Ο Ολυμπιακός φτιάχνει... πυροβολαρχία!

Εβάν Φουρνιέ - Φωτ. IMAGO

i

© IMAGO

Ο Ολυμπιακός φτιάχνει... πυροβολαρχία!

Γιάννης Πάλλας 12:50 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 03.09.2024

Η απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ εμπεδώνει μια αλλαγή στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό καρέ κλασικών σκόρερ (Βεζένκοφ, Φουρνιέ, Ντόρσεϊ και Πίτερς)

Ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ τάραξε τα νερά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ προσθέτωντας στο ρόστερ του έναν από τους κορυφαίους σκόρερ με ηγετική φυσιογνωμία.

Η ενίσχυση των «ερυθρολεύκων» με τον 31χρονο Γάλλο σούπερ σταρ έδειξε βέβαια κάτι ξεκάθαρο: Την αλλαγή στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα που γίνεται ξεκάθαρα επιθετική, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η επιδίωξη και στην άμυνα, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Έλληνα τεχνικό τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο Εβάν Φουρνιέ με την προσθήκη του στον Ολυμπιακό επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη διάθεση δημιουργίας μιας... πυροβολαρχίας που θα «σκοτώνει» τον αντίπαλο!

Αυτή τη στιγμή άλλωστε οι Πειραιώτες διαθέτουν έρνα εντυπωσιακό καρέ κορυφαίων σκόρερ (Σάσα Βεζένκοφ, Εβάν Φουρνιέ, Τάϊλερ Ντόρσεϊ και Άλεκ Πίτερς), χωρίς να υπολογίζεται για την ώρα ο Κίναν Έβανς, ο οποίος είναι άλλος ένας σπουδαίος σκόρερ, ο οποίος αναμένεται να επανέλθει από τον τραυματισμό του στο τέλος του χρόνου.

Με την ευχέρεια που έχουν στο σκοράρισμα οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι προφανές πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα οδηγήσει την τακτική του στο επιθετικό κομμάτι και εκεί είναι που θα πηγαίνει να πλήξει κάθε αντίπαλο.

Ασφαλώς και θα διατηρήσει την προσήλωση στην άμυνα, αλλά εκεί ξέρει καλά και ο ίδιος πως θα πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να «κρύψει» τις αδυναμίες παικτών του στην ατομική άμυνα και στα «μις-ματς» που θα επιλέξουν οι αντίπαλοι να τον «χτυπήσουν».

Συνεπώς, η αμυντική αντίδραση φαίνεται να περνάει σε... δεύτερη μοίρα όσον αφορά το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που θα πάει πλέον στο σκοράρισμα και όχι απαραίτητα στον περιιορισμό του αντιπάλου.

Με τους Βεζένκοφ, Φουρνιέ, Ντόρσεϊ και Πίτερς ο Ολυμπιακός μοιάζει πλέον ικανός να καταστρέψει κάθε αμυντικό πλάνο που θα εμφανιστεί στο δρόμο του. Κι αυτό το γεγονός θα προσδώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα και το παιχνίδι που θα υποστηρίξει τη νέα χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

O Φουρνιέ συναντά... επιτέλους τον Παπανικολάου: Ήταν μαζί στο Draft του 2012 και παραλίγο να γίνουν συμπαίκτες στους Νάγκετς (vids)
EUROLEAGUE

11:37 - 03.09.2024

O Φουρνιέ συναντά... επιτέλους τον Παπανικολάου: Ήταν μαζί στο Draft του 2012 και παραλίγο να γίνουν συμπαίκτες στους Νάγκετς (vids)

Όταν ο Εβάν Φουρνιέ δήλωσε συμμετοχή στο NBA Draft του 2012, το ίδιο έκανε και ο Κώστας Παπανικολάου. Κι όταν ο Γάλλος έφυγε από το Ντένβερ, ένα χρόνο αργότερα τη φανέλα των Νάγκετς έβαλε ο Έλληνας φόργουορντ. Τώρα ως ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα... υποδεχθεί στο ΣΕΦ τον Φουρνιέ και θα τον ξεναγήσει στον κόσμο της Euroleague...

Η στόχευση πλέον είναι διαφορετική, η άμυνα έπεται του επιθετικού παιχνιδιού και αυτό είναι κάτι που θα προσαρμόσει και τον ίδιο τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε μια άλλη λογική, καθώς ως τώρα είχε τον απόλυτο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο ήλεγχε τον αγώνα η ομάδα του. Πλέον, φαίνεται να αφήνει και ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι να το καθορίσουν ο Βεζένκοφ και ο Φουρνιέ...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!