Το κέρδος με Φαλ και η... αγορά χρόνου!
i

©InTime

Το κέρδος με Φαλ και η... αγορά χρόνου!

Γιάννης Πάλλας 13:43 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 12.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση αυτό που χρειάζεται στην Euroleague είναι νίκες και λιγότερο καλές εμφανίσεις, καθώς όπως φάνηκε και με τη Ζάλγκιρις υπάρχουν διαστήματα που παίζει εξαιρετικά, όπως στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο ΣΕΦ το βράδυ της Παρασκευής (11/10), αλλά και σημεία που εγείρουν προβληματισμούς.

Επειδή, ωστόσο, μιλάμε για παιχνίδια που δεν θα θυμάται κανείς μετά από δυο-τρεις μήνες, αυτό που νοιάζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του είναι πως θα έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο διάστημα που προσπαθεί να εμφυσήσει την αγωνιστική φιλοσφία του στα πολλά νέα πρόσωπα της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πιθανότατα το πληρέστερο ρόστερ στην ιστορία του και υπό αυτή την έννοια χρειάζεται «πίστωση χρόνου», προκειμένου να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ που θα καταστήσουν τους «ερυθρόλευκους» πολύ δυνατούς σ’ αυτή την μακρά διαδρομή της Euroleague μέχρι το Fiinal Four.

Δυο πράγματα μπορεί να κρατήσει κανείς από την 2η αγωνιστική και την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ. Το πρώτο είναι το εκρηκτικό ξεκίνημα, όπου υπήρχε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και διάθεση για εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και το δεύτερο είναι η επιστροφή του Μουσταφά Φαλ, που δίνει άλλη δυναμική στους «ερυθρόλευκους».

00:45 - 12.10.2024

Τα Highlights απο την νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Ζαλγκίρις

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από την επικράτηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Ζάλγκιρις (74-68) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Έλληνας τεχνικός ξέρει καλά τι μπορεί να δώσει τόσο στην άμυνα, όσο και στο επιθετικό κομμάτι η παρουσία του Γάλλου σέντερ στο παρκέ στα ριμπάουντ (θα δώσουν τη δυνατότητα για πολλές τρανζίσιον επιθέσεις), στη δημιουργία (λειτουργεί ως πλέι μέικερ ρακέτας) και στην επιθετική αποτελεσματικότητα, αφού μοιάζει ανίκητος όταν πάρει τη μπάλα στο χαμηλό ποστ.

Προφανώς και το δείγμα των 6:28 λεπτών που έμεινε στο παρκέ δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, αλλά μετά από τόσο μακρά αποχή χρειάζεται χρόνο και με το δεδομένο ότι μπήκε πλέον στη... φωτιά όλα δείχνουν πως η στόχευση είανι ο αθλητής να είναι έτοιμος για την μεγάλη «μάχη» του πρωταθλήματος στις 27 Οκτωβρίου με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΣΕΦ.

Όσο για τον Εβάν Φουρνιέ, στα 24:45 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 15 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα και μαζί με τον σούπερ σταρ της ομάδας Σάσα Βεζένκοφ ήταν οι πιο επιδραστικοί παίκτες του Ολυμπιακού.

Είναι προφανές πως θα αποτελέσουν τους δυο επιθετικούς πόλους της ομάδας σε Ελλάδα και Euroleague όλη τη σεζόν και το επιβεβαίωσαν αυτό με την παρουσία τους κόντρα στοους Λιθουανούς.

Απλώς, ακόμη χρειάζεται να... αγοράσει χρόνο η ομάδα για να φτάσει στο σημείο που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προκειμένου να μπει ο Ολυμπιακός ξανά στο «καλούπι» του προπονητή, το οποίο αποτέλεσε εχέγγυο επιτυχίας τα προηγούμενα χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται χρόνο, για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και την ποιότητα τους στο παρκέ, ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Θα βρεθούν πιθανότατα και σε δύσκολη θέση κάποιες φορές, αφού ο ανταγωνισμός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μεγάλωσε, όμως έχουν χαρακτήρα και απέδειξαν πολλάκις πως ξέρουν να φτάνουν εκεί που θέλουν με σκληρή δουλειά και την καθοδήγηση του Μπαρτζώκα.