς. Οπότε εδώ έχουμε τεράστια περιθώρια βελτίωσης από αυτό που είδαμε χθες συν τον Όρτα αν τελικά βρεθεί η άκρη με τους Πορτογάλους.

Και πάμε στην άμυνα όπου η εικόνα στο μυαλό μου είναι ξεκάθαρη. Χρειάζεται ένας «Κάρμο». ένας έμπειρος και καλός στόπερ που θα τραβήξει όλη την γραμμή. Το είδαμε πως γίνεται και τι μπορεί να φέρει πριν λίγο καιρό. Ο Ιταλός και ο Άγγλος έχουν προοπτικές, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος οπως έκανε ο Κάρμο. Με Ρέτσο και έμπειρο καλό στόπερ και τους μικρούς από πίσω θα είμαστε μια χαρά.

Αυτά τα ολίγα και υπομονή γιατί παραδοσιακά τα ωραία πράγματα γίνονται τέλη Αυγούστου. Όχι, δεν έχω πληροφορίες, αλλά αυτό δείχνει η ιστορία. Και ο Ολυμπιακός φέτος έχει την πολυτέλεια να πάρει καλό παίκτη εκείνη την περίοδο, παίζοντας στην Ευρώπη μετά από 1 μήνα. Εκτός και αν δεν έχετε εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα να νικήσει Βόλο, Καλλιθέα και Λαμία…