Αυτονόητη η πρόκριση και η συσπείρωση πριν εμφανιστεί άλλος Παναθηναϊκός

Αυτονόητη η πρόκριση και η συσπείρωση πριν εμφανιστεί άλλος Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε κόντρα στην Μακάμπι Νετάνια, αλλά το ρόστερ του είναι ικανό να αποκλείσει την Μπότεφ Πλόβντιβ, μέχρι ο Ντιέγκο Αλόνσο να παρουσιάσει έναν άλλον Παναθηναϊκό. Η πρώτη εικόνα των Μαξίμοβιτς, Ίνγκασον και η συσπείρωση που λείπει στο «τριφύλλι».

Προετοιμασία τέλος και μαζί και τα φιλικά που είναι για τους προπονητές και μόνο.

Οι οπαδοί απλά έχουν την ευκαιρία να ενθουσιάζονται ή να γκρινιάζουν ανάλογα τα αποτελέσματα και την εικόνα. Όχι ότι και οι δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, νίκησε 1-0 την Μακάμπι Νετάνια παίζοντας μπάλα κυρίως από το 15’ έως το 40’-45’. Φτάνει αυτό το διάστημα στα επίσημα; Για την εποχή αν έχεις και τις λεπτομέρειες μαζί σου, ενδεχομένως ναι. Θα δείξει.

Η εποχή είναι τέτοια που καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να είναι όχι στο 100%, αλλά ούτε καν σε ένα 60%-70% σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα. Καταρχάς, καμία δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ, όπως και ο Παναθηναϊκός.

Μία ομάδα που θα πάρει ακόμα δύο εξτρέμ και σύμφωνα με όσα διαρρέουν από την ΠΑΕ θα είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί παίκτες κι έναν αριστερό μπακ, καλύτερο από τον Ρεμπότσο για τον οποίο το τριφύλλι έκανε πίσω.

Θα είναι ένα γκρουπ που στην πορεία θα έχει πιο έτοιμο τον Μαξίμοβιτς, τους διεθνείς Σλοβένους και ειδικά τον Τσέριν, φυσικά τον υπερπολύτιμο Ιωαννίδη (αν δεν πουληθεί) κι ακόμα πιο έτοιμο και τον Ίνγκασον. Συν τους Μπάλντοκ, Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν. Οι δύο τελευταίοι, πάντως, αναμένεται να μπουν στην εξίσωση μετά την πρώτη διακοπή του Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να εμφανιστεί από τον Ντιέγκο Αλόνσο ένας άλλος Παναθηναϊκός, είναι αυτονόητη η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Η Μπότεφ έχει ενθουσιασμό με την επιστροφή της στην Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να τρομάζει.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει την πίεση του φαβορί, την πίεση της πρόκρισης. Με 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και με τον Γιάννη Αλαφούζο να δέχεται τα πυρά, μόνο οι νίκες, οι προκρίσεις μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό αντίδοτο στην γκρίνια, την μιζέρια, την απάθεια, την εσωστρέφεια. Δεν χρειάζεται να γίνονται αρνητικές σκέψεις, όμως, ο καθένας αντιλαμβάνεται τι μπορεί να σημαίνει ένας αποκλεισμός.

Η πρόκριση θα είναι βάλσαμο και «πάμε παρακάτω», το αντίθετο θα είναι απλά μία έκρηξη της δυσαρέσκειας του κόσμου. Ένας κόσμος μουδιασμένος, απογοητευμένος. Η εποχή δεν βοηθάει, ούτε οι αντίπαλοι και τα φιλικά, ωστόσο, η εικόνα της Λεωφόρου στα δύο φιλικά με ΑΕΚ Λάρνακας (έγιναν και τα επεισόδια εκτός της θύρας 13 κι έδεσε το γλυκό), Μακάμπι Νετάνια ήταν αποκαρδιωτική.

Ο κόσμος στην Ελλάδα ζεσταίνεται πρώτα με μεταγραφές και μετά με νίκες και πρωταγωνιστικό ρόλο εντός κι εκτός συνόρων. Μεταγραφές έχουν γίνει και θα γίνουν κι άλλες. Όσο έρχονται οι νίκες, θα γεμίζει και το ΟΑΚΑ στο εξής. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από συσπείρωση και προκρίσεις το καλοκαίρι. Όποια κι αν είναι η εικόνα του.

Νίκησε ο Παναθηναϊκός, αλλά στα επίσημα χρειάζεται περισσότερη ένταση και φαντασία - Ντεμπούτο ο Ίνγκασον
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:59 - 18.07.2024

Νίκησε ο Παναθηναϊκός, αλλά στα επίσημα χρειάζεται περισσότερη ένταση και φαντασία - Ντεμπούτο ο Ίνγκασον

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Λεωφόρο 1-0 της Μακάμπι Νετάνια με γκολ του Μαντσίνι, αλλά πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένος κόντρα στην Μπότεφ Πλόβντιβ 'η την Μάριμπορ για να πάρει την πρόκριση. Πρώτη συμμετοχή για τον Ίνγκασον που χειροκροτήθηκε.

Το σίγουρο είναι ότι απέναντι στην Μπότεφ, ο Αλόνσο θα στηριχθεί σε παίκτες που δούλεψε στην προετοιμασία. Ο Μαξίμοβιτς πήρε φανέλα βασικού με την Μακάμπι, αλλά με Σένκεφελντ και Γεντβάι στόπερ, μάλλον ο Αράο έχει προβάδισμα στα χαφ. Ο Μλαντένοβιτς πήρε κι αυτός χρόνο με τους Ισραηλινούς, αλλά μόνο απίθανο δεν θα είναι, τουλάχιστον στο πρώτο ματς στις 25 του μήνα, να παίξει δεξιά ο Βαγιαννίδης και αριστερά ο Κώτσιρας.

Για την κορυφή της επίθεσης και με τον Ιωαννίδη έως και σήμερα να μην έχει βγάλει ολόκληρη προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, ο Γερεμέγεφ είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει. Και μετά ο Σπόραρ, που είχε ρυθμό και λόγω Euro.

Όσον αφορά τον Ίνγκασον, το τάκλιν αυτοθυσίας ένα λεπτό μετά την είσοδό του, ο δυναμισμός του, έδειξαν ότι έχει το πάθος να παίξει και να προσφέρει. Τι παίκτης είναι, το γνωρίζουν όλοι. Αρκεί να το δείξει το γήπεδο, όπως και οι υπόλοιποι που ήρθαν, αλλά κι αυτοί που θα έρθουν.