Άμυνα και περιφερειακή λειτουργία που προβληματίζει!
i

©InTime

Άμυνα και περιφερειακή λειτουργία που προβληματίζει!

Γιάννης Πάλλας 08:22 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:23 - 18.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR μετά την Παρί επανέλαβε σε μεγάλο βαθμό τα ίδια λάθη και στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ και γνώρισε την δεύτερη σερί ήττα στην πρώτη διαβολοβδομάδα της φετινής Euroleague.

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν μπήκαν ξανά στο παρκέ χωρίς να εμφανίσουν ίχνος σκληράδας (ολοκλήρωσαν τον αγώνα χωρίς να συμπληρώσουν σε κάποιο δεκάλεπτο τα πέντε λάθη) και στο τέλος πλήρωσαν τον... λογαριασμό.

Γιατί, μπορεί να επιστρέψεις μια και δυο φορές σ’ έναν αγώνα όμως όταν κυνηγάς στο σκορ και δεν βάζεις δύναμη στο αμυντικό σου παιχνίδι σ’ αυτό το επίπεδο δεν έχεις τύχη να κερδίσεις, τα πράγματα είναι απλά.

Κι αν το θέμα της σκληράδας στην άμυνα και της ενέργειας είναι το ένα ζητούμενο, το άλλο που απασχολεί ήδη τον Εργκίν Αταμάν είναι η περιφερειακή λειτουργία της ομάδας του.

Τα 3.39 λεπτά που πάτησε παρκέ ο Λορέντζο Μπράουν δείχνουν σαν να αναζητεί ο Τούρκος τεχνικός έναν τρόπο να διαχειριστεί τον χρόνο των παικτών του και τα σχήματα που θα του επιτρέψουν να είναι πιο αποτελεσματικός.

«Είναι δύσκολο να έχεις και τον Σλούκα και τον Λορέντζο Μπράουν μαζί, ειδικά στην άμυνα» είπε μεταξύ άλλων θέλοντας να εξηγήσει ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR την απόφαση του να κρατήσει ουσιαστικά στον πάγκο μετά τα πρώτα λεπτά τον Αμερικανό γκαρντ θέλοντας να δώσει χρόνο για να βρει ρυθμό στο αρχηγό της ομάδας.

Όσο θα κυλάει η Euroleague τα σχήματα του Παναθηναϊκού AKTOR θα αποκτούν ρυθμό και καλύτερη λειρουργία σε άμυνα και επίθεση, όμως το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι πως δεν πρέπει να πετάει παιχνίδια που θα χρειαστούν στο τέλος. Κι αν με τη Ρεάλ μπορείς να τη θεωρήσει μια φυσιολογική ήττα, δεν ισχύει το ίδιο για την Παρί.

Για να φτάσεις εκεί που θέλεις και ονειρεύεσαι πρέπει να παραμένεις προσηλωμένος στον στόχο, να είναι σκληρός και να αφήνεις πίσω σου κάθε αποτέλεσμα, αρκεί να διδάσκεσαι από αυτό ειδικά στις ήττες.

Και οι «πράσινοι» ως τώρα δείχνουν να μην μαθαίνουν από τις κακές εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη επαναλαμβάνοντας τα λάθη τους.

Πλέον χρόνος δεν υπάρχει και αν δεν αποφασίσουν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν να βάλουν τα χέρια στην μπάλα, τότε θα έρθουν και άλλα δύσκολα βράδια όπως αυτά που υπήρξαν στην πρώτη «διαβολοβδομάδα».

Ο Ματίας Λεσόρ, ο Κέντρικ Ναν, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο Τζέριαν Γκραντ είναι το καρέ των παικτών που θα πρέπει να παρασύρουν και τους υπόλοιπους προς τα πάνω το επόμενο διάστημα, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός AKTOR να αποδώσει στο παρκέ με βάση την ποιότητα και το ταλέντο των παικτών του...