Το «βροντερό» παρών του Μιλουτίνοφ και το... βουνό αγώνων που έρχεται

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

InTime

Το «βροντερό» παρών του Μιλουτίνοφ και το... βουνό αγώνων που έρχεται

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για την εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Καρδίτσα Ιαπωνική, την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και το ζόρικο πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τον Ολυμπιακό και 3/3 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Λίγα 24ωρα μετά την εκτός έδρας ήττα από την Αναντολού Εφές για την 4η αγωνιστική της Euroleague, οι Πειραιώτες φιλοξενήθηκαν από την Καρδίτσα Ιαπωνική και πήρανε τη νίκη με 77-61, για την τρίτη αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Μία εμφάνιση που σίγουρα δεν ήταν εντυπωσιακή από πλευράς Ολυμπιακού. Μία «σβηστή» νίκη με την ομάδα να έχει μπροστά της τέσσερα απαιτητικά παιχνίδια. Ο Σάσα Βεζένκοφ για ένα ακόμη ματς τελείωσε με 20 πόντους, ωστόσο αν πρέπει να σταθούμε κάπου, αυτό είναι η επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ είχε να αγωνιστεί από τις 6 Σεπτεμβρίου και το φιλικό επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στη βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη. Ο ίδιος είχε τραυματιστεί σε μία προπόνηση και είχε μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα, με τον «Μίλου» να παίζει κόντρα στην Καρδίτσα Ιαπωνική το πρώτο του επίσημο παιχνίδι αυτή τη σεζόν.

Σε 14 λεπτά συμμετοχής, ο Μιλουτίνοφ φρόντισε να ξεχωρίσει, καθώς τελείωσε με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ. Πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους του τους σέντερ διαθέσιμους.

Ο Μουσταφά Φαλ έχει επιστρέψει εδώ και μέρες, έχει μπει για τα καλά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ από την αρχή της σεζόν ο Μόουζες Ράιτ είναι σταθερός. Πλέον με την επιστροφή του Νίκολα, οι επιλογές του Ολυμπιακού αυξάνονται και εννοείται ο coach θα μπορέσει να «μαγειρέψει» καλύτερα τα συστήματα που θέλει.

Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει το ενδιαφέρον του σε ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα. Σε διάστημα οχτώ ημερών, έχει να δώσει πέντε παιχνίδια. Η αρχή θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου για την Ευρωλίγκα με την Μπάγερν Μονάχου εκτός έδρας, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Aktor στο ΣΕΦ (27/10, 20:15).

Αμέσως μετά έχει διαβολοβδομάδα με δύο... ντερμπάρες εντός έδρας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης (29/10, 21:15) και με την Μπαρτσελόνα (31/10, 21:15) και κλείνει το πρόγραμμα για τη Stoiximan Basket League κόντρα στην ΑΕΚ Betsson (02/11, 19:00). Μία σειρά αγώνων που σίγουρα θα χρειαστεί όλοι οι παίκτες της ομάδας να είναι σε ετοιμότητα.