ΠΑΟΚ πιο σκληρός και από ατσάλι
i

© Intime

ΠΑΟΚ πιο σκληρός και από ατσάλι

Μάνος Τσαλγατίδης 23:05 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 06.08.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο Μάλμε, αλλά και για το βαρύ μέταλλό του.

O ΠΑΟΚ τελείωσε τη σεζόν ως πρωταθλητής Ελλάδος κατακτώντας με συγκλονιστικό τρόπο το πρωτάθλημα Ελλάδος, αν δει κάποιος το ρόστερ του θα καταλάβει πως σε σχέση με πέρσι λείπουν οι Τζίμας, Ζ. Ζίβκοβιτς και Μεϊτέ. Από τους τρεις μόνο ο τελευταίος είχε ενεργό ρόλο στο ρόστερ ωστόσο.

Οπότε κάποιος θα περίμενε πως μια ομάδα με τόση ομοιογένεια θα παρουσιαζόταν με καλό πρόσωπο στα προκριματικά του Champions League. Όμως προφανώς τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού ουσιαστικά η ομάδα μηδένισε και ξεκινά από την αρχή. Οι «ασπρόμαυροι» σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμοι και χρειάζονται τον χρόνο τους.

Χρόνος όμως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του, ευρωπαϊκούς... τελικούς μιας και φέτος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, δηλαδή να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη League Stage του Champions League.

Οι «ασπρόμαυροι» στη Σουηδία δεν έκαναν καλό παιχνίδι, εγώ θα πω πως ήταν ένας από τους χειρότερους ΠΑΟΚ στην εποχή Λουτσέσκου. Όμως έκαναν τη Μάλμε, την έτοιμη Μάλμε να εκνευριστεί, να σκέφτεται πως πλέον δεν είναι αυτή το φαβορί. Ο Δικέφαλος στην τόσο κακή του ημέρα, όχι απλά δεν ηττήθηκε, αλλά σκόραρε τρία γκολ, μέτρησαν τα δύο και έδειξε στην αντίπαλο του πως είναι φτιαγμένος από υλικό πιο σκληρό και από ατσάλι.

Σαφώς, είναι ακόμα όλα ανοιχτά, σαφώς τίποτα δεν κρίθηκε, αλλά πλέον η μπάλα παίζει στην έδρα του ΠΑΟΚ σε ένα γήπεδο διαφορετικό, τόσο από άποψη αγωνιστικού χώρου, όσο και από ατμόσφαιρας, αλλά και θερμοκρασίας. Οι Σουηδοί δεν έχουν συνηθίσει να παίζει με ομάδες όπως το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Βέβαια, σαφώς ο Δικέφαλος πρέπει να βελτιωθεί. Τόσο στο ματς με τη Μάλμε, όσο και σε αυτά με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα η ανασταλτική του λειτουργία ήταν κάκιστη. Τα γκολ που έχουν δεχθεί έως τώρα οι «ασπρόμαυροι» θα διδάσκονται σε αθλητικά σεμινάρια για το τι σημαίνει αστείο γκολ. Εντάξει αυτό της ΑΕΚ δεν το φτάνει, αλλά γενικότερα τα γκολ που έχουν δεχθεί είναι όλα από δική τους ευθύνη.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τις μεταγραφές του. Για την ώρα η στόχευση είναι ένα χαφ (Μεϊτέ, Μπαρμπόσα ή νεαρός έκπληξη), ενώ στην άμυνα όλα δείχνουν πως ο Εκόνγκ θα αποχωρήσει και ο Σλοβένος Ντρκούσιτς είναι το νούμερο 1 στη λίστα, ωστόσο υπάρχει κι άλλος στόπερ που συζητά το κλαμπ σε περίπτωση που χαλάσει το θέμα του στόπερ της Σότσι. Γενικότερα, αν κλείσουν και αυτές οι κινήσεις τότε θα υπάρξει κουβέντα για αριστερό μπακ ως αντικαταστάτη του Ράφα, αλλά και για άλλες θέσεις.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!