Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τις τελευταίες αναγκαίες προσθήκες στο ρόστερ του Άρη στα.. .χασομέρια των μεταγραφών και την ανάγκη να μετρήσει η ποιότητα και όχι η ποσότητα.
Αν ο Αρης στον μακρύ φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό του σχεδιασμό είχε ως βασικό μέλημα την ποιότητα και όχι την ποσότητα, θα είχε γλιτώσει από το… τρέξιμο στα χασομέρια της μεταγραφικής περιόδου που ρίχνει αυλαία τη Δευτέρα το βράδυ. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει βγει στην αγορά για να καλύψει κενά και να μακιγιάρει τις αστοχίες που υπήρξαν. Εμμέσως πλην σαφώς είναι και παραδοχή ότι κάτι δεν έγινε καλά και ότι… χαθήκαμε στη μετάφραση, μεταξύ Παλίκουτσα, διοίκησης και όσων εντέλει εμπλέκονται στο κομμάτι μεταγραφές στον Άρη.
Άλλο ζήτημα αυτό, που εν μέρει λύθηκε με την παραδοχή του Θόδωρου Καρυπίδη, ότι ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής δεν θα επιστρέψει ξανά στη Θεσσαλονίκη. Γενικά πάντως η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι το θέμα τεχνικός διευθυντής στον Άρη είναι πονεμένη ιστορία. Για να μην πω οι μεταγραφές γενικά.
Αυτό που δείχνουν οι κινήσεις που γίνονται πάντως είναι μια ξεκάθαρη πρόθεση να υποστηριχτεί η δουλειά που έχει μπροστά του ο Άκης Μάντζιος. Να γίνουν 2-3 κινήσεις ουσίας που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ και θα προσθέσουν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του προπονητή. Ο Μάντζιος είναι γνωστό ότι ασπάζεται το 4-2-3-1 και για να το εφαρμόσει στον Άρη χρειάζεται δυο ισάξιους αμυντικούς μέσους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Έναν, κατά προτίμηση, αριστεροπόδαρο κόφτη που θα καλύπτει το χώρο του, θα κόβει και θα παίζει σίγουρα. Την οργάνωση υπάρχουν παίκτες στο «8» να την αναλάβουν, όπως ο Ρούμπεν Πάρντο, ο Νταρίντα, ο Ρουπ και όταν με το καλό γυρίσει, και ο Μάνου Γκαρθία. Χρειάζεται ένας παίκτης που μαζί με τον τραυματία Ζουλ, θα φέρει μια ισορροπία στη μεσαία γραμμή και τη σύνδεση με την άμυνα.
Με τον Άρη να δέχεται έξι γκολ σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος (συν αυτά που δέχθηκε στην Ευρώπη), ο παίκτης που τελικά θα επιλεγεί, θα πρέπει να είναι ένα κράμα Σιώπη, Τζέκο, Σάσα και Ετέμπο. Οτιδήποτε λιγότερο, λογικά δεν θα προσφέρει κάτι παραπάνω από όσα μπορεί ο Ζουλ και το μόνο που θα κάνει θα είναι να φορτώσει το μπάτζετ με ακόμη ένα συμβόλαιο.
Ο Αρης… πάσχει στις πλευρές της επίθεσης και το πρόβλημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο με την παραχώρηση του Πάλμα. Προσώρας μόνο ο Κάρλσον κι αυτός αποσπασματικά και μόνο για ένα ημίχρονο, δείχνει μια κάποια ικανότητα, να μπει στα παπούτσια όσων δεν κατοικοεδρεύουν στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όλοι ελπίζουν ο Σουλεϊμάνοφ να έχει πιο γρήγορη προσαρμογή από ότι ο Μενέντες (δεν αναφέρω τον Σαβέριο γιατί δεν προλάβαμε να τον δούμε λόγω τραυματισμού).
Για τους δυο τελευταίους, το πρώτο δείγμα είναι αμφιλεγόμενο, αλλά οφείλουμε να τους δώσουμε λίγο χρόνο. Τουλάχιστον ως τον Γενάρη. Θυμίζω ότι και ο πρώτος χρόνος του Μαντσίνι στο Βικελίδης δεν ήταν για να πετάς και τη σκούφια σου. Η συνέχεια επιβράβευσε την υπομονή, την επιμονή και όχι τις βιαστικές κρίσεις, συν φυσικά την «σκυλίσια» προσπάθεια και του παίκτη.
Σημαντικό επίσης να βρεθεί ένας δεύτερος καλός φορ πίσω από τον Μορόν. Κανονικά, οι ομάδες που κυνηγούν υψηλούς στόχους οφείλουν να διαθέτουν τρεις φορ. Δυο συν ένα δηλαδή. Στην παρούσα φάση, επειδή δεν υπάρχει χρόνος, ως τρίτος φορ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Χριστοδουλόπουλος.
Εφόσον γίνουν αυτές οι 2-3 στοχευμένες προσθήκες και δεν έρθουν παίκτες-στοιχήματα, μαζί με τη συστηματική δουλειά του προπονητή, έχω την αίσθηση, ότι ο Άρης συν τω χρόνω θα βελτιώσει την εικόνα του. Προσοχή όμως. Χάθηκαν καθοριστικοί μήνες το καλοκαίρι και για να έρθει μια ομάδα με σχεδόν 20 νέους παίκτες, στα μέτρα του προπονητή και μαζί και τα αποτελέσματα, θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα και όλο αυτό εν μέσω αγώνων και πίεσης για νίκες που θα… ισιώσουν ξανά το καράβι.
10:02 - 06.09.2023
ΜΜΕ Χιλής: «O Άρης ενδιαφέρεται για τον Γκαλντάμες»
Ιστοσελίδα στη Χιλή αναφέρει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει τον 26χρονο μέσο της Τζένοα.
ΥΓ. Ο Θόδωρος Καρυπίδης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Sportal, ότι κάτι υπάρχει σε επίπεδο συζητήσεων για την ΠΑΕ Άρης. Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Αν και εφόσον ευοδωθεί η συνεργασία, αποκαλυφθούν ονόματα και διευθύνσεις και εισρεύσουν κεφάλαια στην εταιρία, θα έχει νόημα να επανέλθουμε. Μέχρι τότε τηρείται υποχρεωτικά στάση αναμονής και… χαμηλά τη μπάλα.