Τα λάθη «πληρώνονται» και όταν υπάρχει πίεση χρειάζονται ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις

Ολυμπιακός

i

InTime

Τα λάθη «πληρώνονται» και όταν υπάρχει πίεση χρειάζονται ψυχραιμία και σωστές αποφάσεις

Παναγιώτης Ραμαντάνης 00:05 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 19.10.2024

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Αναντολού Εφές, η οποία είχε χαρακτήρα μπασκετικής «αυτοκτονίας».

Δικό του παιχνίδι και όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να το πάρει. Οι Πειραιώτες είχαν πάει με τα «νερά» τους την Αναντολού Εφές, όμως η τουρκική ομάδα πήρε το προβάδισμα λίγα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα και κατάφερε να το κρατήσει. Αυτό γιατί εκμεταλλεύτηκε τα τρία λάθη του Ολυμπιακού, όπου για δύο λεπτά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Μία ήττα με 91-89 η οποία προφανώς δίπλα χωράει ένα «κρίμα», με βάση το πως κυλούσε το ματς. Προφανώς δεν κρίνεται κάτι, ούτε ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μπελάδες με αυτό το αποτέλεσμα (έχει 2-2 σκορ μετά από τέσσερις αγωνιστικές), αλλά σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μίας ομάδα που θα παλέψει για θέση στην οχτάδα της Euroleague, μόνο καλό μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή του παιχνιδιού είχε το προβάδισμα και μάλιστα είχε φροντίσει να πάρει και διψήφια διαφορά. Μπορεί η Εφές να είχε υψηλά ποσοστό στα τρίποντα και να κυριαρχούσε στα ριμπάουντ, όμως με μεγάλα τρίποντα (ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο) οι Πειραιώτες κρατούσαν τη διαφορά τους.

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε το κορυφαίο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθώς είχε 20 πόντους. Από αυτούς οι 13 είχαν μπει στην τρίτη περίοδο, όμως ο Γάλλος δεν ξεκίνησε στο τέταρτο και μπήκε στα τελευταία τέσσερα λεπτά, όπου έκανε και δύο μεγάλα λάθη. Δεν χρειάζεται να του πάρει κανείς το «κεφάλι», μοιάζει διαρκώς βελτιωμένος, όμως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να βρουν τρόπο, όταν ένας παίκτης είναι... καυτός, να παίρνει παραπάνω χρόνο και να μην μπαίνει στο παρκέ μόνο όταν υπάρχει πρόβλημα στο ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε 15 λιγότερα ριμπάουντ (36-21), ενώ η Εφές σούταρε με 50% στο τρίποντο. Κι όμως, οι Πειραιώτες μπορούσαν να πάρουν τα ματς, παρά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην άμυνα. Στα θετικά εννοείται η εμφάνιση του Φουρνιέ, αλλά και του Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός. Κόντρα στην Εφές είχε 17 πόντου;, 1 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όμως και αυτός που ήταν πολύ καλός, είχε το ένα λάθος στο φινάλε, καθώς γλίστρησε στο παρκέ.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο. Όσο κουραστικό και αν ακούγεται, χρειάζεται χρόνος. Να βρουν όλοι τον καλό τους αγωνιστικό ρυθμό και να μπορέσει να δουλέψει ο coach Μπαρτζώκας με τον τρόπο που θέλει. Η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, δίνει έξτρα βοήθειες και όπως αναφέραμε και μετά το ματς με την Αρμάνι, κάτι καλό ετοιμάζεται.

Μπορεί αν ο Φουρνιέ έπαιζε από την αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ή αν έμπαινε και ο Φαλ νωρίτερα, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Προφανώς δεν μπορούμε να γίνουμε μετά Χριστόν προφήτες. Ο Ντόρσεϊ για παράδειγμα είχε 11 πόντους με 2/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα, αλλά δεν φάνηκε στην τελευταία περίοδο. Ακόμα και ο Βεζένκοφ, δεν πήρε σουτ.

Ήταν το πρώτο ματς που ο Ολυμπιακός πήγε «σκληρά» στο φινάλε και ήταν ντέρμπι. Η υπομονή... απαιτείται στην προκειμένη περίπτωση.