Αυτό το κάτι που λείπει!
i

©InTime

Αυτό το κάτι που λείπει!

Γιάννης Πάλλας 14:02 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 05.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη και εξηγεί τι δεν είχε στην τέταρτη περίοδο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τη σεζόν στην Euroleague γνωρίζοντας την ήττα από την Φενέρμπαχτσε (82-71) στην Ulker Sports Arena στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ασφαλώς και η εικόνα δεν είναι αυτή που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου ανησυχητικό. Κάθε άλλο θα λέγαμε, αφού το να είναι μια ομάδα έτοιμη τη δεδομένη στιγμή, δεν είναι φυσιολογικό, ειδικά όταν έχει και πολλά νέα πρόσωπα, που πρέπει να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του προπονητή.

Ο σπουδαίος Αμερικανός κόουτς Μάικ Σιζέφσκι έλεγε «μην ανησυχείς για την ήττα. Σκέψου τη νίκη» και αυτό θα πρέπει να κάνουν στον Ολυμπιακό, να αφήσουν πίσω τους το συντομότερο αυτό το παιχνίδι και να επικεντρωθούν στο επόμενο και πως θα εμφανιστούν καλύτεροι κόντρα στη Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ την επόμενη Παρασκευή (11/10).

Απέναντι στους Τούρκους η ελληνική ομάδα είχε καλές και κακές στιγμές, ωστόσο, με την υπεροπλία που διαθέτει ο Ολυμπιακός σε όλες τις θέσεις, αυτό που αποτελεί μεγάλο «πονοκέφαλο» (ευχάριστο σε κάθε περίπτωση) για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι ο χρόνος συμμετοχής των παικτών που είναι στην πλειοψηφία τους πρωτοκλασσάτοι και σε άλλους συλλόγους θα μπορούσαν να παίζουν άνετα 30 λεπτά! Κάτι που θα κληθεί άλλωστε να διαχειριστεί και ο Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα «χτυπώντας» με τον Μόουζες Ράιτ, αλλά και τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ βρήκε πόντους κυρίως από το παιχνίδι του χωρίς μπάλα που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ που επέστρεψε και ο Μπαρτζώκας τον εμπιστεύτηκε αξιοποίησε την ικανότητα του στο κάθετο παιχνίδι και τα γερά πατήματα σε καταστάσεις απομόνωσης, όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Ασφαλώς και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπορέσει να επιστρέψει ξανά στη... βάση του παιχνιδιού του ο Ολυμπιακός, δηλαδή στο «Bartzokas Ball».

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η επιστροφή ενός εκ των δυο «πύργων» (Μουσταφά Φαλ και Νίκολα Μιλουτίνοφ) το συντομότερο δυνατόν, ώστε τη δεδομένη στιγμή να διορθωθούν οι ανορθογραφίες που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ομοιογένειας. Κάτι που θα αποκτηθεί προοδευτικά και μέσα από τα παιχνίδια της ομάδας.

Euroleague, καλώς επέστρεψες: Οι παίκτες που ξεχώρισαν, οι αποκαλύψεις και οι ματσάρες της πρεμιέρας
EUROLEAGUE

12:58 - 05.10.2024

Euroleague, καλώς επέστρεψες: Οι παίκτες που ξεχώρισαν, οι αποκαλύψεις και οι ματσάρες της πρεμιέρας

Η νέα σεζόν της Euroleague είναι εδώ και οι ομάδες της φρόντισαν να μας το υπενθυμίσουν με τον καλύτερο τρόπο. Παρακάτω, θα δούμε τις στιγμές που «σημαδέψαν» την πρεμιέρα, οι οποίες προμηνύουν άλλη μια συναρπαστική σεζόν.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πληρέστατο ρόστερ με αρκετά νέα πρόσωπα, το οποίο θα χρειαστεί υπομονή και χρόνος για να βρει τον βηματισμό του και να αποδώσει με βάση την ποιότητα και το ταλέντο των παικτών του.