Ο Αλόνσο δούλεψε με άλλον Παναθηναϊκό – Ο Ουρουγουανός περιμένει επιστροφές και ο κόσμος μεταγραφές

Ο Αλόνσο δούλεψε με άλλον Παναθηναϊκό – Ο Ουρουγουανός περιμένει επιστροφές και ο κόσμος μεταγραφές

Ο Ντιέγκο Αλόνσο πέρασε τις ιδέες του σε μία ομάδα, που αρκετοί παίκτες δεν θα είναι βασικοί. Οι κομβικές απουσίες και ο κόσμος που δικαιολογημένα θέλει παίκτες ποιοτικούς και νικητές. Αποστολή στο Σλάντμινγκ Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το Σάββατο μία προετοιμασία δύο εβδομάδων στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας.

Με νέο τεχνικό τον Ντιέγκο Αλόνσο και με όλα τα αποτελέσματα στα φιλικά. Ξεμούδιασε με 14-0 κόντρα στην Ουνιόν Χάους τρίτης κατηγορίας της Αυστρίας, ήρθε 0-0 με την Κυπελλούχο Κύπρου Πάφο και ηττήθηκε 1-0 από την Μπράουνσβααϊγκ, η οποία παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Η εικόνα του δημιουργικά στα δύο φιλικά με την Πάφο και με την γερμανική ομάδα στο Γκρέντιγκ, ένα προάστιο του Σάλτσμπουργκ δεν ήταν καλή. Το αντίθετο. Ο Παναθηναϊκός (επέστρεψε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα με πτήση τσάρτερ από το Σάλτσμπουργκ) εμφάνισε κάποια στοιχεία που θέλει ο Ουρουγουανός τεχνικός. Πίεση ψηλά, χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω με τους παίκτες να έχουν ξεκάθαρες τοποθετήσεις, αλλά επιθετικά είχε ελάχιστα πράγματα απ’ αυτά που θέλει ο 49χρονος προπονητής.

Το «τριφύλλι» που παρουσιάστηκε στην Αυστρία, όμως, είναι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που θα δει ο κόσμος και όλοι στα επίσημα ματς και ειδικά στη διάρκεια της σεζόν. Πολύ απλά γιατί έλειπαν βασικοί και κομβικοί παίκτες και φυσικά οι μεταγραφές. Προσοχή. Λέμε διαφορετικό. Λογικά θα είναι και καλύτερο, αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο.

Από την προετοιμασία έλειπαν οι Ιωαννίδης, Τσέριν, Βέρμπιτς, Σπόραρ, Μαξίμοβιτς, Μλαντένοβιτς. Οι δύο Σέρβοι θα μπουν με την ομάδα την Τρίτη, αφού Κυριακή και Δευτέρα οι πράσινοι έχουν ρεπό. Στις 15 Ιουλίου θα μπουν και οι Σλοβένοι και δεν θα παίξουν και στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας στις 13 του μήνα στις 21.00 στη Λεωφόρο. Ο Ιωαννίδης, παράλληλα, θα μπει με την ομάδα το διάστημα 10-15 του μήνα.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι στα δύο πιο δυνατά φιλικά δεν έπαιξε ο Μπακασέτας, ο Μπάλντοκ, το νέο δεξί μπακ και πήγε αριστερά ο Κώτσιρας, ενώ ο Γεντβάι, ο βασικός στόπερ βγήκε στο 23’ με την Πάφο και ήταν εκτός με την Μπράουνσβαϊγκ. Εκτός ήταν και οι Μάγκνουσον, Πάλμερ-Μπράουν, αλλά οι δύο στόπερ αργούν. Με τα έως τώρα δεδομένα στο 100% θα βρίσκονται με την έναρξη του πρωταθλήματος και δεν αποκλείεται να πάει κι άλλο πίσω η επιστροφή τους σε φουλ ρυθμούς και να τους δούμε μετά την διακοπή του Σεπτεμβρίου για την Εθνική.

Το αν η ομάδα θα είναι έτοιμη στις 25 Ιουλίου, οπότε και θα υποδεχθεί για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League την Μάριμπορ από τη Σλοβενία ή την Μπότεφ από την Βουλγαρία, είναι κάτι που θ’ απαντηθεί στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, ωστόσο, πρέπει να είναι καλύτερη. Το πρόβλημα είναι ότι οι κομβικοί παίκτες που αναφέραμε, πλην Μπακασέτα, Γεντβάι, που ήταν στην Αυστρία (συν τον Μπάλντοκ) θα έχουν ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους υπό τις οδηγίες του Αλόνσο.

Φυσικά αναμένονται και οι μεταγραφές. Η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου έχει επικοινωνήσει ότι θα ρίξει χρήματα και θα φέρει τέσσερις ποιοτικούς παίκτες. Δύο εξτρέμ, έναν αριστερό μπακ κι έναν στόπερ. Αυτοί είναι σίγουροι. Αν στην πορεία αποφασιστεί να έρθει κι ένα χαφ, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Ο Αλόνσο, πάντως, θέλει να φέρει τον Αράο στα χαφ, άρα με τον Βραζιλιάνο και τους Μαξίμοβιτς, Βιλένα, Τσέριν, Ρούμπεν, Ζέκα, στο «τριφύλλι» θεωρούν ότι είναι καλυμμένοι.

Όπως φυσικά είναι δεδομένη και η αντικατάσταση οποιουδήποτε φύγει στην επίθεση. Για παράδειγμα αναφέρουμε τον Σπόραρ. Εννοείται, πως αν κριθεί σκόπιμο να πουληθεί κάποιος, όπως ο Τσέριν πάλι θα έρθει άλλος μέσος. Σε ό,τι αφορά τον Ιωαννίδη, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει διάθεση πώλησης.

Ο κόσμος, όπως και να έχει, θέλει μεταγραφές. Θέλει ποιότητα και νοοτροπία νικητή. Δικαιολογημένα γκρινιάζει και θέλει το πρωτάθλημα. Το ίδιοι θέλουν και οι παίκτες. Ασφαλώς και ο Αλόνσο που έχει έρθει με τεράστια όρεξη όχι μόνο να δουλέψει, αλλά και να πετύχει. Το θέλει και η διοίκηση πολύ και όλα τα στελέχη. Το αν θα συντονιστούν όλοι, θα δώσουν το 100% και θα μείνουν ενωμένοι για να επιτευχθεί αυτό, είναι κάτι που θα το δούμε στο τέλος. Την άνοιξη του 2025.