Toν Λουτσέσκου και τα μάτια σας!

Ραζβάν Λουτσέσκου

i

©Intime

Toν Λουτσέσκου και τα μάτια σας!

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για το ταλέντο του ΠΑΟΚ να... δημιουργεί κρίσεις από το πουθενά!

O ΠΑΟΚ πηγαίνει στη διακοπή πρώτος στη βαθμολογία με διαφορά δύο βαθμών από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη και επτά από τον Παναθηναϊκό. Κι όμως οι «ασπρόμαυροι» τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν να βρίσκονται στα όρια μιας μεγάλης κρίσης.

Μετά από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, που ο Δικέφαλος κατάφερε να το ξεκλειδώσει χάρη στο γκολ του Μαντί Καμαρά και έπειτα να το κλειδώσει με το γκολ του Σβαμπ θα περίμενε κανείς πως στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο θα άρχισαν να πέφτουν οι σφυγμοί. Αντιθέτως, αυτό ήταν μόνο η αρχή!

«Είμαι εδώ αυτή τη νύχτα, δεν έχω πρόβλημα να πάω Θεσσαλονίκη και να πάρω βαλίτσες για Βουκουρέστι αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την διαδικασία Είμαι με μυαλό και ψυχή ήρεμος και έχω δείξει τι μπορώ να κάνω, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος μπορώ να φύγω», είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου και ταρακουνήθηκε όλος ο οργανισμός ΠΑΟΚ!

Mπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό αυτό που γράφω, αλλά τον Ράζβαν και τα μάτια μας! Ο Δικέφαλος δεν έχει την πολυτέλεια να ξενερώσει-χάσει τον προπονητή του. Προφανώς προπονητές υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω, αλλά το έχω γράψει-πει πως όποιος και αν έρθει στον ΠΑΟΚ με αυτή τη δομή που υπάρχει και με το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα οι πιθανότητες να πετύχει τα μισά από αυτά που έχει πετύχει ο Ρουμάνος τεχνικός είναι οριακά πάνω από το 10%.

Ο Λουτσέσκου είναι πολλά πράγματα για τον ΠΑΟΚ και όχι ένας απλός προπονητής. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει μπει πολλές φορές ασπίδα για τον σύλλογο, τον ιδιοκτήτη, τον οργανισμό και πάει λέγοντας. Το γεγονός πως η ομάδα τη δεδομένη στιγμή δεν αποδίδει όπως θα ήθελε τον πιέζει προφανώς, αλλά ο ίδιος γνωρίζει πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του γκρουπ και με τον προγραμματισμό που κάνει θεωρεί πως τον Νοέμβριο θα δούμε όλοι τον ΠΑΟΚ του.

Δεν χρειάζεται λέω εγώ να μπαίνει επιπλέον πίεση στον προπονητή χωρίς λόγο και αιτία και από το πουθενά να ανοίγει τέτοια κουβέντα για τον Λουτσέσκου. Δηλαδή αν ο Λουτσέσκου βγαίνει και λέει αν δεν σας κάνω να φύγω, τότε οι Μεντιλίμπαρ, Αλόνσο και Αλμέιδα που βρίσκονται από κάτω του στη βαθμολογία τι πρέπει να κάνουν; Να αφήσουν σημείωμα και να φύγουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα;

Γενικά νομίζω πως αυτή η διακοπή έρχεται σε ένα σημείο που ευνοεί τον Δικέφαλο αγωνιστικά, αφού οι περισσότεροι παίκτρε θα ξεκουραστούν, ενώ το γεγονός πως ο προπονητής θα μπορέσει να καθαρίσει το μυαλό του μόνο καλό θα κάνει, βέβαια το ίδιο ισχύει για όλο τον οργανισμό των «ασπρόμαυρων» και επιμένω πως τη δεδομένη στιγμή δεν χρειάζεται πίεση στην ομάδα και στον προπονητή. Ίσα ίσα χρειάζονται στήριξη και ηρεμία για να δουλέψουν όπως πρέπει.

Πάντως, είναι συγκλονιστικό πως ο ΠΑΟΚ καταφέρνει από το πουθενά να μπαίνει σε κρίσεις που δημιουργεί μόνος του, ενώ είναι πρώτος. Πρόκειται για ταλέντο του οργανισμού...