Τα δυο πρόσωπα του Ολυμπιακού και ο... απομονωμένος Βεζένκοφ! (vids)
i

©InTime

Τα δυο πρόσωπα του Ολυμπιακού και ο... απομονωμένος Βεζένκοφ! (vids)

Γιάννης Πάλλας 10:08 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 19.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την ήττα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές

Τη μισή δουλειά έκανε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές, με συνέπεια να γνωρίσει μια ήττα (91-89) που θα μπορούσε να αποφύγει στο παρκέ του Basketball Development Center.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην αρχή του αγώνα με το 8-23 έμοιαζαν με «πολεμική μηχανή» που δεν μπορεί να καμφθεί, ωστόσο, Σέιν Λάρκιν και η παρέα του φρόντισαν με τα υψηλά ποσοστά στο σκοράρισμα τους να κλείσουν το ημίχρονο σε απόσταση ενός... σουτ (41-44 στο 20’).

Η ελληνική ομάδα που είχε εξαιρετικό ρυθμό με πολύ πίεση στην μπάλα, έλεγχο των ριμπάουντ (είχε έξι επιθετικά στα πρώτα λεπτά) και τους Σάσα Βεζένκοφ, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Εβάν Φουρνιέ να «καθαρίζουν την μπουγάδα» έχοντας την ασφάλεια στα μετόπισθεν που προσδίδει ο Μουσταφά Φαλ, έδειχναν κυριαρχικοί.

Τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο Σέιν Λάρκιν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του μπαίνοντας από τον πάγκο και έχοντας στηρίγματα τους Μπράιαντ και Τόμπσον στην περιφέρεια. Τις μπάλες που έπαιρνε στο παιχνίδι ο Οτούρου, τις... μοιράστηκαν οι τρεις παίκτες και η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς βρήκε την ισορροπία που ήθελε στο παιχνίδι της.

Το «ροτέισιον» του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε ως σκοπό τη διατήρηση της φρεσκάδας στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά αυτό δεν λειτούργησε.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έμεινε στον πάγκο, ο Σάσα Βεζένκοφ στην τελευταία περίοδο δεν πήρε ούτε μια επιθετική προσπάθεια και το σχήμα με τον Σακίελ ΜακΚίσικ στο «2», τον Εβάν Φουρνιέ στο «3» και τον Σάσα Βεζένκοφ στο «4» με σέντερ τον Μόουζες Ράιτ δεν ήταν λειτουργικό.

Ο ΜακΚίσικ μπορεί για άλλο ένα παιχνίδι να έδειξε ότι αποτελεί μια αξιόπιστη και πολύ σταθερή επιλογή σε άμυνα και επίθεση για τους «ερυθρόλευκους», αλλά από κει και πέρα, ο Πίτερς δεν έδωσε αυτά που περίμενε ο προπονητής και ο Βεζένκοφ δεν είδε να φτάνει η μπάλα στα χέρια του, καθώς επέλεξε ο Ολυμπιακός να επιτίθεται με τους περιφερειακούς.

Κάπως έτσι η Αναντολού Εφές «ροκάνισε» τη διαφορά και όταν «η μπάλα έκαιγε» δυο πράγματα διαπιστώθηκαν. Το ένα έχει να κάνει με τις αποφάσεις του Εβάν Φουρνιέ στο τέλος του αγώνα που ήταν κακές και το δεύτερο, η έλλειψη ενός παίκτη που να μπορεί να παίξει «ένας εναντίον ενός» και να δώσει λύση στο σκοράρισμα όταν η επίθεση «κολλάει» και η μπάλα δεν φτάνει στον Βεζένκοφ.

Η... απομόνωση του Σάσα Βεζένκοφ από την επίθεση του Ολυμπιακού ήταν κατά το ήμισυ στρατηγική επιλογή του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς και κατά το ήμισυ... απόφαση των περιφερειακών που «σπατάλησαν» πολλές επιθέσεις χωρίς να υπάρχει λόγος.

Σε κάθε περίπτωση το «ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», η Euroleague είναι ακόμη στην αρχή και θα έρθουν και τέτοιες ήττες για κάθε ομάδα, όμως αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει να λειτουργήσει ως μάθημα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.