Τζορτζ Μπάλντοκ, βασικός για πάντα στον Παναθηναϊκό

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Τζορτζ Μπάλντοκ, βασικός για πάντα στον Παναθηναϊκό

Λάμπρος Γκαραγκάνης 23:36 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 19.10.2024

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει από το Ηράκλειο της Κρήτης για τα ψυχολογικά και αγωνιστικά εμπόδια που έχει να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός. Όχι μόνο στο κυριακάτικο παιχνίδι, αλλά γενικά...

Με καμία διάθεση επιμονής στο βαρύ κλίμα, που δεν πρόκειται ποτέ να ελαφρύνει... Η απώλεια σε μία οικογένεια δεν συνηθίζεται, ούτε ξεπερνιέται. Όσοι το έχουν βιώσει, αντιλαμβάνονται ότι η διαπίστωση δεν αποτελεί κάποιο τσιτάτο, αλλά πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος, όπως μέχρι το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου 2024. Δεν μπαίνει καν στη συζήτηση η οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, η οποία καλείται να διαχειριστεί κάτι αδιανόητο.

«Στο μυαλό όλων είναι ο Τζορτζ»: Η συγκινητική στιγμή στην αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κρήτη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:28 - 19.10.2024

«Στο μυαλό όλων είναι ο Τζορτζ»: Η συγκινητική στιγμή στην αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κρήτη

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο της Κρήτης, για τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Η λεπτή χειρονομία, έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ενός φιλάθλου του ποδοσφαίρου κατά την αναχώρηση της αποστολής.

Ως οργανισμός το Τριφύλλι, δεν πρόκειται να ξεπεράσει ποτέ τον χαμό του Μπάλντοκ. Ενός μέλους της οικογένειάς του. Απλά, θα κληθεί να το κουβαλάει τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια. Η βιολογική ροή των πραγμάτων καταστρατηγήθηκε βιαίως. Ένας δυνατός αθλητής, στα 31 του, δεν είναι πια εδώ. Όλα τα υπόλοιπα έπονται. Και οι «μάχες» της Κρήτης και οι βαθμοί και οι νίκες και οι εμφανίσεις και οι τίτλοι...

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα είναι για πάντα στην αποστολή του Παναθηναϊκού. Για πάντα βασικός. Για πάντα εκεί. Να εμπνέει, να δίνει δύναμη, να κάνει έντονα τα συναισθήματα. Ήταν λίγο στα μέρη μας. Ως παίκτης του Τριφυλλιού έφτασε λίγο επάνω από τα διακόσια αγωνιστικά λεπτά. Καμία σημασία... Εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, έφυγε έτσι και αυτό δεν χωνεύεται. Απλά, δεν χωνεύεται.

Στένεψε μόνος τα περιθώριά του...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο καλείται όχι μόνο να παρουσιάσει, υπό αυτές τις συνθήκες, έναν βελτιωμένο Παναθηναϊκό, αλλά να πάρει το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα ίσον νίκη δηλαδή, διότι τίποτα λιγότερο δεν κάνει στον Παναθηναϊκό. Το στοίχημα του Ουρουγουανού είναι να βγάλει τον καλύτερο εαυτό κομβικών παικτών του. Είδαμε τους Ουναΐ, Μαξίμοβιτς και Μπακασέτα, με τις Εθνικές τους να είναι άλλοι ποδοσφαιριστές. Πρέπει να συμβεί το ίδιο τώρα...

Η έδρα είναι δύσκολη. Ο ΟΦΗ θα γεμίζει το «Γεντί Κουλέ», περιμένοντας ο νέος προπονητής να αρχίσει από εκεί που το άφησε ο Δέλλας. Και ο Ράσταβατς δεν είναι μία τυχαία περίπτωση. Πρόκειται για έναν από τους αντιπάλους προπονητές, ο οποίος έχει δημιουργήσει μεγάλη φθορά στο Τριφύλλι. Οι Κρητικοί έχουν δύναμη πυρός από τη μέση και μπροστά, με τους Νους, Σενγκέλια, Σαλσίδο και Φούντα να δημιουργούν μία πολυποίκιλη γραμμή κρούσης.

Αν οι Πράσινοι πρέπει κάπου να «χτυπήσουν» είναι το κέντρο άμυνας των γηπεδούχων. Δίχως τον τραυματία Μπρεσάν, ο ΟΦΗ θα είναι ευάλωτος. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, δίχως τον Ιωαννίδη στην εξίσωση; Άλλο ένα κομμάτι της, που δεν είναι υπέρ των φιλοξενούμενων. Από πλευράς παράδοσης, η μία νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια στο Ηράκλειο, από το 2016, δείχνει έναν ακόμα σκόπελο, τον οποίο ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει.

Παναθηναϊκός: Αντίπαλος και πάλι, όπως στην πρεμιέρα, ο Ράσταβατς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:39 - 15.10.2024

Παναθηναϊκός: Αντίπαλος και πάλι, όπως στην πρεμιέρα, ο Ράσταβατς

Για δεύτερη φορά, φέτος, το Τριφύλλι θα αντιμετωπίσει τον ίδιο προπονητή, με διαφορετική ομάδα. Η κακή ανάμνηση της πρεμιέρας απέναντι στον Αστέρα AKTOR, με τον νυν τεχνικό του ΟΦΗ Μίλαν Ράσταβατς.

Έχοντας πάρει εννέα βαθμούς από τους 21 που έχει, έως τώρα, διεκδικήσει, τα περιθώρια τα έχει στενέψει μονάχος του... Πέραν όλων των υπολοίπων, δύσκολων, συνθηκών, το «πρέπει» που υπάρχει, πλέον, είναι τεράστιο για κάθε αγώνα. Όταν δεν υπάρχει καν... χαραμάδα για σφάλμα, χρειάζονται αποθέματα πίστης και ικανότητας για το επιθυμητό. Η έξοδος στην Κρήτη θα δείξει τα αποθέματα των Πράσινων.