Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, αλλά... προβληματίζει

ΠΑΟΚ

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, αλλά... προβληματίζει

Μάνος Τσαλγατίδης 12:19 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 14.08.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον ΠΑΟΚ, που προκρίθηκε στην Ευρώπη, κέρδισε και τον Παναιτωλικό, αλλά χρειάζεται κι άλλη βελτίωση.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του κόντρα στον Παναιτωλικό σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα από όλους στην Τούμπα. Η αλήθεια είναι πως αν βγάλουμε από την εξίσωση το πρώτο ημίχρονο, οι «ασπρόμαυροι» δεν έθελξαν, αλλά σε αυτό το γεγονός συνέβαλλε και το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος έκαναν και συντήρηση δυνάμεων.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, εκεί που υπήρξαν στιγμές που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πολιορκήσουν την περιοχή του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στο ανασταλτικό κομμάτι. Νομίζω πως είναι φανερό σε όλους. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν δεχτεί αρκετά τέρματα μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν κάποιος τα παρατηρήσει θα διαπιστώσει πως τα περισσότερα είναι από «χαζά» ατομικά λάθη.

Σαφώς, αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον Ράζβαν Λουτσέσκου, που γνωρίζει και ο ίδιος πως δεν είναι δυνατόν η ομάδα του να δέχεται σχεδόν σε κάθε αγώνα τέρμα από αντίπαλο και πως δεν θα μπορεί ο Δικέφαλος συνεχώς να ανατρέπει σκορ ή να βρίσκει γκολ στα τελειώματα του εκάστοτε αγώνα. Προφανώς και θα γίνουν λάθη, άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών, αλλά στην άμυνα των «ασπρόμαυρων», το θέμα παραπάει. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο τεχνικός του Δικεφάλου αλλάζει συνεχώς τα πρόσωπα σε αυτή.

Στα θετικά του αγώνα είναι η επανεμφάνιση του Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός πέρασε μια δύσκολη φάση, καθώς βρισκόταν χαμηλά στην ιεραρχία των στόπερ και χρειαζόταν να παλέψει για να βρει χρόνο συμμετοχής. Αν κάποιος εξαιρέσει το γεγονός πως ο παίκτης δεν είχε ρυθμό η εμφάνιση του ήταν εξαιρετική και έδειξε πως σε πρώτη φάση μπορεί να ξεπεράσει τον Νέσμπεργκ στη... σειρά των στόπερ, αφού για να φτάσει τον Κουλιεράκη έχει αρκετό χρόνο ακόμη.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως ο Άλι Σαμάτα σκόραρε για δεύτερο σερί ματς. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον Τανζανό, αφού καμία ομάδα στην ιστορία του αθλήματος δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει χωρίς τα γκολ του φορ της. Ο Αφρικανός αρχίζει σιγά-σιγά να δείχνει κομμάτια του εαυτού του και θεωρώ πως δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βγάλει στο χορτάρι όλη την γκάμα των δυνατοτήτων του.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πηγαίνει στη διακοπή έχοντας προκριθεί από τον 7ο όμιλο του UEFA Europa Conference League, έχοντας κερδίσει τον Παναιτωλικό και όλα δείχνουν πως θα έχει την αναγκαία ηρεμία για να δουλέψει πάνω στα κομμάτια που χρειάζεται βελτίωση έως και τη επανέναρξη.