Ένας βαθμός με την υπογραφή του Μπρινιόλι
i

© Intime

Ένας βαθμός με την υπογραφή του Μπρινιόλι

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:36 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε έναν μεσοεπιθετικό σε καλό βράδυ, όμως είχε τον... Santo Αλμπέρτο Μπρινιόλι να του δίνει τον βαθμό σε μία χαμένη ευκαιρία στο Ισραήλ.

Όταν δεν μπορείς να νικήσεις, τότε προσπαθείς να μην χάσεις. Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να νικήσει στη Χάιφα, απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο, αλλά ο ίδιος έμοιαζε να στερείται την έμπνευσης για να το πετύχει. Δύσκολα θα θυμηθεί κάποιος ένα ματς, στο οποίο όλοι οι μεσοεπιθετικοί να έχουν κακή απόδοση, ούτε ένας να μην έχει διακριθεί.

Οπότε, όταν το γκολ δεν επιτυγχάνεται και η άμυνα παρουσιάζει αστάθεια, τότε το 0-0 φαντάζει σαν κέρδος. Δεν είναι το ιδανικό, απέχει πολύ από αυτό, όμως είναι ότι καλύτερο έδειχνε ικανός να πάρει ο Παναθηναϊκός στο «Sammy Ofer».

Για να είμαστε ρεαλιστές, ήταν μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να θέσει νοκ-άουτ τη Μακάμπι Χάιφα. Ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στον όμιλο με τέσσερις βαθμούς, μετά την ισοπαλία στο Ισραήλ, όμως η νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Ρεν περιέπλεξε τον όμιλο. Γιατί η ισπανική και η γαλλική ομάδα καραδοκούν με τρεις βαθμούς και η επόμενη αγωνιστική εύκολα φέρνει τα πάνω-κάτω...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεν στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και από την αλληλουχία των αποτελεσμάτων, υποχρεούται να ψάξει τη νίκη. Για να διατηρήσει την πρώτη θέση και να ξεφύγει από τους Γάλλους στο +4. Σε άλλο ενδεχόμενο και με δεδομένο ότι στη συνέχεια ταξιδεύει στη Γαλλία, τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Τουλάχιστον για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Από την άλλη, η Μακάμπι έχει περιορισμένη δυναμική και εσωτερικά προβλήματα. Όσοι ήμασταν στο γήπεδο, είδαμε τη δυσαρέσκεια του κόσμου για τον προπονητή Μεσάι Ντεγκό. Λογική, αφού είχαν καλομάθει με το καλοδουλεμένο σύνολο του Μπαράκ Μπαχάρ και δεν μπορούν να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα. Οπότε, δύσκολα θα χτυπήσει τον Παναθηναϊκό και έχει σημασία να μην απειλείσαι από κάτω και να κοιτάς μόνο ψηλότερα...

Να απονείμουμε τα εύσημα στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, επειδή αυτός κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό. Γιατί αν μία έκβαση ήταν πιο δίκαιη, αυτή ήταν ο άσος. Ωστόσο, ο Ιταλός δεν επέτρεψε να παραβιαστεί η εστία του με μεγάλες αποκρούσεις και ο βαθμός φέρει την υπογραφή του.

Συνεχίζει την προσπάθεια η Ελλάδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς των ελληνικών ομάδων
EUROPA LEAGUE

23:58 - 05.10.2023

Συνεχίζει την προσπάθεια η Ελλάδα: Η βαθμολογία της UEFA μετά τα ματς των ελληνικών ομάδων

Η Ελλάδα συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να προσθέτει 400 πολύτιμους βαθμούς στη συγκομιδή της UEFA. Από 200 βαθμούς έδωσαν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον τελευταίο να «πετάει» την ευκαιρία για νίκη.

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει την Παρασκευή στην Αθήνα, πρέπει να επικρατήσει με κάθε μέσο του Ατρόμητου την Κυριακή στο εξ’ αναβολής ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και να ανασυγκροτηθεί στη δεκαπενθήμερη διακοπή. Γιατί πολλοί παίκτες δεν είχαν ενέργεια και αυτό συνιστά ένα θέμα για τον Γιοβάνοβιτς. Προέχει το «τρίποντο» την Κυριακή και έπειτα τα υπόλοιπα...