Η πρόκριση με Ντνίπρο-1 το μεγαλύτερο καύσιμο για όλη τη σεζόν
i

©intime

Η πρόκριση με Ντνίπρο-1 το μεγαλύτερο καύσιμο για όλη τη σεζόν

Γιώργος Σακελλαρίου 09:00 - 16.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:52 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ντνίπρο-1 με πρόκριση θα διώξει μεγάλη πίεση και θα έχει τον χρόνο και το χρήμα για να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός στην πορεία με στόχο την κορυφή στην Ελλάδα.

Οι αναμετρήσεις με τη Ντνίπρο-1 πλησιάζουν.

Η πρώτη μεγάλη μάχη για τον Παναθηναϊκό είναι στις 25 του μήνα στη Σλοβακία και η ρεβάνς την 1η Αυγούστου στη Λεωφόρο. Το αν θα μπει καλά ο επόμενος μήνας για το «τριφύλλι» θα φανεί. Αυτά τα ματς, όμως, αποτελούν μισή σεζόν για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός σε κάθε περίπτωση θα πάει ενισχυμένος σ’ αυτές τις δύο συναντήσεις, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρσι με τη Σλάβια Πράγας, όπου στο εκτός έδρας ματς είχε κι απουσίες.

Ο Κουρμπέλης πήγε στην Τραπεζούντα, αλλά ήρθαν ο Βιλένα, ο Τζούρισιτς, ο Ζέκα, στο αριστερό άκρο της άμυνας προστέθηκε ο Μλαντένοβιτς, ο οποίος φυσικά θα κοντράρει τον Χουάνκαρ για τη θέση βασικού και στην άμυνα αποχώρησαν οι Σάρλια, Πούγγουρας, αλλά ήρθε ο διεθνής Κροάτης Γεντβάι. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι επέστρεψε ο Αϊτόρ, ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο της περασμένης σεζόν.

Το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, το αν είχε καλή εικόνα ή όχι, στα φιλικά δεν μετράει. Όταν έρθουν οι δύο κόντρες θα περάσει αυτός που θα είναι πιο πειθαρχημένος τακτικά, πιο ποιοτικός, πιο τυχερός και φυσικά θα το θέλει και περισσότερο. Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, δεδομένα οι «πράσινοι» θέλουν πάρα πολύ την πρόκριση. Το ίδιο προφανώς ισχύει για τη Ντνίπρο-1 και θα ίσχυε και για κάθε ομάδα που έχει μπροστά της την προοπτική των ομίλων του Champions League. Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, είναι και πιο ποιοτικός. Ευχή όλων να αποδειχθεί και στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό που σίγουρα είναι σε μεγαλύτερη δόση στον Παναθηναϊκό σε σχέση με τη Ντνίπρο-1, είναι η πίεση. Η ουκρανική ομάδα δεν είναι το φαβορί, παίζει μακριά από τη βάση της και φυσικά τη χώρα της και ο κόσμος στην Ουκρανία έχει προτεραιότητα την επιβίωση και την ειρήνη. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο πίσω στην καθημερινότητα.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, έπειτα από το χαμένο πρωτάθλημα στο φινάλε τη σεζόν, θέλει να μπει στη νέα με χαμόγελα. Και η πρόκριση επί της Ντνίπρο-1 θα είναι η μισή σεζόν. Το «τριφύλλι» θα είναι δεδομένα στους ομίλους του Europa League και θα παίζει στην Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικά παιχνίδια (υπάρχουν σπουδαίες ομάδες στη δεύτερη διοργάνωση της UEFA) και περισσότερο χρήμα, που θα δώσει τη δυνατότητα στη διοίκηση να ικανοποιήσει κι άλλες επιθυμίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να ενισχύσει το ρόστερ σε όποιες θέσεις κριθεί απαραίτητο. Το «τριφύλλι», βέβαια, από τη στιγμή που έχει στόχο την κατάκτηση της κορυφής στην Ελλάδα, έπειτα από 13 άγονα χρόνια, θα πρέπει να καλύψει οποιοδήποτε κενό κρίνει ότι υπάρχει.

Γεντβάι: «Με τον Παναθηναϊκό θέλω τίτλους, Ευρώπη και νίκες για τους οπαδούς» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:07 - 15.07.2023

Γεντβάι: «Με τον Παναθηναϊκό θέλω τίτλους, Ευρώπη και νίκες για τους οπαδούς» (vid)

Ο Τιν Γεντβάι περιέργραψε πως ονειρεύεται την καριέρα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και υποσχέθηκε πως θα δώσει μάχες για τον σύλλογο, τον κόσμο και κάθε συμπαίκτη του.

Το σίγουρο είναι ότι η πρόκριση θα διώξει την πίεση. Θα δώσει, μάλιστα, τέτοια ώθηση στην ομάδα, που ακόμα κι αν στην επόμενη φάση την περιμένει μία εκ των Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν, Ρέιντζερς, Μπράγκα, το πιο πιθανό θα είναι να πολεμήσει μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός και γιατί όχι να πάρει μία ακόμα πρόκριση και να φτάσει μία ανάσα από τους ομίλους.

Ο αποκλεισμός θα προκαλέσει γκρίνια. Δεδομένα. Θα χάσει επίσης ο Παναθηναϊκός ένα «κανονάκι» για τους ομίλους στην Ευρώπη και το άγχος θα μπει στα αποδυτήρια. Γι’ αυτό το «τριφύλλι» οφείλει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ουκρανών. Είναι ξεκάθαρα στο χέρι του.