Στο ξεκίνημα θα φανεί η σημασία της καλής δουλειάς με τον περσινό κορμό
i

©arisfc

Στο ξεκίνημα θα φανεί η σημασία της καλής δουλειάς με τον περσινό κορμό

Αλέξης Σαββόπουλος 10:31 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 03.08.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την ανακούφιση που προκάλεσε η απόφαση της εφέσεων, τη σημασία της δουλειάς που έγινε με τον περσινό βασικό κορμό παικτών και γιατί στο ξεκίνημα ο Μάντζιος είναι υποχρεωμένος να στηριχτεί σε αυτούς.

Την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που έκανε δεκτή εν μέρει την έφεση του Άρη και απάλλαξε τους 20 ποδοσφαιριστές που είχαν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα του τελικού του Κυπέλλου καθώς και τον Άκη Μάντζιο, ακολούθησε ένα μακρόσυρτο… ουφ ανακούφισης, διότι αν δεν ανατρεπόταν η πρωτόδικη τιμωρία των δυο αγωνιστικών, τότε ο Άρης θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα να παρατάξει ακόμη και ενδεκάδα στο ματς της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο στις 18 του μήνα, διότι πολύ απλά τα… κουκιά δεν θα έφταναν.

Πρώτος από όλους, αυτός που αναπνέει καλύτερα από χθες είναι ο Άκης Μάντζιος που βλέπει ότι θα μπορεί να κατεβάσει μια κανονική ομάδα έστω και δίχως του τρεις τιμωρημένους, Σουλεϊμάνοφ (πέντε αγωνιστικές), Ζουλ (δυο αγωνιστικές) και Νταρίντα (μια αγωνιστική). Ένα γκρουπ που δουλεύει καλά και σωστά από την 1η Ιουλίου έχοντας διεκπεραιώσει τα δυο στάδια προετοιμασίας και με πέντε φιλικά στην πλάτη του μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ήδη δηλαδή σε σχέση με ό, τι έγινε το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ο Άρης έχει ακολουθήσει, αυτή τη φορά, την σωστή χρονική ακολουθία των πραγμάτων.

Σίστο: Η κλασσική ιστορία ενός wonderkid που ψάχνει να βρει ξανά τον εαυτό του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:10 - 23.07.2024

Σίστο: Η κλασσική ιστορία ενός wonderkid που ψάχνει να βρει ξανά τον εαυτό του

To απίστευτo lifestory του 29χρονου Δανού εξτρέμ που έφερε στα μέρη μας ο Αρης. Η εποχή που όλη η Ευρώπη ήταν στρωμένη στα πόδια του, το γκολ ορόσημο κόντρα στη Γιουνάιτεντ και η vegan διατροφή που λίγο έλλειψε να του κοστίσει την καριέρα.

Από αυτή την άποψη, το περσινό γκρουπ, έχει ένα πλεονέκτημα. Ότι όχι μόνο τα μέλη του γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά και με τον προπονητή που παραμένει ο ίδιος (κι αυτό εξόχως σημαντικό στο τέλος της ημέρας), αλλά και το ότι έχουν πάρει τον απαιτούμενο όγκο δουλειάς και πληροφορίας για το διάστημα της σεζόν που τίθενται οι βάσεις για όλη την αγωνιστική χρονιά.

Πάνω σε αυτή την βάση έχουν αρχίσει να προστίθενται και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Τέσσερα προσώρας (Σίστο, Μόντσου, Σιφουέντες και Μάγιο) που σύντομα θα αυξηθούν και μαζί με αυτά οι επιλογές για τον Έλληνα τεχνικό. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι όσο ακόμη θα έρχονται ποδοσφαιριστές μέσα στον Αύγουστο και ενώ θα έχουν αρχίσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, τόσο πιο πολύ ο Μάντζιος θα πρέπει να στηριχτεί σε πρώτη φάση στον περσινό κορμό και ταυτόχρονα, σιγά-σιγά να μπολιάζει τα νέα πρόσωπα στο γκρουπ και την φιλοσοφία του. Για αυτό και επιμένω στη σημασία της σωστής δουλειάς που έγινε με τον περσινό κορμό όλο αυτό το διάστημα.

Είναι αυτονόητο ότι πιο κατασταλαγμένη εικόνα για τις δυνατότητες του Άρη της νέας σεζόν, το ποσοστό επιτυχίας των μεταγραφών, το αν καλύφθηκαν και σε ποιο βαθμό τα εντοπισμένα περσινά κενά, θα πρέπει να περιμένουν κανένα δίμηνο… λέω εγώ. Εφόσον όλο τον Αύγουστο θα συνεχίζονται οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, θα αργήσουν να εξαχθούν και τα πρώτα συμπεράσματα για το… ταβάνι της νέας ομάδας που δημιουργείται. Σε θεωρητικό επίπεδο, οι πρώτες κινήσεις συνιστούν αναβάθμιση. Ειδικά από τον Μόντσου που έρχεται μετά από μια καταπληκτική χρονιά με 42 ματς και άνοδο στη LaLiga.

Δυο είναι τα κρίσιμα σημεία από εδώ και πέρα. Πόσο γρήγορα θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις (που δεν θα είναι και λίγες) και πότε θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό με τον Μορόν που στα φιλικά της Ολλανδίας ήταν… ωσεί παρών. Το πρώτο θα καθορίσει και το πόσο γρήγορα θα καταφέρει ο Μάντζιος να… μοντάρει το υλικό που θα έχει στα χέρια του. Το δεύτερο, τι θα γίνει με τον περσινό MVP, αφού άλλα δεδομένα θα ισχύσουν σε περίπτωση πώλησης και εντελώς διαφορετική κατάσταση αν τελικά παραμείνει (σενάριο που δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες).

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:02 - 26.07.2024

Ούγκο Μάγιο: Ενας από τους τελευταίους ρομαντικούς στο Βικελίδης

Η σχέση ανιδιοτελούς αγάπης και αφοσίωσης στη μια και μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε στην πατρίδα του, ο 33χρονος δεξιού μπακ που φέρνει ο Αρης για να προσθέσει ποιότητα, εμπειρία και μια έντονη προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι της μιας ζωής ντυμένης στα γαλάζια της Θέλτα.