Στο Βερολίνο βρήκε τον δρόμο και τον… τρόπο της επιστροφής

Στο Βερολίνο βρήκε τον δρόμο και τον… τρόπο της επιστροφής

Ηλίας Λαλιώτης 00:56 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 14.08.2024

Ο Παναθηναϊκός έστειλε το πρώτο μήνυμα για όσα είναι ικανός να κάνει και σε πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια, μόλις βρει ακόμα καλύτερη χημεία και διάρκεια στην απόδοσή του, αλλά κυρίως βρήκε τον τρόπο που μπορεί να τον βάλει μέσα στους στόχους του -με μπόλικη δουλειά.

Αυτό, ναι! Ήταν το πρώτο απολαυστικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο κορυφαίο επίπεδο της EuroLeague. Μετά το «προπονητικό» ξέσπασμα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας είχα πει πως, παρά το χαμηλό επίπεδο του αντιπάλου, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε στοιχεία των «χρυσών» εποχών. Μπορεί η Άλμπα Βερολίνου να μην είναι στο ανταγωνιστικό επίπεδο άλλων ομάδων στην κορυφαία μπασκετική λίγκα της Ευρώπης, αλλά παραμένει μια ομάδα που έχει κάνει (και θα κάνει) «κηδείες» σε πολλές μεγάλες ομάδες.

Το πρώτο ημίχρονο στη Mercedes-Benz Arena ήταν βγαλμένο από τα όνειρα του Τούρκου προπονητή, όταν έχτιζε αυτή την ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ελεύθερα σουτ που επιτέλους μπήκαν, πολύ καλές συνεργασίες στο pick n’ roll και… 60 πόντοι σε 20 λεπτά! Η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη ήρθε με εμφατικό τρόπο και με τον Αταμάν να βλέπει παίκτες που «ψάχνονταν» το προηγούμενο διάστημα, να βγαίνουν μπροστά και να είναι καθοριστικοί για αυτή την εικόνα.

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα και ξεδίπλωσε επιτέλους το πλούσιο ταλέντο του. Τελείωσε με αυτοπεποίθηση φάσεις μέσα από το pick n’ roll, έπαιξε άμυνες, έκοψε τρεις μπάλες, μοίρασε την μπάλα. Το 20 στον δείκτη PIR στο τέλος του ημιχρόνου τα λέει όλα κι αν δεν είχε την ατυχία με τον μικροτραυματισμό του, τότε μπορεί να κάναμε πολύ διαφορετική κουβέντα τώρα.

Ο Λούκα Βιλντόζα επέστρεψε δριμύτερος από τον τραυματισμό του και αποφασισμένος να απαντήσει στα ευφάνταστα σενάρια των προηγούμενων ημερών και μετά την άφιξη του Κέντρικ Ναν. «Βομβάρδισε» από την περιφέρεια και είχε συμμετοχή στους 20 από τους 27 πόντους που πέτυχε ο Παναθηναϊκός με αυτόν στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Τζέριαν Γκραντ ήταν άψογος στα καθήκοντά του και κάθε φορά εμφανίζεται και καλύτερος. Τρομερός δημιουργικά με 9 ασίστ, αλλά και με πίεση στην μπάλα που φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία στις πεντάδες που βρίσκεται κι αυτός στο παρκέ. Ο Κώστας Σλούκας ηγετικός και καθοριστικός στο τέλος. Μπήκε μέσα όταν η Άλμπα πλησίασε στους 6 πόντους στο 33’ και… τέλειωσε το ματς.

Και φυσικά ο Ντίνος Μήτογλου… Η μεταγραφή που αποδεικνύεται το μεγαλύτερο κόλπο του Παναθηναϊκού φέτος. Ειδικά από τη στιγμή που είχε προσπαθήσει πολύ να τον κάνει δικό του ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός. Ο τρόπος που κυριαρχεί στις δύο πλευρές του παρκέ και το μπασκετικό του IQ τον καθιστούν ως υποψήφιο για τον επόμενο μεγάλο φόργουορντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το πιο σημαντικό; Ο κόσμος του Τριφυλλιού έδειξε από τη μία τη στήριξή του και από την άλλη πήρε από την ομάδα το μήνυμα για όσα είναι ικανή να πετύχει στη συνέχεια της σεζόν. Αρκεί να υπάρχει υπομονή για να βρει χημεία και να δουλέψει πολύ για να βελτιωθεί το συντομότερο δυνατόν. Οι εικόνες στο Βερολίνο ήταν συγκλονιστικές και αν ο Παναθηναϊκός μείνει στον δρόμο που μπήκε από χθες, τότε δεν θα είναι απλά όνειρο για τον κόσμο του να ξαναβρεθεί εκεί.

ΥΓ. Ο Κέντρικ Ναν φυσικά και είναι πολύ νωρίς να κριθεί... Έδειξε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και μόλις βρει τα πατήματά του θα κάνουμε διαφορετική κουβέντα.

Sportal Euroleague Show για τον «πράσινο» περίπατο στο Βερολίνο