Τον πρωταθλητή δεν μπορείς να τον υποτιμάς!
i

Ολυμπιακός/©Intime

Τον πρωταθλητή δεν μπορείς να τον υποτιμάς!

Διονύσης Βερβελές 10:38 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 20.08.2024

Ο Ολυμπιακός μαζεύει τη διαφορά και με νίκη στο ντέρμπι των αιωνίων μπαίνει για τα καλά στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει…

Τη μαζεύει την κατάσταση για τα καλά ο Ολυμπιακός, σε συνδυασμό με τη νίκη του στη Λαμία και την ήττα της ΑΕΚ στην Τούμπα. Κακά τα ψέματα, ήταν μια αγωνιστική που οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη. Για την ακρίβεια, ήταν πιθανή. Το βασικό που έπρεπε να γίνει, ήταν να περάσουν από τη Λαμία. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κάνουν δύσκολο το έργο της ομάδας του Μίτσελ. Δεν έδωσαν εισιτήρια για να γίνει εκδρομή των φίλων του Ολυμπιακού. Άλλαξαν προπονητή, έκαναν μεταγραφές, έριξαν και κλωτσιά στο ματς. Έβγαλαν μια αντίδραση μετά το 0-4 από τον ΟΦΗ, αλλά το τελικό 0-3 από τον Ολυμπιακό φάση… «πάλι καλά» μάλλον χαρακτηρίζεται.

Κακά μηνύματα είχε το ματς. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά. Πάλι. Θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ με το δοκάρι του Τζανδάρη. Θυσίασε μια αλλαγή από τα… αποδυτήρια με τον τραυματισμό του Γκάρι Ροντρίγκες και δυσκολεύτηκε. Μετά το μισάωρο, όμως, έκανε αυτό που έπρεπε. Και με τρία γκολ, τρία δοκάρια και απίστευτη τετραπλή ευκαιρία, μάλλον τον αδικεί και το τελικό 0-3. Η δουλειά έγινε και αν κρατάς κάτι, είναι ότι οι νέοι σου δίνουν. Ο Κανός μέσα σε λίγες ημέρες, έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό, γκολ, κερδισμένο πέναλτι, ασίστ, μέσα σε άλλο γκολ, δοκάρι, έχει μια εικόνα που κάλλιστα μπορεί να του δώσει φανέλα βασικού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Στην τελική, έχει και αυτό το… απρόβλεπτο που ως τώρα δεν το έχουν δώσει πολλοί. Ο Ραμόν θέλει δουλειά, να παίξει πιο κοντρολαρισμένα, αλλά δίνει μια ενέργεια στην ομάδα που δεν την είχε ο Ρέαμπτσιουκ τελευταία, λόγω και της κακής διαχείρισής του…

Επιστρέφοντας από τη Λαμία, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον ΠΑΟΚ να επικρατεί της ΑΕΚ με 2-0. Δεν δείχνει… άτρωτη όπως έχει παρουσιαστεί και ειλικρινά, έχω μια σημαντική απορία. Ναι, γνωρίζω πως η ΑΕΚ θέλει να πάρει στα χαρτιά το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Θα μείνει στην ιστορία αν γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί να παίξει και να κερδίσει. Ακόμη και έτσι, όμως, αυτή τη στιγμή βλέπω Παναθηναϊκός 54, ΑΕΚ 50, Ολυμπιακός 49. Την άποψή μου για το πέναλτι-δώρο του Κέλετ στον πρώτο γύρο στη Λεωφόρο δεν θα την αλλάξω και ξέρω πως μόνο με αυτή τη φάση και νίκη του Ολυμπιακού το Σάββατο στο Καραϊσκάκη, οι Πειραιώτες θα ήταν και στο +1...

Επιπροσθέτως, κατηγορήθηκε ο Μίτσελ επειδή ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στην Τούμπα. Είδα και τον Αλμέιδα πως το προσέγγισε. ΑΕΚ 50, Ολυμπιακός 49. Και διαβάζεις κριτικές και νομίζεις πως βλέπεις από τη μία είναι η καλή Μπαρτσελόνα, του Μέσι και από την άλλη μια… ξεπεσμένη ομάδα. Εγώ βλέπω ότι ο Ολυμπιακός τη μαζεύει τη διαφορά. Θα μπορούσε να είναι στο -14 τέλη Δεκέμβρη και το Σάββατο έχει ευκαιρία να είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό. Και θα αναμένει για την ΑΕΚ.

Συγνώμη, αλλά αν νιώθουν ορισμένοι ασφαλείς με τον Ολυμπιακό τόσο κοντά τους, τότε πάω… πάσο. Εγώ πάντως, σε μια ομάδα που έχει πάρει 47 πρωταθλήματα, δεν θα ήμουν. Και γιατί στα πλέι οφ θα παίξουν πολλές καραμπόλες, απώλειες βαθμών που ορισμένοι ενδεχομένως δεν έχουν φανταστεί. Φυσικά και δεν θα αλλάξω την άποψή μου, πιστεύω πως θα είναι τεράστιο επίτευγμα αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα αυτό. Να καταργηθεί θα πρέπει, το έγραψα πριν καιρό, εδώ στο SPORTAL.

Το ματς του Σαββάτου, θα είναι «όλα τα λεφτά». Όχι μόνο από πλευρά ουσίας. Για τους βαθμούς. Και το κομμάτι της αυτοπεποίθησης θα παίξει ρόλο. Ειδικά όταν θα ακολουθεί εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό και εκτός με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Με… άλλα δεδομένα, σε σύγκριση με αυτό του Κυπέλλου, για πολλούς λόγους.

Προφανώς και στον Ολυμπιακό θα εστιάσουν στο ματς του Σαββάτου, αυτό τους «καίει». Η νίκη δείχνει μονόδρομος και έτσι είναι. Καλείται η ομάδα να πάρει το πρώτο της μεγάλο ματς φέτος. Γιατί κατά την άποψή μου, κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά και τον ΠΑΟΚ που δείχνει ικανός για όλα και βγάζει μια ενέργεια στα μεγάλα ματς, παίρνοντας και νίκες. Έχει νικήσει φέτος άλλωστε και Ολυμπιακό (στο Καραϊσκάκη) και Παναθηναϊκό (στη Λεωφόρο) και ΑΕΚ (στην Τούμπα).

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτό που επιβάλλεται πάντως, είναι να έρθουν καλύτεροι διαιτητές να σφυρίξουν. Βλέπω να έχουμε… άλλα έργα διαφορετικά!