Ο λύκος είναι η δύναμη της αγέλης, η αγέλη είναι η δύναμη του λύκου!

Ο λύκος είναι η δύναμη της αγέλης, η αγέλη είναι η δύναμη του λύκου!

Γιάννης Πάλλας 19:12 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 29.05.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει το σπουδαίο επίτευγμα του Παναθηναϊκού AKTOR να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης με τον λύκο (Κώστα Σλούκα) να αντλεί δύναμη από την αγέλη (συμπαίκτες του)

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης ξεπερνώντας το εμπόδιο της πανίσχυρης Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague στο Βερολίνο με τον Κώστα Σλούκα να είναι ο ηγέτης και ο Κέντρικ Ναν εκείνος που άλλαξε την ιστορία της ομάδας με την έλευση του και την επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Από εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν σταδιακά στο «τριφύλλι» που βρήκκε την... περπατισιά του στο παρκέ, βελτίωσε σταδιακά τους αυτοματισμούς μιας ομάδας που ήταν «χτισμένη» από την αρχή με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά ο Εργκίν Αταμάν δεν έχασε σε κανένα σημείο της ευρωπαϊκής διαδρομής την πίστη του.

Όταν ο Κώστας Σλούκας έκλεισε πίσω του την πόρτα στον Ολυμπιακό και επέλεξε να πάει στον Παναθηναϊκό AKTOR ήταν αποφασισμένος να πετύχει και έκλεισε τα αυτιά του σε όσα λέγονταν όλο αυτό τον καιρό.

Ένας αθλητής πολύ υψηλού επιπέδου που ξέρει να φτάνει στον στόχο και να κατακτά τρόπαια καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του. Με τον τρόπο του είπε στους υπόλοιπους παίκτες να τον εμπιστευτούν και εκείνος τους δικαίωσε.

Η απόφαση που πήρε ο διεθνής γκαρντ να γυρίσει σελίδα και να φορέσει τη φανέλα του «αιωνίου» αντιπάλου θέλει να έχεις τεράστια ψυχικά αποθέματα για να την υποστηρίξεις.

«Ο λύκος είναι η δύναμη της αγέλης και η αγέλη είναι η δύναμη του λύκου» μια φράση που ταιριάζει γάντι στη σχέση που δημιουργήθηκε στον Παναθηναϊκό AKTOR με τον Κώστα Σλούκα και τους συμπαίκτες του στην προσπάθεια να υλοποιήσουν τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στα Final Four και την κορυφή.

Αυτή η φράση που ανήκει στον συγγραφέα Ρούντγιαρντ Κίπλινγκ θυμίζει ότι τα άτομα μπορούν να επιτύχουν σπουδαία επιτεύγματα και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις όταν συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο. Η αγέλη αντιπροσωπεύει μια ομάδα ατόμων που ενώνονται και υποστηρίζουν το ένα το άλλο, χρησιμοποιώντας τη συλλογική τους δύναμη.

Ουσιαστικά στην περίπτωση του «τριφυλλιού» ο λύκος στην προκειμένη περίπτωση ο Κώστας Σλούκας, ως άτομο, αντλεί δύναμη από την αγέλη, ενώ η αγέλη κερδίζει δύναμη από κάθε μεμονωμένο λύκο μέσα σε αυτήν. Αυτή η αλληλεξάρτηση επισημαίνει τη σημασία της αναγνώρισης και της εκτίμησης των ικανοτήτων που κάθε άτομο φέρνει σε μια ομάδα.

Η αποτελεσματική ηγεσία του διεθνή γκαρντ εξασφαλίζει την ενότητα της αγέλης και κατευθύνει τη συλλογική της δύναμη προς κοινούς στόχους. Η υποστήριξη από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι θεμελιώδους σημασίας για την υπέρβαση των εμποδίων σε μια απαιτητική χρονιά στη Euroleague, που ήταν πολύ ανταγωνιστική.

Βέβαια, για να φτάσει ο λύκος (Σλούκας) να αντλεί δύναμη από την αγέλη (ομάδα) και το αντίστροφο έπρεπε άπαντες να απολαμβάνουν της στήριξης και της εμπιστοσύνης της οικογένειας του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο Κέντρικ Ναν μαθαίνει ελληνικά: Η πρώτη του λέξη στη γλώσσα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού
EUROLEAGUE

18:54 - 27.05.2024

Ο Κέντρικ Ναν μαθαίνει ελληνικά: Η πρώτη του λέξη στη γλώσσα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού

Όταν το μικρόφωνο πήγε στα χέρια του Κέντρικ Ναν, αποσβολωμένος από το πάθος τον οπαδών του Παναθηναϊκού που υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές Ευρώπης ήθελε να τους μιλήσει στα ελληνικά. Ήξερε μία λέξη και τους την είπε...

Ούτε μια φορά μέσα στη σεζόν που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα δεν αμφισβητήθηκε η αξία του και ο ηγετικός του ρόλος στην ομάδα στην προσπάθεια για να υπάρχει ένα καλό φινάλε. Δεν δόθηκε στον έμπειρο γκαρντ μόνο το μεγαλύτερο συμβόλαιο, χτίστηκε η ομάδα γύρω του και στηρίχθηκε απόλυτα από την πρώτη στιγμή χωρίς καμία υποσημείωση. Και ανταπέδωσε τη στήριξη μέσα από τη σχέση λύκου και αγέλης που δημιούργησε με τους συμπαίκτες του φτάνοντας στην κατάκτηση της Euroleague.