Μίτσελ και παίκτες φώναξαν: «Δεν τελειώσαμε…»
i

Ο Ματιέ Βαλμπουενά / © Intime

Μίτσελ και παίκτες φώναξαν: «Δεν τελειώσαμε…»

Διονύσης Βερβελές 08:08 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 20.08.2024

Το ξέσπασμα του Ισπανού προπονητή, αλλά και των «ερυθρόλευκων». Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει για το 6-1 του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού και όχι μόνο…

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει το πιο εύκολο βράδυ του, με το 6-1 επί του Παναιτωλικού. Ένα ματς που είχε την σφραγίδα του Κανός, του Ισπανού εξτρέμ που έγινε πρωταγωνιστής. Μπήκε αλλαγή για 35 λεπτά με τις καθυστερήσεις και ήταν παντού. Σκόραρε, κέρδισε πέναλτι, είχε συμμετοχή και στο γκολ του Βαλμπουενά. Έδειξε να έχει επιρροή στο ματς και πως σύντομα θα αποτελέσει μια επιλογή και για το αρχικό σχήμα από τον Μίτσελ. Για τον πανηγυρισμό και την κάρτα του, αναλύω πιο κάτω.

Δεν είναι είδηση φυσικά ότι σκόραρε δύο φορές ο Χάμες. Με κεφαλιά και πέναλτι. Δεν είναι είδηση και οι δύο ασίστ του Κώστα Φορτούνη που μπορεί να μην είναι σούπερ, αλλά έχει ποιότητα και την προσφέρει. Ξαναβρήκε γκολ ο Μπακαμπού, είχαμε και αυτό του Σωκράτη που δεν παύει να είναι ο πιο σταθερός στόπερ των Πειραιωτών. Πάλι δοκιμάστηκαν εκεί, με τον Ρέτσο να νιώθει ενοχλήσεις και να αφήνει τη θέση του στον Μπα.

Ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό, ήταν το ότι με το 2-1 του Καρέλη δεν… λύγισε. Δεν έκανε πίσω, δεν κλείστηκε, δεν συμβιβάστηκε. Έψαξε το 3-1. Το βρήκε άμεσα. Μετά έψαξε το 4-1, το 5-1, το 6-1. Ακόμη και το 7-1 με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο τέλος. Σίγουρα η αποτελεσματικότητα ήταν μεγάλη, όπως και η απειρία του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Η δουλειά, όμως, έγινε για τον Ολυμπιακό που έβγαλε αντίδραση για τα καλά και δείχνει πως δεν θα παραιτηθεί εύκολα από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Τα δίκια του Μίτσελ

Λένε πως μια φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις. Το πλάνο του συνδρομητικού στον Μίτσελ μετά το 6-1 και η αντίδραση του Ισπανού, έδειξε πολλά. Αρχικά την πίεση που είχε ο κόουτς από το κλίμα που είχε διαμορφωθεί, μετά το 3-0 από την ΑΕΚ και το 0-0 με τον ΠΑΟΚ. Ο Μίτσελ μετά τον αγώνα, στις δηλώσεις του, εκτιμώ πως ξέσπασε. Έδειξε ότι έχει πιεστεί πολύ τις τελευταίες ημέρες, το γνωρίζουμε όλοι όσοι μάθαμε πως ήταν στο Ρέντη. Γιατί το 3-0 από την ΑΕΚ, το θεωρεί «μαγική εικόνα», με αποκορύφωμα την ατυχία των Πειραιωτών, στα δύο δοκάρια του Γκάρι Ροντρίγκες, την χαμένη ευκαιρία του Μπακαμπού, αλλά και τα λάθη των Βρουσάι, Σαμασέκου, Ντόη στα γκολ.

Ο Μίτσελ, όμως, έχει τα δίκια του. Κι εδώ, θέλω να τονίσω κάτι. Ο Μίτσελ, δεν είναι… Χάσι. Δεν είναι ένας χθεσινός. Έχει τη δική του διαδρομή στο ποδόσφαιρο. Ξέρει ποιος είναι. Έγραψε ιστορία φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ. Μεγάλη καριέρα ως προπονητής δεν έκανε. Με τον Ολυμπιακό, όμως, έζησε μεγάλες στιγμές και καλό είναι ο κόσμος να μην ξεχνά. Κι εγώ, δεν μπορώ να πιστέψω πως στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε τον Βρουσάι αντί του Ροντινέι στη δεξιά πλευρά. Δεν τον θεωρώ αδιάφορο, όμως.

Ο Κανός συγκίνησε στο πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, το οποίο αφιέρωσε στην εκλιπούσα μητέρα του (gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:42 - 13.02.2023

Ο Κανός συγκίνησε στο πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, το οποίο αφιέρωσε στην εκλιπούσα μητέρα του (gallery)

Ο Σέρχι Κανός πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Ολυμπιακού, το οποίο αφιέρωσε στην μητέρα του, που πριν από λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή. H αγκαλιά των συμπαικτών του σε μια πολύ συγκινητική εικόνα στο Φάληρο.

Ο Μίτσελ, αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό με… 45 παίκτες ρόστερ, έκανε μια αποστολή που έμοιαζε με αυτοκτονίας. Της καριέρας του. Όχι ότι είχε πεντε προτάσεις. Στο πρώτο τηλεφώνημα, όμως, είπε «ναι», δήλωσε ότι είναι εδώ και πως θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις. Κι αυτό κάνει. Ναι, δεν θα γίνει καλύτερος προπονητής, έχει το ταβάνι του. Είναι ασέβεια, όμως, να προσβάλλεται, να νιώθει σαν… ξένος. Και το έδειξε στις δηλώσεις του και πολύ καλά έκανε. Πολλοί από αυτούς που «χορεύουν» στα social media με απαξιωτικά σχόλια, να είστε σίγουροι πως αν έλεγε μετά το 6-1 με τον Παναιτωλικό, «παραιτούμαι, σας ευχαριστώ…», θα ένιωθαν… τύψεις. Γιατί ο Μίτσελ όντως τον αγαπάει τον Ολυμπιακό. Πιστεύετε πως μέσα του δεν γνωρίζει ότι πιθανότατα το καλοκαίρι δεν θα είναι προπονητής της ομάδας; Πιστεύει, όμως, στο πρωτάθλημα, θέλει να το περάσει στους ποδοσφαιριστές του και γι’ αυτό έβαλε πλάτη και σε αυτούς για το 6-1 επί του Παναιτωλικού. Δεν θέλησε να τους βγάλει… σέντρα, παρότι από αρκετούς δεν έμεινε ικανοποιημένος στα τελευταία ματς. Και τα μηνύματά του περνά και ανοίγει πλέον το ρόστερ, με χρησιμοποίηση και άλλων παικτών.

Κάτι ακόμη, για τα στατιστικά που είπε. Όταν ανέλαβε, ήταν στο -7 από τον Παναθηναϊκό, στο -3 από τον ΠΑΟΚ, στο -2 από τον Άρη και στο -1 από την ΑΕΚ. Με την τελευταία είναι ο… χαμένος της υπόθεσης. Από το διάστημα που ανέλαβε, έχει καλύτερη συγκομιδή από τους «πράσινους», τον ΠΑΟΚ και φυσικά τον Άρη. Γι’ αυτό και παρέπεμψε σε αυτή την εικόνα.

Τυπικός ή απαράδεκτος;

Νόμιζα ότι με τους Έλληνες διαιτητές τα είχαμε δει όλα. Ναι, ναι, ξέρω, πως με το τυπικό κομμάτι, ο Γκορτσίλας έπρεπε να βγάλει την κάρτα στον Κανός. Είχε πάει τόσο καλά στο πειθαρχικό κομμάτι δηλαδή ο ρέφερι και αυτό θα ήταν το λάθος του που θα τον εξέθετε στον παρατηρητή του; Σοβαροί να είμαστε. Ο Κανός σήκωσε τη φανέλα και έστειλε ένα μήνυμα για την απώλεια της μητέρας του. 

Συγκινήθηκε όλο το γήπεδο που γνώριζε τι έχει γίνει. Και, όμως, αυτός ο τύπος πήγε και του έδειξε την κίτρινη κάρτα. Η μαγκιά, η διαφορετικότητα, θα ήταν ο Γκορτσίλας να γινόταν… κακός στα μάτια του παρατηρητή της ΚΕΔ. Να τον… τιμωρούσαν δηλαδή επειδή δεν έβγαλε την κάρτα. Έχεις τα κότσια να το κάνεις; Που να τολμήσεις. Να χάσεις κανάν ορισμό από τον Μπένετ, αμαρτία είναι! Είχε την επιλογή. Που εκτιμώ πως δεν θα έλεγε κανείς τίποτα. Έκανε τη δική του, ήθελε να είναι σχολαστικός. Ποιος, ο διαιτητής που έδωσε πέναλτι στο ΑΕΚ Β’-Ολυμπιακός Β’ σε ανατροπή εκτός της μεγάλης περιοχής. Αυτός ο… σχολαστικός τύπος, έγινε απλά απαράδεκτος στα μάτια όλου του κόσμου.