Ο ηγέτης Σάσα, ο Ντόρσεϊ των ντέρμπι και οι Πετρούσεφ, Φουρνιέ

Ο ηγέτης Σάσα, ο Ντόρσεϊ των ντέρμπι και οι Πετρούσεφ, Φουρνιέ

Παναγιώτης Ραμαντάνης 00:58 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 01:09 - 30.09.2024

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού Aktor, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και τους «ερυθρόλευκους» παίκτες που που ξεχώρισαν στο ντέρμπι «αιωνίων».

Για τρίτη διαδοχική φορά, ο πρώτος τίτλος της σεζόν, καταλήγει σε «ερυθρόλευκα» χέρια. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Παναθηναϊκού Aktor στον τελικό του Stoiximan Σούπερ Καπ με 86-65 και ξεκινάει την αγωνιστική χρονιά με ιδανικό τρόπο. Κάθε τίτλος είναι σημαντικός, το είπε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, είναι κάτι παραπάνω από ένα τρόπαιο για τον Ολυμπιακό.

Μία ομάδα με νέες σημαντικές προσθήκες, αλλά και τους δύο βασικούς σέντερ να είναι εκτός, με ένα τέτοιο επίτευγμα κερδίζει ψυχολογία. Απαραίτητη για την έναρξη της απαιτητικής σεζόν στη Euroleague, μιας και οι Πειραιώτες θέλουν χρόνο για να είναι έτοιμοι. Όλες οι ομάδες σε αυτή τη φάση. Και παρά την κατάκτηση του Stoiximan Σούπερ Καπ, δεν θα αλλάξω την άποψή μου, ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος και χρειάζεται υπομονή για να δούμε τα όσα μπορεί να πετύχει η ομάδα στο παρκέ.

«Ερυθρόλευκη» η πρώτη ντερμπάρα και ο πρώτος τίτλος της σεζόν!
STOIXIMAN SUPER CUP

23:07 - 29.09.2024

«Ερυθρόλευκη» η πρώτη ντερμπάρα και ο πρώτος τίτλος της σεζόν!

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να ξεκινά «καυτός» και τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει τρομερό δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-85 του Παναθηναϊκού στη Ρόδο και κατέκτησε τον τίτλο του Σούπερ Καπ.

Ας σταθούμε όμως στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, μας υπενθύμισε ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό Aktor βρίσκει πάντα κίνητρο και... ζει για τα ντέρμπι. Ο διεθνής γκαρντ είχε 4/4 τρίποντα στην αρχή του παιχνιδιού και ήταν από αυτούς που έδινε την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του. Τελείωσε με 19 πόντους (1/1 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Είχε βάλει ένα μεγάλο τρίποντο στο φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε στην Κρήτη και είχε δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Από τα δείγματα που έχουμε μέχρι τώρα, δείχνει ότι είχε... λείψει από την ομάδα και επέστρεψε πανέτοιμος να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

Δεν είχε λείψει όμως μόνο ο Τάιλερ. Μία ειδική αναφορά πρέπει να (ξανά) κάνω για τον Σάσα Βεζένκοφ. Πραγματικά, είναι απίστευτα τα πράγματα που βλέπουμε από τον Σάσα, τόσο νωρίς στη χρονιά. Αφήνει το στίγμα του σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού και είναι κορυφαίος (ή από τους κορυφαίους). Και τι δεν έκανε στον τελικό.

Τελείωσε με 20 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και στην τελευταία περίοδο που η μπάλα «έκαιγε», είχε τους 10 από τους 13 πόντους της ομάδας του. Ένας πραγματικός ηγέτης, που έχει και το «απρόβλεπτο» στοιχείο στο παιχνίδι του. Πρώτος σκόρερ και MVP στη διοργάνωση. Πραγματικά... τι άλλο να κάνει.

Ένα από τα κέρδη της διοργάνωσης για τον Ολυμπιακό, είναι ένας από τους ψηλούς. Ο λόγος για τον Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και φρόντισε και στα δύο ματς, τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό. Σε ρόλο «5ριου», έδειξε ότι μπορεί να δώσει μεγάλες βοήθειες, ενώ τον είχαμε συνηθίσει ως «4αρι». Ο απολογισμός του στο Stoiximan Σούπερ Καπ; 18 πόντοι και 9 ριμπάουντ στον ημιτελικό (MVP) και 18 πόντοι και 8 ριμπάουντ στον τελικό.

Ο ένας εκ των προέδρων του Ολυμπιακού, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε ότι ο Φίλιπ ήταν το κέρδος του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, γιατί είδε ότι έχει θέση και καριέρα στην ομάδα. Πράγματι το όνομα του Σέρβου, ακούστηκε πολύ τις περασμένες βδομάδες για πιθανή αποχώρηση, όμως όχι απλά έμεινε, αλλά φρόντισε να φωνάξει βροντερό «παρών».

Αναφορά πρέπει να κάνουμε και στον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος άκουσε και ρυθμικά το όνομά του από τους φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο. Η καλύτερή του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα», ήταν στον τελικό του Stoiximan Σούπερ Καπ, με τον ίδιο να έχει 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ κόντρα στον Παναθηναϊκό Aktor.

Λίγο του ότι ήταν το πρώτο του ντέρμπι, λίγο ότι μέρα με τη μέρα, «γνωρίζει» καλύτερα το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ, σίγουρα σε λίγο καιρό θα δούμε σπουδαία πράγματα από τον Γάλλο, ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι game changer.

Στα του ματς, είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι. Παρά το γεγονός ότι οι δύο «αιώνιοι» παίξανε το δεύτερό τους επίσημο παιχνίδι στη σεζόν, είχαν εξαιρετικό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άριστα το προβάδισμά του και μπορεί να κέρδισε εν τέλει για έναν πόντο, όμως στα 35:12 λεπτά του αγώνα, είχε το προβάδισμα. Επαναλαμβάνω όμως, είμαστε στα πρώτα «βήματα» της χρονιάς.