Η σταθερά των Βεζένκοφ - Πετρούσεφ και οι λύσεις των Πίτερς και Βιλντόζα

Λούκα Βιλντόζα

i

© InTime

Η σταθερά των Βεζένκοφ - Πετρούσεφ και οι λύσεις των Πίτερς και Βιλντόζα

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού στο Λαύριο και τη νίκη στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στο Λαύριο για την πρώτη αγωνιστική της Stoiximan GBL σε ένα παιχνίδι που ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο MVP. Κάτι που δεν μας ξαφνιάζει, μιας και ο Βούλγαρος φόργουορντ έχει επιστρέψει «καυτός» από το ΝΒΑ. Στη νίκη με 93-75 επί του Λαυρίου, ο Σάσα άγγιξε το double-double, καθώς είχε 25 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Το θέμα του Ολυμπιακού, ήταν στην άμυνα κόντρα στο Λαύριο, μιας και ήταν αρκετά soft τα πρώτα λεπτά. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου και σε άμυνα και σε επίθεση οι Πειραιώτες πήραν άριστα. Το Λαύριο έκανε μία τρομερή προσπάθεια και σίγουρα αξίζει τα συγχαρητήρια, όμως σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, αυτό που κοιτάζει ο Ολυμπιακός είναι η νίκη και το να βρίσκει τα πατήματά του.

Τι κρατάει ο Ολυμπιακός; Σίγουρα τη «σταθερά» των Βεζένκοφ και Πετρούσεφ, οι οποίοι δείχνουν πάντα ικανοί να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και να πρωταγωνιστήσουν. Ο Φίλιπ τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ριμπάουντ, κάνοντας ένα ακόμη εξαιρετική ματς στη θέση του σέντερ, μιας και οι Φαλ και Μιλουτίνοφ δεν έχουν επιστρέψει ακόμα (ο coach Μπαρτζώκας είπε ότι ελπίζει να τους έχει μαζί του από την επόμενη εβδομάδα).

Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο Λαύριο. Ένα μεγάλο (+) για τους Πίτερς και Βιλντόζα. Ο Αμερικανός που αγωνίστηκε μόλις εννιά λεπτά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, έπαιξε στις θέσεις 3-4 και έδωσε λύσεις επιθετικά, αλλά και στην άμυνα με «σκληράδα». Τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ, φωνάζοντας βροντερό «παρών» και πως μπορεί να αρπάξει την κάθε ευκαιρία.

Ο Βιλντόζα από την άλλη, έκανε το καλύτερό του ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός γκαρντ έπαιξε για 21 λεπτά και είχε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Καλός αμυντικά, στη δημιουργία, αλλά και στο σκοράρισμα. Μπορεί να προσφέρει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας, του ταιριάζει το στυλ παιχνιδιού του Γιώργου Μπαρτζώκα και θεωρώ πως βδομάδα με τη βδομάδα θα είναι ακόμα πιο επιδραστικός.

«Εχθρός» του Ολυμπιακού είναι οι τραυματισμοί και ο χρόνος. Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στο ματς με τη Ζαλγκίρις, το οποίο είναι και το πρώτο φετινό στο ΣΕΦ, το οποίο αναμένεται κατάμεστο. Εύκολο ματς; Σίγουρα όχι και κανένα δεν μπορεί να θεωρείται στη Euroleague. Ωστόσο η δυναμική του κόσμου, μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και τους παίκτες στο κομμάτι της έντασης μέσα στο παρκέ, αλλά και να πάρουν ένα μεγάλο boost, ενόψει της συνέχειας.