Έχει λύσεις για κάθε πρόβλημα!
i

©InTime

Έχει λύσεις για κάθε πρόβλημα!

Γιάννης Πάλλας 12:51 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 11.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την εικόνα του Παναθηναϊκού AKTOR μετά και την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague με την Μπάγερν Μονάχου

Αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς καθώς μιλάμε μόλις για την 2η αγωνιστική της Euroleague, ο Παναθηναϊκός AKTOR έδειξε απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου πως φτιάχτηκε ξεκάθαρα για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο Βερολίνο.

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» βίωσαν το «OAKA experience» το βράδυ της Πέμπτης (10/10) και ταυτόχρονα την εικόνα μιας ομάδας που έδειξε από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού πως ξέρει τι πρέπει να κάνει για να φτάσει στη νίκη.

Ο Εργκίν Αταμάν πέρσι προκάλεσε αίσθηση με την δήλωση του που προέτρεπε τον κόσμο από την αρχή της σεζόν να κλείσει εισιτήρια για το Final Four. Όσοι τον άκουσαν αισθάνθηκαν δικαιωμένοι, καθώς δεν είχαν το άγχος της τελευταίας στιγμής.

Αυτή τη φορά μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Μπάγερν είπε κάτι εξίσου υπερβατικό για την εποχή. «Πετύχαμε 94 πόντους και είμαστε ακόμη ανέτοιμοι, μάλλον οι αντίπαλοι μας θα πρέπει να ανησυχούν όταν βρεθούμε στην κατάσταση που θέλουμε!» τόνισε.

Είναι προφανές πως ο Παναθηναϊκός AKTOR, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με την γερμανική ομάδα έχει πλέον δυο πολύ ποιοτικές πεντάδες, όπου δεν χάνει σε ενέργεια, δημιουργία και δυναμική όταν βρίσκεται στο παρκέ είτε η μία είτε η άλλη.

Βρήκε λύσεις σε κάθε τακτική επιλογή του Γκόρντον Χέρμπερτ ειδικά σε άμυνες ζώνης που επέλεξε την ώρα του αγώνα και εξουδετέρωσε παίκτες που έκαναν ζημιά όπως ο Αντρέας Όμπστ επιστρατεύοντας τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

00:07 - 11.10.2024

Παναθηναϊκός - Μπάγερν 94-79 Οι 22 πόντοι του Λεσόρ στην αναμέτρηση

Ο Ματίας Λεσόρ με 22 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου (94-79) για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague

Η ηρεμία που προσδίδει στο παιχνίδι ο Λορέντζο Μπράουν αποτελεί το μεγαλύτερο «κλειδί» ως τώρα στον τρόπο που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός AKTOR, όπως και το μεστό παιχνίδι του Ματίας Λεσόρ, ο οποίος αποφεύγει φέτος τις περιττές ενέργειες και κάνει ένα πολύ γεμάτο παιχνίδι, δείχοντας πως δεν έχει αντίπαλο στο «ζωγραφιστό».

Κι αυτό συμβαίνει γιατί δεν χρειάζεται να παίζει όσο πέρσι, καθώς ο Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι πολύ επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Οι δυο πεντάδες του Εργκίν Αταμάν μπορούν να ξεκινήσουν, αλλά και να τελειώσουν ένα παιχνίδι η καθεμιά ανάλογα με τις περιστάσεις. Το θέμα της «χημείας» και των ρόλων μοιάζει πολύ εύκολο, καθώς οι αλλαγές που έγιναν (Γιουρτσεβέν αντί Μπαλτσερόφσκι και Μπράουν αντί Βιλντόζα συν την προσθήκη του Οσμάν) αναβάθμισαν το ρόστερ και προσέδωσαν μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα.

Τα επόμενα παιχνίδια είναι εκείνα που θα δείξουν πόσο κοντά στο ολοκληρωμένο παιχνίδι που θέλει ο Αταμάν θα φτάσουν οι παίκτες του.

Πάντως, ορισμένα πράγματα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR είναι διακριτά, όπως ο υψηλός δείκτης δημιουργίας (21 ασίστ με την Άλμπα και 18 ασίστ με την Μπάγερν), η προσπάθεια να αναζητηθούν περισσότεροι πόντοι στο τρανζίσιον, αλλά και η αναβαθμισμένη παρουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με την πρώτη σεζόν.

Μπορεί περιφερειακά οι «πράσινοι» με τους Σλούκα, Ναν, Γκραντ, Μπράουν να συνθέτουν δυο από τα κορυφαία δίδυμα γκαρντ στην Euroleague, αλλά η ποιότητα που προσέδωσαν Γιουρτσεβέν και Οσμάν, όπως επίσης το κυριαρχικό παιχνίδι του Ματίας Λεσόρ επιτρέπουν στον Εργκίν Αταμάν να νιώθει άνετα και τους αντιπάλους του άβολα όταν σημειώνει 94 πόντους και δηλώνει πως η ομάδα του είναι ακόμη ανέτοιμη και όχι στο επίπεδο που επιθυμεί.

Και έχει δίκιο, αφού θα χρειαστεί κάποια παιχνίδια ακόμη για να πιάσει ακόμη υψηλότερα στάνταρ απόδοσης.

Τα πρώτα δείγματα γραφής του φετινού Παναθηναϊκού AKTOR προϊδεάζουν για μια χρονιά με μεγάλο ενδιαφέρον και έναν πρωταθλητή Ευρώπης που θα κάνει τα πάντα για να μην χάσει το στέμμα του...