Στον Παναθηναϊκό AKTOR... μιλάνε πολλοί!
i

©InTime

Στον Παναθηναϊκό AKTOR... μιλάνε πολλοί!

Γιάννης Πάλλας 15:56 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:12 - 04.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την πρώτη γεύση που άφησε το «τριφύλλι» στην πρεμιέρα της Euroleague απέναντι στην Άλμπα και εξηγεί γιατί υπάρχει πλουραλισμός λύσεων και επιλογών

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε τη φετινή Euroleague από εκεί που την τελείωσε ως πρωταθλητής Ευρώπης στο Βερολίνο και έδειξε από την πρεμιέρα κιόλας κόντρα στην Άλμπα διατεθειμένος να υπερασπιστεί το στέμμα, παρότι ακόμη είναι εμφανώς ανέτοιμος.

Για την ακρίβεια είναι στο 50% των δυνατοτήτων του, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην προετοιμασία που έγινε το καλοκαίρι, όπου υπήρχαν αρκετές απουσίες στο βασικό στάδιο, αλλά και προσθήκες της τελευταίας στιγμής (Τσεντίν Οσμάν).

Τα νέα πρόσωπα θα πρέπει να αφομοιωθούν το επόμενο διάστημα, ώστε να αποδίδουν το μέγιστο υλοποιώντας το πλάνο του Εργκίν Αταμάν σε μια μακρά και απαιτητική σεζόν.

Ωστόσο, αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο κιόλας παιχνίδι απέναντι στη γερμανική ομάδα ήταν πως όταν χρειάστηκε και έκλεισε το ματς στα τελευταία λεπτά τη μπάλα πήραν εκείνοι που έπρεπε. Ο Κώστας Σλούκας, ο Κέντρικ Ναν και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σημειώνοντας πολύτιμους πόντους που επέτρεπαν στους «πράσινους» να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τον αντίπαλο τους.

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκείνος που κυριάρχησε στις δυο ρακέτες και επιβεβαίωσε εμφατικά για μια ακόμη φορά πως είναι κυρίαρχος των αιθέρων. Με πόντους στο «ζωγραφιστό» και ριμπάουντ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για το «τριφύλλι» στον αγώνα της πρεμιέρας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από κει και πέρα, ο Λορέντζο Μπράουν στο ξεκίνημα του αγώνα συνέβαλλε κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας (5 ασίστ) και λιγότερο στην επίθεση (5 πόντοι), καθώς αυτό απαιτούσε η περίσταση. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως εφόσον χρειαστεί στη συνέχεια θα αυξήσει την παραγωγικότητα του.

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν μπαίνοντας από τον πάγκο έδωσε λύσεις σε σκορ και ριμπάουντ, δείχνοντας με την παρουσία του πως μπορεί να επιβιώσει η ομάδα και χωρίς να χρειάζεται ο Ματίας Λεσόρ να παίζει 35 λεπτά όπως συνέβαινε την περσινή σεζόν και αυτό είναι πολύ σημαντικό πράγμα για την πορεία της ομάδας στην Euroleague στον δρόμο για την υλοποίηση του στόχου του.

Επίσης ο Τσεντί Οσμάν χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR, αλλά έχει το μέγεθος για να λειτουργήσει ως το κατάλληλο πολυεργαλείο στα χέρια του Εργκίν Αταμάν.

Αυτό που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να διιορθώσει ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι η εξάλειψη των «νεκρών» διαστημάτων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Διαστήματα στα οποία με διαφορές άνω των 10 πόντων, οι «πράσινοι» δεν έφταναν στους 15 και τους 20, αλλά η Άλμπα μείωνε στους 2 πόντους. Αυτό φυσικά είναι θέμα ρυθμού, δουλειάς και ομοιογένειας, κάτι που αποτελεί καθήκον του Εργκίν Αταμάν.