Με αυτόν τον βαθμό ανετοιμότητας, Ναν και Σλούκας «μαρτυρούν» το μυστικό για τον τελικό του Super Cup
i

Ο Κέντρικ Ναν

Με αυτόν τον βαθμό ανετοιμότητας, Ναν και Σλούκας «μαρτυρούν» το μυστικό για τον τελικό του Super Cup

Ηλίας Λαλιώτης 00:19 - 29.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 29.09.2024

Ο Παναθηναϊκός είναι φανερά ανέτοιμος, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα που μπορεί να εκμεταλλευτεί στον τελικό με τον Ολυμπιακό, αρκεί όλοι οι συμπαίκτες των Κέντρικ Ναν και Κώστα Σλούκα να πήραν το... μήνυμα. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Μετά από τον αριθμό ρεκόρ των 12 ντέρμπι σε μια σεζόν, πέρυσι, η νέα χρονιά ξεκινά με τον ίδιο τρόπο. Μια μονομαχία Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τον τελικό του Super Cup θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ένας τίτλος που όλοι ξέρουμε καλά πως δεν θα μνημονεύεται από κανέναν στο τέλος της χρονιάς, αλλά θα δώσει «τροφή» για συζήτηση μέχρι το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν συνεπής στο ραντεβού για τη διεκδίκηση της πρώτης κούπας, όσο κι αν ο Τούρκος τεχνικός δεδομένα έχει στην πάντα στην άκρη του μυαλού του και την πρεμιέρα της EuroLeague στο Βερολίνο. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά απέναντι στον υποδεέστερο Άρη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κι Ευρώπης έπαιξαν «όσο χρειαζόταν» για να φτάσουν σε μια άνετη νίκη και να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Ξεκίνησαν με μια... κακιά συνήθεια που τους «πονοκεφάλιασε» αρκετά το πρώτο διάστημα και της περσινής σεζόν. Πέταξαν ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, κατά το οποίο δεν έδειξαν ιδιαίτερη διάθεση να παίξουν άμυνα (20-20 το σκορ). Στοιχείο απαγορευτικό για τον τελικό της Κυριακής απέναντι σε μια ομάδα με πολλές περισσότερες και ποιοτικές λύσεις.

Είναι φανερό πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καμία περίπτωση έτοιμος, κάτι που βέβαια ισχύει και με τον αντίπαλό του, αλλά και σχεδόν κάθε ομάδα αυτού του επιπέδου τη συγκεκριμένη εποχή. Η αστοχία από την περιφέρεια είναι ένα ακόμα στοιχείο προβληματισμού, αφού έχει παρατηρηθεί σχεδόν σε όλα τα φιλικά, αλλά είναι και φυσιολογική αυτό το χρονικό διάστημα. Με την ποιότητα των σουτέρ που διαθέτει το Τριφύλλι, δεδομένα θα μπουν όσο βρίσκει ρυθμό η ομάδα.

19:50 - 28.09.2024

Tα highlights από την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Super Cup

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη (81-68) και την πρόκριση των πρασίνων στον τελικό του Super Cup.

Το πλεονέκτημα, ωστόσο, των πράσινων είναι ξεκάθαρο κι έχει να κάνει με τη χημεία που έχει από πέρυσι. Στη δωδεκάδα της αναμέτρησης κόντρα στον Αρη, το μόνο νέο πρόσωπο ήταν ο Ομέρ Γιουρτσεβέν, ο οποίος δείχνει ήδη πως αναβαθμίζει τη γραμμή ψηλών της ομάδας. Σίγουρα οι απουσίες δύο τεράστιων μεταγραφών, όπως είναι αυτές των Μπράουν και Οσμάν, είναι σημαντικές, αλλά στην τελική αυτοί που θα παίξουν είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας.

Για να εκμεταλλευτούν αυτό το πλεονέκτημα, όμως, οι παίκτες του Αταμάν θα πρέπει να αποδείξουν πως έχουν και το κίνητρο. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, να βγάλεις ανάλογη δίψα με αυτήν που είχες πριν μερικούς μήνες και για έναν τίτλο που δεν θα κρίνει το παραμικρό. Ειδικά όταν απέναντί τους είναι ξεκάθαρο πως θα έχουν ένα σύνολο που από την... κορυφή ως τα νύχια περιμένει πως και πως τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, μετά τον τρόπο που κατέληξε η περσινή χρονιά. Αν το καταφέρουν, τότε έχουν σαφώς και τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τη σεζόν όπως ακριβώς την τελείωσαν.

Οι Κέντρικ Ναν και Κώστας Σλούκας, πάντως, έστειλαν το μήνυμα στους συμπαίκτες τους. Κόντρα στον Άρη ο Αμερικανός γκαρντ έκανε κάποια πράγματα που δείχνουν πως τη φετινή σεζόν θέλει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στην Ευρώπη. Δεν ήταν φυσικά οι 16 πόντοι που πέτυχε. Αλλά κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Δυο-τρεις «σκυλίσιες» άμυνες που έπαιξε πάνω σε αντίπαλους σέντερ για να μην τους επιτρέψει να πάρουν την μπάλα, ο τρόπος που έτρεξε να σηκώσει τον Καλαϊτζάκη μετά από κερδισμένο φάουλ σε τρίποντο (του είχε δώσει ο ίδιος την πάσα, αν και είχε ελεύθερο πεδίο για να εκτελέσει). Από κοντά και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος έπαιξε στο... ρελαντί στα φιλικά και σε 14 λεπτά κόντρα στον Άρη ανέβασε στροφές και έδειξε τον δρόμο και στους υπόλοιπους.