Ένα τρίλεπτο ποιότητας ξεκλείδωσε το «κουτί» του Χέρμπερτ!
i

© Euroleague Basketball

Ένα τρίλεπτο ποιότητας ξεκλείδωσε το «κουτί» του Χέρμπερτ!

Κώστας Σωτηρίου 10:39 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 11.10.2024

Ο Κώστας Σωτηρίου γράφει για το «δύο στα δύο» του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα και συμφωνεί τόσο με τον Κέντρικ Ναν όσο και με τον Έργκιν Άταμαν ως προς τον βαθμό ετοιμότητας των πρωταθλητών Ευρώπης. Όσο για το «glass floor» του ΟΑΚΑ; Απλά δεν παίζεται!

Στη δεύτερη στροφή της Euroleague ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε -μετά την Αλμπα Βερολίνου στην πρεμιέρα- την καλύτερη ομάδα της Γερμανίας, η οποία μάλιστα του είχε στείλει ένα… καμπανάκι μετά την επιβλητική νίκη επί της αστραφτερής Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο. Η Μπάγερν του Γκόρντον Χέρμπερτ έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης στην τρίτη περίοδο, ωστόσο ένα τρίλεπτο ποιότητας οδήγησε το Τριφύλλι στο «δύο στα δύο» εγκαινιάζοντας το περίφημο «glass floor» με πανηγυρικό τρόπο.

Ο Χέρμπερτ, που έδειξε το επίπεδο προπονητικής που διαθέτει κατακτώντας την κορυφή του κόσμου με την Εθνική Γερμανίας, επιστράτευσε μια άμυνα, που καλώς ή κακώς οι νεαροί αθλητές μαθαίνουν από μικροί στις Ακαδημίες. Με το ξακουστό «box-and-one» επιχείρησε να περιορίσει το «πολυβόλο» Κέντρικ Ναν πότε με τον Κάρσεν Εντουαρντς και πότε με τον Γιαμ Μαντάρ, σχηματίζοντας ζώνη με τους άλλους τέσσερις παίκτες του και αυτό -όπως ομολόγησε ο πάντα ειλικρινής Χρήστος Σερέλης στην κάμερα του Sportal.gr- δυσκόλεψε τους Πράσινους, οι οποίοι άργησαν το «διαβάσουν» και να βρουν τις λύσεις.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας «έκοψαν» τη διαφορά από τους 19 (59-40, στο 24’) στους πέντε (70-65, στο 33’), γεγονός που περιποιεί τιμή για τον πρώην προπονητή του Άρη (σεζόν 2007-08), ωστόσο… ένα τρίλεπτο ποιότητας και καλού μπάσκετ ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +15 (82-67). Ο κόουτς Άταμαν απάντησε με άμυνα και αθλητικότητα χρησιμοποιώντας μια πεντάδα, που δεν έχανε πουθενά: Μπράουν, Γκραντ, Καλαϊτζάκης, Χουάντσο, Λεσόρ. Πίεσε, έκλεψε, σκόραρε και το πανηγύρι ολοκληρώθηκε στις εξέδρες, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι χορηγοί και οι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σαστισμένοι τις χρωματικές αλλαγές του υπέροχου «glass floor».

Μιλώντας με τον Ναν στα αποδυτήρια λες και ήμουν στο μυαλό του. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 70%-75% ετοιμότητας», είπε ο Αμερικανός. «Ίσως και λιγότερο!», συμπλήρωσε αργότερα ο Σερέλης, ενώ ο Άταμαν πέταξε το γάντι στις άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας εκστομίζοντας μια από τις κλασικές δικές του ατάκες, που στάζουν αυτοπεποίθηση: «Αν στην ημέρα που δεν είμαστε έτοιμοι, βάζουμε 94 πόντους, τότε τι θα γίνει όταν θα είμαστε; Ανησυχώ για τις άλλες ομάδες ως προς το πώς θα μας σταματήσουν, όταν θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό θα συμβαίνει μέρα με τη μέρα».

00:25 - 11.10.2024

Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάγερν (94-79) για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Πραγματικά, τα περιθώρια βελτίωσης είναι ασύλληπτα. Ο Κώστας Σλούκας έμεινε στο μηδέν απέναντι στην Μπάγερν παίρνοντας μόλις τρία σουτ. Ο Λορέντζο Μπράουν είχε ανορθογραφίες στην τρίτη περίοδο επιχειρώντας να δημιουργήσει και κάνοντας λάθη (3). Ο Όσμαν συνεχίζει να βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής, όπως και ο Ομέρ Γιουρτσέβεν, που επίσης έρχεται από το ΝΒΑ. Ο Ναν παίζει σβηστά, γιατί προφανώς ετοιμάζει το κορμί του για τα (πιο) μεγάλα ματς. Ο Γκριγκόνις επιχειρεί να επιπλεύσει σε μια θάλασσα ποιότητας και ο Μήτογλου έχει ακόμη δρόμο να διανύσει. Όαση αποτελεί αυτή την εποχή ο «οδοστρωτήρας» Λεσόρ (22 π., 6 ρ.), ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (12 π., 11 ρ.) προκαλεί χαμόγελα με το εύρος του παιχνιδιού του, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι επιδόσεις του βελτιώνονται, όταν ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να παίξει up tempo.

00:08 - 11.10.2024

Παναθηναϊκός - Μπάγερν 94-79 Οι 12 πόντοι του Ερνανγκόμεθ στην αναμέτρηση

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πέτυχε 12 πόντους τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου με 94-79 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague

Τώρα, οι Πράσινοι μπαίνουν στο… αεροπλάνο και θα ξαναβγούν σε δύο εβδομάδες! Εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ (12/10) για το πρωτάθλημα και μετά ακολουθούν οι back-to-back αγώνες με την Παρί (15/10), την Ρεάλ (17/10) και την Φενέρμπαχτσε (25/10) στο εξωτερικό. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει ένα μόνο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (21/10) και μετά περιμένει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (27/10) για το πρωτάθλημα και λίγες ημέρες αργότερα οι δύο «αιώνιοι» θα μας παρουσιάσουν μια ακόμη μάχη στο χρωματιστό παρκέ του ΟΑΚΑ (8/11) για την Ευρωλίγκα. Όρεξη να έχουμε για να βλέπουμε ματσάρες!