Οι 41 μέρες που ο Παναθηναϊκός καλείται να στείλει μήνυμα σε φίλους κι «εχθρούς»

Οι 41 μέρες που ο Παναθηναϊκός καλείται να στείλει μήνυμα σε φίλους κι «εχθρούς»

Γιώργος Σακελλαρίου 23:39 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου έχει οκτώ δύσκολα παιχνίδια, στα οποία με θετικά αποτελέσματα θα έχει βάλει πλώρη για ένα σπουδαίο 2024.

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει από τα προκριματικά του Champions League ότι επέστρεψε και στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα γνωρίζαμε ότι θα διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα. Το ρόστερ ενισχύθηκε ποιοτικά και ποσοτικά και ο Παναθηναϊκός εντός συνόρων ξεκίνησε με δύο σερί νίκες. Μία άνετη με τον Βόλο και μία δύσκολη με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην πόλη της Ηπείρου. Όπως όλες οι μεγάλες ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, έτσι και ο Παναθηναϊκός πρέπει συνεχώς να αποδεικνύει πράγματα. Αυτή είναι η αλήθεια κι αυτή η πίεση και η αντοχή που επιδεικνύει ο κάθε ποδοσφαιριστής, η κάθε ομάδα ξεχωρίζει και τους δυνατούς από τους αδύναμους.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στα Γιάννινα 1-0 έχοντας πολλά προβλήματα και στην πορεία του ματς και χωρίς ν’ αγωνιστούν ο «εγκέφαλος» στη μεσαία γραμμή Ρούμπεν Πέρεθ και ο σημαντικός στο δημιουργικό κομμάτι Χουάνκαρ.

Μετά τη διακοπή και μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, αν και μεσολαβεί πάλι μία ακόμα διακοπή, ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ αγώνες, πέντε σε Ελλάδα και τρεις στο Europa League, οι οποίοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Το κλισέ «είναι νωρίς ακόμα» ασφαλώς και δεν έχει θέση στον πρωταθλητισμό. Κάθε γκέλα μπορεί να είναι καθοριστική. Ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που όλα δείχνουν ότι και φέτος θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Το να κάνει κάποιος περίπατο, μοιάζει απίθανο.

Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει και το παρελθόν ότι έχει ανάγκη ένα καλό ξεκίνημα. Αυτό συσπειρώνει τον κόσμο, διώχνει την γκρίνια, τη μιζέρια, απομακρύνει την εσωστρέφεια που έχει ειδικά ο συγκεκριμένος σύλλογος. Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά αυτή η σχέση χτίζεται πάντα με νίκες.

Μετά τη διακοπή, λοιπόν, το «τριφύλλι» παίζει στις 16 του μήνα στο Αγρίνιο. Μία έδρα στην οποία δυσκολεύεται. Την πρώτη σεζόν του Γιοβάνοβιτς ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0, την περασμένη επικράτησε δύσκολα 1-0 με γκολ του Ιωαννίδη, λίγο πριν μπει το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ακολουθεί η Βιγιαρεάλ, η οποία δεν ξεκίνησε καλά στην Ισπανία, αλλά διαθέτει ποιότητα και θα έχει νέο προπονητή, οπότε μπορεί να εμφανιστεί ψυχολογικά ανεβασμένη.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός παίζει ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, όπου τα λόγια είναι περιττά για το πόσο χρήσιμο για τον οργανισμό θα είναι να πάρει το πρώτο ντέρμπι κόντρα στην Ένωση. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν με τον Αστέρα στην Τρίπολη, εκεί όπου ηττήθηκαν πέρσι 1-0 και κατόπιν φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο αντίστοιχο ματς πέρσι νίκησε 3-0. Ακολουθεί μάχη στο Ισραήλ με την υπολογίσιμη Μακάμπι Χάιφα σε μία έδρα καμίνι, ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ένα γήπεδο στο οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία στην κανονική διάρκεια και έχασε τον τίτλο στα playoffs. Ο Γολγοθάς ολοκληρώνεται εντός έδρας με τη Ρεν στις 26 Οκτωβρίου.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου έως και τη Ρεν στο ΟΑΚΑ, είναι 41 μέρες «φωτιά». Ο Παναθηναϊκός έχει δύο ζόρικες έδρες στην ελληνική περιφέρεια, όπου οι απώλειες βαθμών θα προκαλέσουν γκρίνια, οι νίκες θα δίνουν ώθηση, αν μάλιστα, συνοδεύονται και με επιτυχίες στα ντέρμπι. Για παράδειγμα, αν οι «πράσινοι» νικήσουν Τρίπολη εκτός και ΠΑΟΚ εντός θα έχουν ήδη +6 βαθμούς σε σχέση με πέρσι. Οπότε τρίποντα και με Παναιτωλικό, ΑΕΚ θα διατηρήσουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή, η ομάδα θα αποκτήσει επιπλέον αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, ο κόσμος θα έχει ενθουσιασμό κι αυτό το γεγονός ενδεχομένως να είναι «καύσιμο» και για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Οι «διαβολοβδομάδες» του Big-4 και ο «καυτός» χειμώνας σε Ελλάδα κι Ευρώπη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:56 - 09.09.2023

Οι «διαβολοβδομάδες» του Big-4 και ο «καυτός» χειμώνας σε Ελλάδα κι Ευρώπη

Το Big-4 του ελληνικού πρωταθλήματος έμαθε αναλυτικά το πρόγραμμα του πρώτου γύρου της Super League και το Sportal σας παρουσιάζει τις «διαβολοβδομάδες» που θα περιέχουν ντέρμπι και ευρωπαϊκό ματς.

Είναι ένα διάστημα που μπορεί να δώσει ώθηση στον Παναθηναϊκό για ένα ακόμα πιο σπουδαίο 2024. Αυτό θα αναζητήσει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στον επόμενο 1,5 μήνα σχεδόν. Το «καύσιμο» που θα τον βγάλει μέχρι τον Μάιο, ώστε τότε να είναι όλα ωραία…