Πρεμιέρες με Φράιμπουργκ: Ίδιο αποτέλεσμα, άλλη εικόνα και προοπτική

Κώστας Φορτούνης

i

©Intime

Πρεμιέρες με Φράιμπουργκ: Ίδιο αποτέλεσμα, άλλη εικόνα και προοπτική

Red Duckling 11:28 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:18 - 14.08.2024

Ο Red Duckling γράφει για την χθεσινή ήττα από την Φράιμπουργκ και την συγκρίνει με την περσινή ήττα από την ίδια ομάδα.

Ήττα από την Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα πέρσι στο Καραϊσκάκη; Ήττα από την Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα φέτος στο Καραϊσκάκη. Ίδια κατάληξη, αλλά καμία σχέση τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια.

Δεν ήταν ότι το περσινό παιχνίδι κρίθηκε σχεδόν με την σέντρα. Δεν ήταν η άθλια εικόνα του Ολυμπιακού σε όλο το ματς. Ήταν η απουσία προοπτικής, σχεδίου, πλάνου. Ακόμα και τον Χάμες που βλέπαμε στη σουίτα, τον αποθεώναμε και απλά ελπίζαμε να ήταν ο Μεσσίας. Αλλά στην μπάλα δεν υπάρχουν τέτοιοι.

Χθες ο Ολυμπιακός ήταν μια κανονική ομάδα. Θα μπορούσε να κερδίσει και άνετα. Έχασε. Γιατί πλήρωσε τα λάθη του, γιατί είναι μια νέα ομάδα που θα έχει σκαμπανεβάσματα όχι από παιχνίδι σε παιχνίδι αλλά και μέσα στα παιχνίδια. Και αυτά τα σκαμπανεβάσματα, αυτές τις λεπτομέρειες τις πληρώνεις στην Ευρώπη.

Χάνει το άχαστο ο Ελ Κααμπί, τραγική συνεννόηση Φρέιρε-Πασχαλάκη και 0-1. Δοκάρι ο Φορτούνης, 1-1 ο Ελ Κααμπί... 2-1 ο Μασούρας! Όχι. Χάνει το άχαστο και στην επόμενη φάση, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιχρόνου ένα χαζό πέναλτι του Ρέτσου και 1-2. Και εκεί που ισοφαρίζεις σε 2-2 και το γήπεδο παίρνει φωτιά, η Φράιμπουργκ στην πρώτη σοβαρή επίθεση θα σκοράρει. Και τέλος.

Δεν χρειάζεται απογοήτευση. Δεν χρειάζεται πανικός γιατί οι άλλες ελληνικές ομάδες κέρδισαν.

Προβληματισμός; Ναι. Θέματα στην άμυνα υπάρχουν, το κέντρο μοιάζει σε σημεία του παιχνιδιού άδειο.

Αλλά αυτή η ομάδα έχει προοπτική, έχει προπονητή. Και θέλει υπομονή και στήριξη.