Ο ηγέτης Σλούκας και ο... βιαστικός Βεζένκοφ!

Ο ηγέτης Σλούκας και ο... βιαστικός Βεζένκοφ!

Γιάννης Πάλλας 08:28 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 26.10.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει τις «μάχες» του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Φενέρμπαχτσε και του Ολυμπιακού με την Μπάγερν

Ο Παναθηναϊκός AKTOR απέδρασε από την «Ulker Sports Hall» με τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε που οφείλεται εν πολλοίς στα μεγάλα σουτ του Κώστα Σλούκα στα τελευταία λεπτά και την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός στραβοπάτησε στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν στην 5η αγωνιστική της Euroleague.

Λεσόρ: «Αυτός είναι ο Σλούκας, ξέρουμε τι σημαίνουν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»
EUROLEAGUE

00:51 - 26.10.2024

Λεσόρ: «Αυτός είναι ο Σλούκας, ξέρουμε τι σημαίνουν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό»

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Φενέρ και μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για το εν λόγω ματς, τον Κώστα Σλούκα, αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» έδειξαν για τρία 10λεπτα ένα εξαιρετικό πρόσωπο και χρειάστηκε στο τέλος ο... από μηχανής Σλούκας να «καθαρίσει την μπουγάδα» και να τους οδηγήσει στη νίκη. Μάλιστα, ακόμη και ο Εργκίν Αταμάν έκανε υπερβατική κίνηση χρησιμοποιώντας τέσσερα γκαρντ (Σλούκα, Ναν, Μπράουν και Γκραντ) δίπλα στον Ματίας Λεσόρ.

Το μικρό ροτέισιον (έπαιξαν οκτώ παίκτες) του Τούρκου τεχνικού που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει καθόλου Καλαϊτζάκη, Σαμοντούροβ, Αντετοκούνμπο και Γκριγκόνις (ήταν ουσιαστικά εκτός) έπαιξε κι αυτό το ρόλο του, καθώς υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι και των ρυθμό των παικτών που πάτησαν παρκέ.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν άλλη μια φορά σημείο αναφοράς επιθετικά για τον πρωταθλητή Ευρώπης, όπως και ο Ματίας Λεσόρ στο «ζωγραφιστό». Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Λορέντζο Μπράουν και του Τζέριαν Γκραντ, αλλά σε κάθε περίπτωση σημείο «κλειδί» για την «πράσινη» επικράτηση ήταν η μαγική άμυνα του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κυρίως και σε δεύτερο ρόλο του Τσεντί Οσμάν στον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ο οποίος από «βαρύ πυροβολικό» της Φενέρμπαχτσε μετατράπηκε σε... αδύναμο κρίκο με 3 πόντους και 1/6 σουτ εντός πεδιάς σε 23.54 λεπτά συμμετοχής.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι ακόμη νωρίς και να υπάρχει πολύς χρόνος για να διορθωθούν οι... ανορθογραφίες, όμως, είναι εμφανές πως απέναντι στη Μπάγερν ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να μαζέψει το ροτέισιον (έπαιξαν δέκα παίκτες) και δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ! Είναι προφανές πως ειδικά στη θέση του σέντερ κάποιον εκ των τριών (Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ) ο Έλληνας τεχνικός θα τον κρατάει αναπόφευκτα στον πάγκο, προκειμένου να έχουν ρυθμό όσοι μπαίνουν στη «μάχη».

Στα τελευταία λεπτά όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήγε για να... κλέψει το ματς, αλλά τα σουτ δεν βρήκαν στόχο. Βέβαια, ο Σάσα Βεζένκοφ που πήρε την μπάλα την κρίσιμη στιγμή δεν είχε τον ρυθμό (σούταρε βιαστικά), καθώς δεν πέρασε η μπάλα από τα χέρια του στα προηγούμενα λεπτά. Κι αυτό συμβαίνει γιατί χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τους αυτοματισμούς που είχαν την περσινή και την προπέρσινη σεζόν.

Βέβαια, υπάρχουν παίκτες που είναι πλέον διαφορετικοί στο επιθετικό κομμάτι όπως ο Βιλντόζα και ο Φουρνιέ, με συνέπεια να μην παίρνει ο Βεζένκοφ την μπάλα πάντα στο σωστό χρόνο για να «εκτελέσει». Αυτό θα πρέπει να το λύσει σύντομα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ώστε στα τελευταία λεπτά ο παίκτης που θα αποφασίσει για το παιχνίδι να είναι ο Βεζένκοφ, με την προϋπόθεση πάντα πως θα παίρνει την μπάλα νωρίτερα, για να έχει ρυθμό.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός έχουν δρόμο να διανύσουν, φτάνει να μαθαίνουν από τα λάθη και τις παραλείψεις τους...