Το αμυντικό πρόβλημα του τρίτου δεκαλέπτου και η «δικαίωση» του Φίλιπ Πετρούσεφ

Ολυμπιακός

i

© InTime

Το αμυντικό πρόβλημα του τρίτου δεκαλέπτου και η «δικαίωση» του Φίλιπ Πετρούσεφ

Παναγιώτης Ραμαντάνης 23:36 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 29.09.2024

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, τα αμυντικά προβλήματα του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά και τον κομβικό ρόλο των Πετρούσεφ και Βεζένκοφ στην αναμέτρηση με το Περιστέρι Domino's.

Με κάθε επισημότητα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν 2024-2025 και όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αυτό έγινε με το Stoiximan Σούπερ Καπ. Ένα παιχνίδι δύσκολο όπως αποδείχθηκε για τα ημιτελικά, με τους «ερυθρόλευκους» βέβαια να καταφέρνουν αυτό που ήθελαν, δηλαδή τη νίκη κόντρα στο Περιστέρι Domino's, που παράλληλα έδωσε ένα εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Την Κυριακή (29/09) θα δούμε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν. Εννοείται τα ματς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Aktor είναι πάντα ιδιαίτερα πόσο μάλλον όταν κρίνεται ένας τίτλος. Βέβαια το χρονικό σημείο που θα γίνει το ματς θα βοηθάει να δούμε την πραγματική εικόνα των δύο αντιπάλων.

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αλλά πέρασε το εμπόδιο του Περιστερίου με «υπογραφή» Πετρούσεφ και Βεζένκοφ
STOIXIMAN SUPER CUP

22:41 - 28.09.2024

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε, αλλά πέρασε το εμπόδιο του Περιστερίου με «υπογραφή» Πετρούσεφ και Βεζένκοφ

Σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει... ντέρμπι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Περιστερίου με 79-74 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Stoiximan Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Aktor.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν κράτησε τον κορμό του, αλλά έφερε και πολλούς νέους παίκτες. Το γεγονός ότι δεν υπολογίζονται οι δύο βασικοί σέντερ (Μιλουτίνοφ και Φαλ) ενώ ο ΜακΚίσικ που ξέρει καλά την ομάδα και το στυλ παιχνιδιού του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν εκτός, μόνο ευχάριστο δεν μπορεί να θεωρεί για τον σύλλογο.

Μία από τις νέες προσθήκες είναι ένας παλιός γνώριμος. Ο λόγος για τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν «καυτός» στα φιλικά και απέδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στα ημιτελικά του Stoiximan Σούπερ Καπ ήταν κορυφαίος σκόρερ με 20 πόντους, ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ. Η Επιστροφή του Σάσα είναι άκρως σημαντική και νομίζω αυτό αποδεικνύεται από πολύ νωρίς.

Ωστόσο δεν γίνεται σε αυτό το ματς να αναφερθούμε μόνο στον Βούλγαρο φόργουορντ. Κομβικός ήταν ο (αναγκαστικά) δεύτερος σέντερ του Ολυμπιακού, Φίλιπ Πετρούσεφ. Ένας παίκτης ο οποίος «μπλέχτηκε» στα ρεπορτάζ ουκ ολίγες φορές το καλοκαίρι, αλλά και ακόμα πριν λίγες εβδομάδες, γίνανε κουβέντες για πιθανή αποχώρησή του, ειδικά μετά την απόκτηση του Εβάν Φουρνιέ.

Ο Πετρούσεφ ήταν εντυπωσιακός και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε... μπρος και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή, έχοντας τους 9 από τους 19 πόντους. Τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ και ουσιαστικά δικαίωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την απόφασή του να τον κρατήσει στο ρόστερ.

Ο Φίλιπ παίζει άνετα τόσο στο «4» όσο και στο «5», κάτι το οποίο λύνει τα χέρια του προπονητή του. Μπορεί οι Πετρούσεφ και Βεζένκοφ να ξεχώρισαν, αλλά πρέπει να τονίσουμε για μία ακόμη φορά ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται επειγόντως χρόνο!

Το Περιστέρι Domino's στο τρίτο δεκάλεπτο, είχε φτάσει σε σημείο να προηγείται με 8 πόντους. Παρά τους 19 πόντους που έβαλε στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός, δέχθηκε συνολικά 29 (!) δείγμα του ότι υπήρχαν μεγάλα αμυντικά προβλήματα.

Ο coach Μπαρτζώκας γνωρίζει καλά την πραγματικότητα. Ξέρει πως η ομάδα του χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να αποδώσει όπως θέλει ο ίδιος και προφανώς, να επιστρέψουν και οι τραυματίες. Τα αμυντικά κενά του τρίτου δεκαλέπτου, θα βοηθήσουν τον πολύπειρο προπονητή να δει πράγματα που δεν του κάνουν και να τα διορθώσει.

Όσο κουραστικό και αν μπορέσει να θεωρηθεί όμως, στον Ολυμπιακό χρειάζονται δύο λέξεις. Χρόνος και υπομονή.