Δεν το λες και γκέλα στην Πόλη, αλλά θέλει χρόνο και... αναμονή για τις λύσεις στα ριμπάουντ

Ολυμπιακός

i

© InTime

Δεν το λες και γκέλα στην Πόλη, αλλά θέλει χρόνο και... αναμονή για τις λύσεις στα ριμπάουντ

Παναγιώτης Ραμαντάνης 00:15 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:41 - 05.10.2024

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη για την 1η αγωνιστική της Euroleague, τον ανεβασμένο Πίτερς, αλλά και την επιστροφή του ΜακΚίσικ.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Euroleague. Μία πρεμιέρα που κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, μιας και οι Πειραιώτες φιλοξενήθηκαν από τη Φενέρμπαχτσε στην «Ulker Sports Arena», όπου οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με 82-71.

Ανάλυση για το παιχνίδι μπορεί να γίνει, όμως προφανώς τίποτα δεν «χάνεται» με το πρώτο ματς τη σεζόν, ούτε βγαίνουν συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός «πληγώθηκε» από τα ριμπάουντ, αν και στο ημίχρονο, όπου ήταν μπροστά στο σκορ (36-32). Στο φινάλε του αγώνα, η Φενέρ είχε 20 περισσότερα, δείγμα του ότι υπήρχε θέμα στο «5» για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με την απουσία των Φαλ και Μιλουτίνοφ.

Ο Ράιτ δεν μπήκε καλά στο ματς, όμως από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, είχε βάλει μπρος τη «μηχανή» και αυτός είναι ο λόγος που τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ ο άλλος σέντερ της ομάδας, ο Πετρούσεφ, είχε 9 πόντους και 2 ριμπάουντ. Τα ψηλά κορμιά της Φενέρμπαχτσε ήταν δύσκολο να ματσαριστούν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Εκτός από τον Ράιτ, ένα μεγάλο (+) μπορούμε να βάλουμε στον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος είχε 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ήταν αυτός που έδωσε ώθηση στην ομάδα στο δεύτερο δεκάλεπτο για να κάνει την ανατροπή. Ένα πράγμα που ίσως πλήγωσε τον Ολυμπιακό στην τέταρτη περίοδο, ήταν όταν ένας φίλος της Φενέρ, έκανε λεκτική επίθεση στον Σακίλ.

Ο Αμερικανός κατευθύνθηκε προς το μέρος του και δέχθηκε τεχνική ποινή. Εκεί άρχισε και ένα σερί για τους γηπεδούχους (8-0), όπου το 65-65 έγινε 73-65 και εκεί με παραπανίσια ψυχολογία, η Φενέρμπαχτσε πήρε τη νίκη. Ακόμα και μέσα στη διάρκεια της σεζόν αν έπαιζε ο Ολυμπιακός στην «Ulker Sports Arena», θα ήταν δύσκολο, μιας και είναι από τις πιο απαιτητικές έδρες. Δεν είναι ήττα που «πονάει».

Όπως είχα γράψει και μετά τα ματς του Stoiximan Σούπερ Καπ, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου από τους «ερυθρόλευκους», χρειάζεται χρόνος. Όχι μόνο για να επιστρέψουν βασικές μονάδες, όπως οι Φαλ και Μιλουτίνοφ, αλλά να «μπουν» για τα καλά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο

Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικό υλικό και σίγουρα θα δούμε ωραία πράγματα. Ο Εβάν Φουρνιέ, αγωνίστηκε 22 λεπτά και είχε 5 πόντους. Είναι μεγάλος σουτέρ και σίγουρα θα έχει μεγάλες βραδιές με τα «ερυθρόλευκα», αλλά η μετάβαση από το ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό επίπεδο, ποτέ δεν είναι απλό. Μπορεί από το επόμενο ματς να βάζει διαρκώς διψήφιο αριθμό πόντων. Θα το μάθουμε στην πορεία.

Προφανώς, δεν λέω ότι η Φενέρ είναι έτοιμη. Δεν βγάζω στην απ' έξω την τουρκική ομάδα. Αλλά ο Ολυμπιακός, με το στυλ παιχνιδιού του, θέλει δουλειά και υπομονή. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι θα δούμε ωραία πράγματα. Αρχικά να επιστρέψουν οι «δεινόσαυροι» της ομάδας και μετά να ενσωματωθούν στο στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού οι νέοι παίκτες.

Υπάρχουν εξαιρετικοί σουτέρ στην ομάδα και παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις υπό όλες τις αγωνιστικές συνθήκες. Οπότε η υπομονή είναι η λύση για αυτό το χρονικό στάδιο.