Η νίκη στον Πειραιά μπορεί ν' απογειώσει τον Παναθηναϊκό
i

©intime

Η νίκη στον Πειραιά μπορεί ν' απογειώσει τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Σακελλαρίου 09:47 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το πρώτο του ντέρμπι εκτός Λεωφόρου και η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ασφαλώς μπορεί ν’ αποτελέσει καύσιμο για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε ιδανικά το δύσκολο πρόγραμμα μέχρι τη δεύτερη διακοπή.

Με την πεντάρα κόντρα στον Ατρόμητο είναι στο -3 από την κορυφή και πρώτος στον όμιλο του Europa League, όπου νίκησε τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ κι έμεινε όρθιος στη δύσκολη αναμέτρηση στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε αρκετούς παίκτες να ξεκουράζονται, αλλά όχι όλους. Αποχώρησαν οι διεθνείς Σέρβοι και Σλοβένοι και φυσικά όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις με τις μεγάλες ομάδες να στερούνται για μέρες βασικούς ποδοσφαιριστές, δεν μπόρεσε να δουλέψει όπως θα ήθελε.

Το «τριφύλλι» θα μπει ξανά στη μάχη με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το περιμένει ένα ντέρμπι. Το μεγαλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του ντέρμπι ηττήθηκε 2-1 από την ΑΕΚ στη Λεωφόρο και παράλληλα αν και ήταν ανώτερος, γλίτωσε την ήττα στις καθυστερήσεις με τον ΠΑΟΚ, πάλι εντός έδρας.

Μακριά από τη Λεωφόρο η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πέρασε με επιτυχία τρία δύσκολα τεστ. Γιατί το να επικρατείς στα Γιάννινα και στην Τρίπολη δεν είναι απλό, ενώ δεν σκόνταψε και στο Αγρίνιο, όπου τις προηγούμενες σεζόν συναντούσε προβλήματα. Ειδικά σε Τρίπολη και Αγρίνιο, οι «πράσινοι» ήταν επιβλητικοί.

Τώρα, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Μία ομάδα που επίσης είχε απουσίες διεθνών και δεν μπόρεσε να δουλέψει όπως θα ήθελε. Οι Πειραιώτες έχουν καλή ψυχολογία, στο πρώτο τους ντέρμπι έμειναν όρθιοι στην έδρα της ΑΕΚ και τώρα είναι λογικό να θέλουν να συνεχίσουν το απόλυτο στην έδρα τους, όπου έχουν παίξει τα πέντε από τα επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος κι έχουν ισάριθμες νίκες.

Τα πράγματα είναι απλά. Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά είναι ένα ντέρμπι με τεράστιο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός με νίκη ξεφεύγει στο +6. Κι όσο κι αν είναι νωρίς οι μεγάλες νίκες και η διαφορά από τους διώκτες, σου δίνει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Τι θέλει ο Παναθηναϊκός; Μα φυσικά να πιάσει τον μεγάλο του αντίπαλο στη βαθμολογία. Με νίκη το «τριφύλλι» πιάνει κορυφή, θα προβληματίσει σε τεράστιο βαθμό τον αιώνιο αντίπαλο και θ’ αφήσει πίσω του τα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πρωτάθλημα δίνουν οι νίκες στην περιφέρεια, πρωτάθλημα δίνουν και οι επιτυχίες σε ντέρμπι. Απλά στις αναμετρήσεις με τους ανταγωνιστές η επιτυχία σε απογειώνει. Φεύγεις από το αυτονόητο μίας νίκης για παράδειγμα στο Αγρίνιο.

Θα είναι σπουδαίο για τον Παναθηναϊκό να πάρει το διπλό στο Φάληρο, διότι μέχρι την επόμενη διακοπή, έχει μπροστά του ένα βατό πρόγραμμα, πλην Ευρώπης, όπου θ’ αντιμετωπίσει δύο φορές τη Ρεν, για να μπορέσει ακόμα και να πάρει διαφορά. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τον Πανσερραϊκό, θα αντιμετωπίσουν εκτός τη Λαμία του Καρλίτος και στη συνέχεια έχουν πάλι αγώνα στη Λεωφόρο με τη νεοφώτιστη Κηφισιά του Αναστασίου. Η λογική λέει εννέα βαθμούς κι όσο κι αν ο Σέρβος τεχνικός και οι παίκτες του θ’ ακολουθήσουν (και λογικό από μέρους τους) το κλισέ «κάθε ματς ξεχωριστά», είναι μία ευκαιρία να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να εδραιωθεί στην κορυφή. Να είναι αυτός που θα οδηγεί την κούρσα και θ’ αγχώνει τους αντιπάλους του.

Παναθηναϊκός: Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι το «9» που χρειαζόταν ο Γιοβάνοβιτς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:00 - 17.10.2023

Παναθηναϊκός: Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι το «9» που χρειαζόταν ο Γιοβάνοβιτς

Ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας συζήτησης στον Παναθηναϊκό αναλώθηκε για την ανάγκη απόκτησης ενός πιο ποιοτικού επιθετικού το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Φώτης Ιωαννίδης έρχεται να δώσει απάντηση με τη ραγδαία εξέλιξη του.

ΥΓ.: Ο Τσέριν άφησε πίσω του τον τραυματισμό του καλοκαιριού, όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται, πέτυχε γκολάρα με φάουλ και πήρε ψυχολογία με την εθνική Σλοβενίας, με την οποία βλέπει μπροστά του το Euro της Γερμανίας. Έτσι, προσθέτει λύσεις και κάνει πιο εύκολη τη δουλειά του Γιοβάνοβιτς στο rotation με Βιλένα, Αράο, Πέρεθ.

ΥΓ.1: Οι Μπερνάρ και Τζούριτσιτς είναι σε εξαιρετική κατάσταση και οι παίκτες που μπορούν να κρίνουν το ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός τους πήρε και τους πληρώνει καλά για να ξεχωρίζουν στα μεγάλα ματς και μπροστά τους έχουν ένα ακόμα.

ΥΓ.2: Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει εξελιχθεί σε τρομερό βαθμό. Είναι φανερό ότι δούλεψε πολύ τα δύο τελευταία χρόνια. Σε τέτοιο βαθμό, που μοιάζει και άδικο να γίνεται κουβέντα για φορ τώρα και ν’ ακυρωθεί αυτό το παιδί. Τη στιγμή που υπάρχει ένας ακόμα ο Σπόραρ, για τον οποίο ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ένα σεβαστό ποσό. Μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να έχει και τους δύο φορ στη Γερμανία. Και βασικούς με τις εθνικές τους ομάδες. Αυτό μόνο κέρδος μπορεί να φέρει στον σύλλογο και φυσικά ο Ιωαννίδης και λόγω ηλικίας είναι από τα πλέον σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.