Παναθηναϊκός: Οι γαλλικές προκλήσεις των Λανς και... Λανουά

Παναθηναϊκός: Οι γαλλικές προκλήσεις των Λανς και... Λανουά

Λάμπρος Γκαραγκάνης 15:40 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:53 - 21.08.2024

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο Sportal.gr για την αγωνιστική πρόκληση του Τριφυλλιού στο Conference League με τη Λανς, αλλά και τη μόνιμη που έχει να αντιμετωπίσει (και φέτος) από τη διαιτησία, την οποία πλέον εκπροσωπεί ο Λανουά, στο Πρωτάθλημα.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Φέρε Πελίστρι, εσύ...». Εννοώντας ότι προσπάθησε να κάνεις επενδύσεις, να βελτιώσεις την ομάδα σου, να διορθώσεις τα δικά σου λάθη ως διοίκηση. Επιχείρησε να διεκδικήσεις τίτλους, να σώσεις ό,τι παραπάνω μπορείς από αυτά που προκάλεσες στην Ευρώπη. Φέρε Πελίστρι, φέρε Τετέ, δώσε 20 εκατ. ευρώ για μεταγραφές σε ένα καλοκαίρι (που ακόμα δεν έχει τελειώσει). Και άσε τον (κάθε) Σιδηρόπουλο, να πατάει επάνω στην κακή σου ημέρα, αγωνιστικά, και να σε «τελειώνει» με τον χειρότερο τρόπο.

Η πρώτη επίσημη «κλοπή» βαθμών, πλέον, είναι εδώ για τον Παναθηναϊκό. Ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά παραδέχτηκε δημόσια, στο video που αναρτήθηκε, ότι το γκολ του Αστέρα AKTOR δεν έπρεπε να μετρήσει. Άρα, λοιπόν, έστω και αν το Τριφύλλι υπήρξε αγωνιστικά ανίκανο να νικήσει, ο ένας βαθμός, έστω, θεωρείται ότι του αφαιρέθηκε... ετσιθελικά. Αφήστε, που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γινόταν αν το ματς του άδειου ΟΑΚΑ έμενε στο 0-0.

Το ζήτημα είναι η σωρεία λαθών του... καλύτερου Έλληνα διαιτητή. Εκ των υστέρων μάθαμε ότι δεν υπήρχε VAR, σε εκείνο το σημείο. Θα έπρεπε να υπάρξει ενημέρωση των αρχηγών των ομάδων και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα 3-4 λεπτών να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δεύτερον, μετά από εσφαλμένη επανεκκίνηση αγώνα, όπως το φάουλ του Κρέσπι που κατέληξε στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι, ο VAR δεν μπορεί να παρέμβει βάσει κανονισμού. Έπρεπε σε real time να δοθεί η παράβαση, λόγω της αντικανονικής θέσης του Άνταμ προς το τείχος, και έμμεσο στον Παναθηναϊκό.

21:44 - 18.08.2024

Ο Αστέρας άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρέσπι

Ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης νίκησε τον Λοντίγκιν με τρομερή εκτέλεση φάουλ.

Θα μου πεις «έρχεται ματς στην Ευρώπη και ασχολείσαι ακόμα;». Φυσικά, διότι ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε VAR στο ΑΕΚ - Λαμία. Καμία τιμωρία, καμία καρατόμηση όπως είχε υποσχεθεί, αρχικά, ο κ. Λανουά για τους κακούς διαιτητές. Πρόκληση...

Υπάρχει, όμως, το ποδόσφαιρο και η Λανς

Ένα ακόμα αγωνιστικό challenge, όμως, απείρως σημαντικότερο από την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου, περιμένει τον Παναθηναϊκό στη Λανς. Απέναντι σε μία καλή ομάδα, πολύ γρήγορη και αθλητική, η οποία βρίσκει, ξανά, τα ευρωπαϊκά της πατήματα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την ευρωπαϊκή παρουσία, έστω, στο Conference League, αν και μπορούσε περισσότερα.

Η τύχη και η ικανότητα δεν ήταν μαζί του, στα πέναλτι με τον Άγιαξ, στοιχίζοντάς του το upgrade στο Europa League. Όμως, τίποτα δεν έχει χαθεί. Τα οικονομικά δεδομένα στο Conference League είναι περίπου τα ίδια. Το κίνητρο συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση παραμένει υψηλό. Δημιουργείται ένα καλό ρόστερ, το οποίο μπορεί να φέρει πολύτιμους βαθμούς στο Τριφύλλι, στη διαδικασία rebuilding του ευρωπαϊκού του status την οποία διανύει.

Αντικειμενικά, μία χρονιά δίχως Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο αποτελούν στόχους, όμως το επιπλέον κίνητρο της ευρωπαϊκής διάκρισης κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό. Όχι μόνο για τον οργανισμό, αλλά και ατομικά για τους ποδοσφαιριστές. Για τον Τετέ, τον Ιωαννίδη, τον Μπακασέτα, τον Πελίστρι, ενδεικτικά, αυτά τα παιχνίδια θα τους δώσουν και πνευματικά το κάτι παραπάνω. Αυτή, λοιπόν, είναι η κανονική πρόκληση. Αποτέλεσμα στο «Φελίξ Μπολάρ» και διεκδικήση, με κάθε τρόπο, της πρόκρισης στο ΟΑΚΑ, με φόντο τη League Stage.

Tags: