Πριν καν διεξαχθεί, ο τελικός έχει ήδη χαμένους

Το Πανθεσσαλικό στάδιο

i

© Intime

Πριν καν διεξαχθεί, ο τελικός έχει ήδη χαμένους

Αλέξης Σαββόπουλος 08:35 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 29.05.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για το προαναγγελθέν φιάσκο της διεξαγωγής ενός ακόμη τελικού δίχως παρουσία κόσμου.

Με διαφορά ωρών, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας αλλά και ένας ανώτερος υπουργός, ο κ. Βρούτσης, κατηγόρησαν την ΕΠΟ για το ότι ο τελικός του Σαββάτου που κλείνει την εγχώρια ποδοσφαιρική σεζόν, θα διεξαχθεί και πάλι μπροστά σε άδεια καρεκλάκια. Μήπως αλλάζει τίποτα; Ιδρώνει το αυτί κανενός; Έρχονται και εκλογές…

Για τους παροικούντες στις στοές του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν κοινό (όχι και τόσο) μυστικό ότι ο τελικός του ελληνικού κυπέλλου θα οδηγούνταν σε (ένα ακόμη) φιάσκο, μια ακόμη παρωδία.

Αυτό είναι το ελληνικό κράτος αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου, αλλά και οπαδοί του Άρη και του Παναθηναϊκού. Αναφέρομαι στους οπαδούς διότι θεωρώ αυτονόητο ότι ένας οπαδός έχει πάνω και πέρα από όλα την αγάπη για την ομάδα του, αλλά και το σεβασμό της ιστορίας και των όσων διαχρονικά πρεσβεύει το σήμα που πιστά ακολουθεί. Αυτό είναι το ελληνικό κράτος σε όλο του το μεγαλείο. Ένα κράτος ασύνδετο, δίχως αρχές και ηθική, ένα κράτος που άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα.

Στον τελικό του Κυπέλου είδαμε το πως τσαλακώνεται η αξιοπρέπεια ενός θεσμού, μιας Ομοσπονδίας, ενός κράτους ολόκληρου. Όλοι έπραξαν ή καλύτερα δεν έπραξαν αυτά που όφειλαν στην ισονομία και την ηθική.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού όσο και αυτός του Άρη είναι έξαλλοι με αυτήν την εξέλιξη. Δεν έχω επίσης καμία αμφιβολία ότι δεν υπήρξε ούτε ένας σε ολόκληρο τον Άρη που να ναρκοθέτησε αυτήν την προσπάθεια.

🎙️ Talking Points: Πιο δίκαια… απλά δεν γίνεται! Το πήραν στο «Βικελίδης», το σήκωσαν στην Τούμπα οι «μάγκες» του Λουτσέσκου!
SPORTAL ORIGINALS

10:50 - 20.05.2024

🎙️ Talking Points: Πιο δίκαια… απλά δεν γίνεται! Το πήραν στο «Βικελίδης», το σήκωσαν στην Τούμπα οι «μάγκες» του Λουτσέσκου!

Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης σ’ ένα ακόμα Talking Points, σχολιάζουν το φινάλε της Stoiximan Super League, με το μεγάλο «διπλό» του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την κατάκτηση του τίτλου, την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» και την επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Πριν συνεπώς παιχτεί ο αγώνας του τελικού, υπάρχουν ήδη χαμένοι. Η αξιοπιστία και η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης. Μην ακούσω για αυτοδιοίκητο, για επεισόδια σε αγώνα βόλεϊ τούτη η κυβέρνηση έκλεισε τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Μην ακούσω για αγώνα ενάντια στη βία, τούτη η κυβέρνηση αγνόησε και αγνοεί όσα εξελίσσονται στην Θεσσαλονίκη και έπειτα από δυο δολοφονίες, καθημερινά σχεδόν έχουμε και από ένα επεισόδιο με οπαδικό υπόβαθρο, όπως το πρόσφατο στη Μηχανιώνα με οπαδούς του ΠΑΟΚ να επιτίθενται… σε πατεράδες. Χαμένη είναι η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά αυτή είναι χαμένη ούτως ή άλλως εδώ και δεκαετίες. Χαμένοι είναι οι πραγματικοί ποδοσφαιρόφιλοι, οι πραγματικοί οπαδοί.

Σε αυτό βάζω έναν αστερίσκο, στον Άρη ο άνθρωπος που θα απέκλειε με το έτσι θέλω τον κόσμο από έναν τελικό, θα είχε πεταχτεί από το παράθυρο με συνοπτικές διαδικασίες. Θα είχε πεταχτεί από το παράθυρο με συνοπτικές διαδικασίες και αν υπέκυπτε ώστε να αλλάξει η νόμιμη έδρα του τελικού και συναινούσε στο να μεταφερθεί παρατύπως στην Ευρωπαϊκή έδρα και στην πόλη του αντιπάλου.

Ο Θοδωρής Καρυπίδης με τις όποιες δυνάμεις και παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε, τήρησε στάση αντάξια του Συλλόγου που εκπροσωπεί, της ιστορίας 110 ετών ακόμη και αν τα 54 είναι δίχως ποδοσφαιρικό τίτλο, ακόμη και αν με τη στάση του αυτή έχει συγκεντρώσει το μένος και τη στοχοποίηση ώστε τα έτη να γίνουν 55. Διότι αυτός είναι ο Αρης και ένα κύπελλο είναι πολύ μικρό και ανάξιο λόγου διακύβευμα για να τον αλλοιώσει.