Πρωταθλητής Ευρώπης και στη νοοτροπία ο Επτάστερος Παναθηναϊκός!

Πρωταθλητής Ευρώπης και στη νοοτροπία ο Επτάστερος Παναθηναϊκός!

Ηλίας Λαλιώτης 22:41 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:42 - 31.05.2024

Παίκτες, προπονητής, διοίκηση, κόσμος και όλος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκαν ως Πρωταθλητές Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης

Το μεγαλείο του Παναθηναϊκού και των επτά αστεριών του αναδείχθηκαν για μια ακόμα φορά στο ΟΑΚΑ.

Τι κι αν η Αθήνα γέμισε το βράδυ της Κυριακής με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς του Τριφυλλιού να πανηγυρίζουν στους δρόμους. Τι κι αν ακόμα περισσότεροι υποδέχθηκαν τους Πρωταθλητές Ευρώπης στο αεροδρόμιο και εν συνεχεία στο ΟΑΚΑ.

Επτάστερη γιορτή στο ΟΑΚΑ για τους Πρωταθλητές Ευρώπης με κούπα, λάβαρο και «Μέχρι Τέλους»! (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:46 - 31.05.2024

Επτάστερη γιορτή στο ΟΑΚΑ για τους Πρωταθλητές Ευρώπης με κούπα, λάβαρο και «Μέχρι Τέλους»! (vids)

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός AKTOR γιόρτασε με περισσότερους από 18.000 φιλάθλους του το 7ο αστέρι και ύψωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ το λάβαρο για το τρόπαιο του 2024 στο Βερολίνο.

Η διάθεση του κόσμου του Παναθηναϊκού μετά τον μεγαλειώδη θρίαμβο στο Βερολίνο και την κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού του τροπαίου παραμένει στα ύψη και δεν πέφτει με τίποτα.

Περίπου 20.000 άνθρωποι γέμισαν το ΟΑΚΑ σε ημιτελικό με τον Άρη (έκαναν sold out μέσα σε μόλις 10 ώρες) για να γιορτάσουν ξανά με τον Εργκίν Αταμάν, τον Κώστα Σλούκα και τους υπόλοιπους ήρωες των «πράσινων».

Και η αλήθεια είναι πως έγινε ένα ενθουσιώδες πάρτι... μέχρι τέλους. Με τον Νίνο να δίνει το σύνθημα και να ξεσηκώνει τα πλήθη, αλλά πάνω από όλα το λάβαρο με το 7ο αστέρι να παίρνει τη θέση του στον ουρανό του ΟΑΚΑ μαζί με τα άλλα έξι, σε μια στιγμή συγκίνησης και ανατριχίλας.

Πολύ σημαντικό, όμως, είναι και το γεγονός ότι άπαντες στον Παναθηναϊκό AKTOR εμφανίστηκαν ως Πρωταθλητές Ευρώπης και στο παρκέ, αμέσως μετά. Μετά από έναν τέτοιο ευρωπαϊκό θρίαμβο και μια γιορτή πριν το ματς, ήταν πολύ εύκολο το μυαλό να βρίσκεται αλλού. Ο Εργκίν Αταμάν, όμως, φρόντισε γι' αυτό.

Το Τριφύλλι παρουσιάστηκε με εντυπωσιακή συγκέντρωση στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον Άρη, έπαιξε για μεγάλο διάστημα εξαιρετικά στην άμυνα και με συνέπεια στην επίθεση και έκανε το 1-0. Θέλει να το επαναλάβει την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο για τους τελικούς, όπου λογικά θα τον περιμένει ο Ολυμπιακός.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Κώστας Σλούκας έχει δώσει ήδη το σύνθημα, λέγοντας πως αποτελεί μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού η επιστροφή στην κορυφή και στην Ελλάδα. Και με αυτή τη νοοτροπία δεν θα αργήσει πολύ ακόμα για γίνει πραγματικότητα.

ΥΓ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βγήκε για μια ακόμα φορά μπροστά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και έριξε τους τόνους ενόψει τελικών. Ελπίζουμε το σημερινό του μήνυμα να βρει μιμητές από όλες τις πλευρές και να απολαύσουμε τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν.