Η προσωπικότητα του Βεζένκοφ και ο Ναν
i

©InTime

Η προσωπικότητα του Βεζένκοφ και ο Ναν

Γιάννης Πάλλας 09:23 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 30.09.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την πρώτη γιγαντομαχία Παναθηναϊκού AKTOR-Ολυμπιακού και τον πρώτο τίτλο που ήταν «ερυθρόλευκος»

Ο Ολυμπιακός πήρε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό AKTOR στον τελικό του Super Cup, στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο σε μια αναμέτρηση με πολλές διακυμάνσεις που αποτελεί το πρώτο... πιάτο για μια συναρπαστική σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοφ και υπερπολύτιμους τους Τάιλερ Ντόρσεϊ (στο πρώτο ημίχρονο) και Φιλίπ Πετρούσεφ έφτασαν στο στόχο τους απέναντι στους «πράσινους» που στηρίχθηκαν στους Κώστα Σλούκα, Μάριους Γκριγκόνις και Ματίας Λεσόρ.

Με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να έχει τον ρυθμό και να δίνει λύσεις στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, καθώς πήρε αρκετούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντέδρασε, πίεσε στη μπάλα τους «ερυθρόλευκους» και με τον Κώστα Σλούκα και τον Μάριους Γκριγκόνις να σκοράρουν και τον Ματίας Λεσόρ να βγάζει πολύ ενέργεια στη ρακέτα πήραν το προβάδισμα, όμως ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εκεί στο τέλος της τρίτης περιόδου για να βάλει την ομάδα του ξανά σε θέση... οδηγού.

Στην τελευταία περίοδο, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εκείνος που καθόρισε το παιχνίδι με την προσωπικότητα του και την αξιοποίηση μιας δεύτερης ευκαιρίας (73-77 στο 37’) στο τελευταίο 3λεπτο. Εκεί, έβαλε το θεμέλιο λίθο για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Ουσιαστικά, η προσωπικότητα του Σάσα Βεζένκοφ ήταν εκείνη που καθόρισε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο κλειστό της Καλλιθέας της Ρόδου σε μια χρονική στιγμή που οι ομάδες είναι εμφανώς ανέτοιμες αγωνιστικά.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές μεταξύ των δυο «αιωνίων» και οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που φαίνεται ότι θα καθορίσουν εν πολλοίς τα περισσότερα ντέρμπι.

Κι αν η προσωπικότητα του Βεζένκοφ ήταν καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα, το γρήγορο φόρτωμα με τρία φάουλ του Κέντρικ Ναν (στα πρώτα 15 λεπτά) ουσιαστικά έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Αμερικανό γκαρντ που δεν μπόρεσε να έχει την επιρροή στον αγώνα της ομάδας του.

Ο Αμερικανός γκαρντ επέστρεψε στο τέλος του τρίτου 10λεπτου στο παρκέ, αλλά ήταν εμφανώς επηρεασμένος και δεν μπόρεσε να επηρεάσει το παιχνίδι της ομάδας του. Κάτι που έλειψε από τον τρόπο που επιτίθεται ο Παναθηναϊκός AKTOR.

Βεζένκοφ: «Τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο - Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»
STOIXIMAN SUPER CUP

00:04 - 30.09.2024

Βεζένκοφ: «Τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο - Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για την κατάκτηση του Stoiximan Σούπερ Καπ από τον Ολυμπιακό, αλλά και το γεγονός ότι πρέπει άπαντες να είναι συγκεντρωμένοι, γιατί τίποτα δεν κρίνεται τον Σεπτέμβριο.

Κοντολογίς, το δείγμα γραφής του πρώτου ντέρμπι δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για μια συναρπαστική σεζόν, όπου οι «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν ουκ ολίγες φορές ως το καλοκαίρι...

23:26 - 29.09.2024

Έτσι κατέκτησε ο Ολυμπιακός το Σούπερ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-85 του Παναθηναϊκού AKTOR και κατέκτησε το φετινό Σούπερ Καπ. Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.