Μία ήττα περισσότερο... «μισοάδεια» παρά «μισογεμάτη»

Τάσος Μπακασέτας

i

©Intime

Μία ήττα περισσότερο... «μισοάδεια» παρά «μισογεμάτη»

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:40 - 09.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 09.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και αντιμετώπισε τον Άγιαξ ως ίσος, όμως το ζητούμενο είναι αν θα έχει τον χρόνο μέχρι να βελτιωθεί τόσο πολύ...

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τον Γ’ προκριματικό του Europa League, εκ των πραγμάτων δεν αφήνει περιθώρια για θετικές σκέψεις. Ναι, το Τριφύλλι ήταν το αουτσάιντερ, όμως αυτό δεν αναιρεί πως η άσχημη κατάληξη, είναι πάντα άσχημη.

Το μισοάδειο ποτήρι υποδεικνύει πως ο Άγιαξ πήρε αυτό που ήθελε, επιστρατεύοντας ανορθόδοξες μεθόδους, που δεν τον έχουμε συνηθίσει. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε πολύ, τα έδωσε όλα, όμως δεν κατάφερε έστω να ισοφαρίσει και να έχει περισσότερες πιθανότητες στη ρεβάνς του Άμστερνταμ.

Το μισογεμάτο ποτήρι σημαίνει πως οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν ως ίσους αντιπάλους από το υψηλότερο επίπεδο και στάθηκαν άτυχοι. Έδειξαν, όμως, ότι έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και θα εξελιχτούν πάρα πολύ στη διάρκεια της σεζόν.

Βέβαια, με το κλίμα και με τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Τριφύλλι, η υπομονή για το μέλλον είναι άγνωστη λέξη. Ο οργανισμός επείγεται για άμεσα αποτελέσματα και όχι για βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες προσδοκίες. Οπότε, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για τον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος αναγκάζεται να δουλέψει σε αντίξοες συνθήκες, υπό μεγάλη πίεση.

Ρεαλιστικά μιλώντας, δεν ξέρω αν είναι εφικτή η ανατροπή στο Άμστερνταμ. Όντως, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ υψηλό «ταβάνι», αλλά σε προϋποθέσεις. Σε αυτό το τάιμινγκ, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να παίξει όσο καλά απαιτείται, με το αναγκαίο τέμπο, για να φύγει με διπλό πρόκρισης από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Με απόλυτη ειλικρίνεια, ο «Αίαντας» είναι το ακλόνητο φαβορί.

Ο ρεαλισμός μεταφράζεται σε παράδοση; Όχι, βέβαια. Οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ οφείλουν να εξαντλήσουν την τύχη τους και να στριμώξουν τους Ολλανδούς. Άλλωστε, ο τολμών νικά, συχνά και όταν όλα μοιάζουν χαμένα.

Ο Παναθηναϊκός τίθεται αντιμέτωπος με έναν ολέθριο κίνδυνο, αν δεν αλλάξει κάτι με τον Άγιαξ: να χάσει πρόωρα την ευρωπαϊκή συμμετοχή από τα τέλη Αυγούστου. Γιατί η Λανς, κάθε άλλο παρά βατή θεωρείται. Οπότε, οι «πράσινοι» πρέπει να παίξουν στο Άμστερνταμ και για τον επόμενο γύρο. Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να αντέξουν σε πιο γρήγορο ρυθμό, να σκληραγωγηθούν, ούτως ώστε αν δεν ανατρέψουν τα δεδομένα, να προετοιμαστούν καλύτερα για τη συνέχεια.

Δυστυχώς, ο Αλόνσο θα κριθεί αυστηρά, εξαιτίας παλιότερων αμαρτημάτων. Δεν θα έχει την ανοχή και την πίστωση χρόνου, που θα είχε σε άλλο αγωνιστικό περιβάλλον. Όμως ο Ουρουγουανός αποδέχτηκε την πρόκληση και επειδή είναι πανέξυπνος, ξέρει που ήρθε. Μακάρι να βρει τις λύσεις, γιατί αλλιώς και η δική του προσπάθεια θα κινδυνεύσει να καεί πριν την ώρα της. Ξαναλέμε, χωρίς να φταίει εκείνος...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!