Η ψήφος στον Γιοβάνοβιτς έχει σημασία

Το πανό της Θύρας 13 για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Το πανό της Θύρας 13 για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Η ψήφος στον Γιοβάνοβιτς έχει σημασία

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:00 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να νιώθει πικραμένος που έχασε τον τίτλο, όμως τα παράπλευρα κέρδη προσφέρουν μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον του.

Είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική σε ένα ματς που δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον. Στο οποίο όλα έχουν κριθεί από πριν και οι ομάδες δεν είχαν κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τον τίτλο, ο Άρης είχε βγει Ευρώπη. Κανείς από τους δύο δεν διεκδικούσε κάτι και μοιραία, η εικόνα που είδαμε ήταν φυσιολογική.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έτσι και αλλιώς δεν έπαιζε καλά τις τελευταίες αγωνιστικές. Το πρόβλημα ήταν φανερό και θα ήταν παράλογο να διορθωθεί σε ένα αδιάφορο ματς. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς παρουσίασε όλα τα συμπτώματα που εμφάνισε εναντίον της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Αυτό που έχει σημασία, ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σύσσωμο το «Απόστολος Νικολαΐδης» ψήφισε δαγκωτό Γιοβάνοβιτς για τη νέα σεζόν και έχει αξία ο… λαός να εμπιστεύεται τον ηγέτη του.

Ο τίτλος χάθηκε, αλλά όπως φάνηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν διαταράχθηκε η σχέση που σφυρηλατήθηκε φέτος μεταξύ ομάδας και κόσμου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αποθέωσαν τους παίκτες και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον οποίο στήριξαν έμπρακτα και με το πανό που αναρτήθηκε στις Θύρες 13 και 14. Έχει σημασία η στάση του κόσμου, επειδή τα προηγούμενα χρόνια αυτή η σύνδεση είχε απαξιωθεί και είχε φτάσει στο στάδιο της αδιαφορίας. Απόρροια βέβαια της πολύ κακής πορείας που είχε το Τριφύλλι στο πρωτάθλημα και η αποχή του από την Ευρώπη.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν στέφθηκε πρωταθλητής. Μία σχέση που την παίρνει προίκα για την επόμενη σεζόν, η οποία θα αρχίσει νωρίς και θα έχει διακύβευμα από το καλοκαίρι. Ας μην ξεχνάμε τον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League, με τους «πράσινους» να έχουν ως όνειρο το... σεντόνι. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η επίτευξη τριών προκρίσεων, αλλά αν γίνει η αρχή, τότε η ομάδα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League και θα απαλλαγεί από το μεγάλο άγχος.

Τη συμπαράσταση του κόσμου οι ποδοσφαιριστές τη σχολίαζαν κολακευτικά. Μετά από μία πολύ επώδυνη εβδομάδα, με την απογοήτευση για την απώλεια του τίτλου, το όμορφο κλίμα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τόνωσε την ψυχολογία της ομάδας. Καθώς και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ένιωθε πάρα πολύ άσχημα αυτές τις μέρες και για τα ρίσκα που πήρε με τον κορωνοϊό. Ο Σέρβος εισέπραξε πρωτόγνωρη αγάπη και μεγάλη δύναμη για να συνεχίσει την επιτυχημένη δουλειά του!

Υ.Γ.: Οι βαθμοί που συγκέντρωσε ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρυσι, αποδεικνύουν την πρόοδο που συντελέστηκε σε ένα έτος. Η διεκδίκηση του τίτλου αντί μιας θέσης στην Ευρώπη, το υπερβατικό (για την ώρα) όραμα του Champions League, η εκπαίδευση στον πρωταθλητισμό, όλα αυτά δείχνουν την οριστική και αμετάκλητη αλλαγή επιπέδου. Το ανέβασμα της πίστας. The best is yet to come…