Το ροτέισιον Μπαρτζώκα με την Αρμάνι και ο εφησυχασμός της ομάδας του Αταμάν με την Παρί που κόστισε
i

©InTime

Το ροτέισιον Μπαρτζώκα με την Αρμάνι και ο εφησυχασμός της ομάδας του Αταμάν με την Παρί που κόστισε

Γιάννης Πάλλας 10:41 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 16.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει τις μονομαχίες του Ολυμπιακού με την Αρμάνι και του Παναθηναϊκού AKTOR με την Παρί στην πρώτη διαβολοβδομάδα

Διαφορετικά συναισθήματα προσέφερε η 3η αγωνιστική της Euroleague στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Οι μεν «ερυθρόλευκοι» μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, οι δε «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα από τη «νεοφώτιστη» Παρί του «βραχύσωμου» Τι Τζέι Σορτς.

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα με πιεστική άμυνα στο μισό γήπεδο και κινητήριο «μοχλό» επιθετικά τον Σάσα Βεζένκοφ επέβαλλε από την αρχή τους κανόνες του παιχνιδιού μετατρέποντας την μοδάτη και «πλούσια» Αρμάνι σε κομπάρσο, ενώ στη συνέχεια μπήκε στην εξίσωση των πρωταγωνιστών ο Σακίελ ΜακΚίσικ και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους...

Το ροτέισιον του προπονητή των «ερυθρολεύκων» ενεργοποίησε τους περισσότερους παίκτες της ομάδας και για μια ακόμη φορά φάνηκε πως θέλει να αξιοποιήσει όλα τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του ανάλογα με τις συνθήκες που παρουσιάζονται. Υπό αυτή την έννοια σημαντικό ρόλο είχε ο Λούκα Βιλντόζα, τον οποίο ο Έλληνας τεχνικός εμπιστεύεται πολύ και ο ίδιος ανταποκρίνεται με επιτυχία.

Όσον αφορά τον Μουσταφά Φαλ που αποτελεί παίκτη «βαρόμετρο» για τον Ολυμπιακό είναι προφανές πως χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει με βάση τα στάνταρ που ο ίδιος έχει βάλει με την ως τώρα παρουσία του στην ομάδα. Ο τραυματισμός τον έφερε πίσω αγωνιστικά και θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα για να φτάσει στα επίπεδα της περσινής σεζόν.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού AKTOR, μπορεί να υπήρχαν παράπονα από τη διαιτησία και να κατατέθηκε ένσταση για υπόδειξη των τριών ρέφερι, ωστόσο, η αγωνιστική εικόνα του πρωταθλητή Ευρώπης προσομοίαζε σε μια ομάδα που πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει χωρίς να παίξει! Και την πάτησε. Διότι, η Παρί μπορεί να μην διαθέτει τα μεγάλα ονόματα στη διοργάνωση και να έχει συγκεκριμένο ρόστερ, όμως είχε πολύ μεγάλο κίνητρο να ανταγωνιστεί τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Τι Τζέι Σορτς και ο Ναντίρ Χίφι αποτέλεσαν τους δυο «άξονες» της γαλλικής ομάδας που κυνήγησε το... όνειρο της και το έκανε πραγματικότητα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν πίεσε όσο έπρεπε τους δυο περιφερειακούς της Παρί για να τους «χαλάσει» το ρυθμό και όταν επιχείρησε να το πράξει ήταν αργά, καθώς πρόκειται για μια πολύ αθλητική ομάδα που τρέχει και κυνηγάει κάθε μπάλα.

Ο Ματίας Λεσόρ πρωτίστως και ο Κέντρικ Ναν με τον Λορέντζο Μπράουν ήταν οι παίκτες που σήκωσαν το βάρος επιθετικά για τους «πράσινους». Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό και φάνηκε στο παρκέ, καθώς όποτε πλησίαζαν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν κάθε φορά οι Γάλλοι είχαν τον τρόπο να ξεφεύγουν ξανά.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει πολλά περισσότερα από τους Γιουρτσεβέν και Οσμάν για να αποκτήσει μεγαλύτερη διάσταση το παιχνίδι του, όσο αυτό δεν συμβαίνει συνδυαστικά με την άνοδο του Κώστα Σλούκα, τα πράγματα θα δυσκολεύουν.

Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς, όμως οι ομάδες δεν έχουν την πολυτέλεια να χάνουν παιχνίδια ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν.

Τοο δεύτερο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας» για τους «πράσινους» είναι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη σε μια επανάληψη του τελικού της Euroleague στο Βερολίνο. Εκεί, θα φανεί πλέον ξεκάθαρα εάν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έμαθαν από την ήττα στο Παρίσι.

Όσο για τον Ολυμπιακό η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς θα δοκιμαστεί στο «σπίτι» της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο να δείξει πως κινείται στη σωστή κατεύθυνση αγωνιστικά...