Μονόδρομος η κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος!

Μονόδρομος η κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος!

Διονύσης Βερβελές 10:39 - 17.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 17.08.2024

Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal την πρεμιέρα του Ολυμπιακού και όχι μόνο…

Έφτασε η ημέρα της σέντρας του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2024-25. Ο Ολυμπιακός, δοκιμάζεται βράδυ Σαββάτου στο Βόλο, κόντρα σε μια ομάδα που έχει ενισχυθεί μεταγραφικά και που βάζει πολλές δυσκολίες στους Πειραιώτες. Ας μην ξεχνάμε και το ματς της περσινής σεζόν, εκεί που η ομάδα «μπλόκαρε» με την ισοπαλία και με μία κατά γενική ομολογία, κακή διαιτησία.

Στην πρεμιέρα, η ομάδα του Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ, καλείται να κάνει το πρώτο βήμα στη μεγάλη της προσπάθεια. Χαίρομαι που δύο φορές σε δηλώσεις του, έχω ακούσει τον Βάσκο προπονητή να στέκεται στη σημασία της κατάκτησης του πρωταθλήματος φέτος. Κι επειδή ο Ολυμπιακός συμπληρώνει τα 100 χρόνια της ιστορίας του.

O Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη 20άδα της κατάταξης ευρωπαϊκών συλλόγων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:57 - 16.08.2024

O Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη 20άδα της κατάταξης ευρωπαϊκών συλλόγων

Η Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου παρουσίασε την πρώτη 20άδα της κατάταξης ευρωπαϊκών συλλόγων, με τον Ολυμπιακό να δίνει το «παρών».

Αυτός πρέπει να είναι ο νούμερο ΕΝΑ στόχος φέτος. Στην Ευρώπη, ποτέ ελληνική ομάδα δεν θα αρχίσει τη σεζόν για να πει, «πηγαίνουμε να κατακτήσουμε το Europa League» για παράδειγμα. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Αυτό που κατάφερε πέρσι ο Ολυμπιακός, γράφτηκε στην ιστορία. Δεν ξέρουμε αν θα ξαναγίνει, βλέπουμε και τις άλλες ελληνικές ομάδες τι… κάνουν σε επίπεδο προκριματικών. Ο Ολυμπιακός έκανε τη διαφορά και με αυτή του την κατάκτηση, του Conference League, απέδειξε γιατί δεν θα είναι ποτέ ίδιος με τους… άλλους.

Ωστόσο, όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν πως φέτος, ο κόσμος αυτό που επιθυμεί, είναι να δει την ομάδα να σηκώνει το πρωτάθλημα. Είναι 100 χρόνια ιστορίας, είναι ξεχωριστά, έχουμε περάσει μια δύσκολη διετία και χωρίς την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει και το πέμπτο αστέρι των πρωταθλημάτων, να φτάσει τα 50. Και το 48ο φέτος, θα είναι ο οδηγός.

Οι στοιχηματικές εταιρείες, τον χρήζουν ως το φαβορί για το πρωτάθλημα. Δεν θέλω, όμως, να μπω σε μια τέτοια διαδικασία, γιατί εκτιμώ πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Μπορεί να μην έχουν ομάδες για την Ευρώπη, αλλά την ΑΕΚ, την είδαμε να παίρνει το νταμπλ όταν ήταν εκτός Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ πέρσι πήρε ένα πρωτάθλημα που ελάχιστοι το περίμεναν, ενώ στον Παναθηναϊκό, δείχνουν διψασμένοι, με διάθεση και για άλλες μεταγραφές, όταν κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός έτσι, πρέπει να κοιτάζει τη δουλειά του. Και το Σάββατο στο Βόλο, πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα, το πρώτο τρίποντο. Δεν βλέπω τίποτα εύκολο, όπως ορισμένοι «αναλυτές» του Διαδικτύου. Θυμάμαι ζόρικες ημέρες εκεί και όχι μόνο. Και όσο ο Ολυμπιακός δεν είναι 100% έτοιμος, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός και συγκεντρωμένος, να αποφύγει τα λάθη. Τέτοια πέρσι, έφεραν την ομάδα εκτός τίτλου. Και το ευρωπαϊκό στο τέλος, ρέφαρε τις εντυπώσεις. Είναι μονόδρομος η κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος φέτος. Όλοι πρέπει να το καταλαβαίνουν, να το κάνουν πράξη μέσα στα γήπεδα. Στην Ευρώπη, μονόδρομο δεν μπορείς να… πεις, να γράψεις. Θες να πας καλά, ναι, αλλά αυτοκράτορας ο Ολυμπιακός έγινε από τους τίτλους του στην Ελλάδα.

Γιατί πιστεύω ότι δεν είναι 100% έτοιμος ο Ολυμπιακός για το πρωτάθλημα; Αμυντικά δεν είναι έτοιμος, με τον Ρέτσο να λείπει και τους Πιρόλα (ντεμπούτο), Μπιανκόν να αποτελούν το δίδυμο. Στα χαφ, είναι δοκιμασία η φάση, με Στάμενιτς ανέτοιμο κι εκτός πλάνου τον Γκαρθία. Και μπροστά, κανείς από τους δύο φορ (Ελ Κααμπί και Γιάρεμτσουκ) δεν είναι για ενενηντάλεπτο.

Γι’ αυτό, εκτιμώ πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει συγκεντρωμένος, να «σκουπίσει» το ματς στο Βόλο, έχοντας στις εξέδρες και τον κόσμο του. Δεν ξέρω αν θα εξαντληθούν τα 10.000 εισιτήρια, αλλά μαθαίνω για μεγάλη κινητοποίηση και πολλοί θα είναι στο πλευρό της ομάδας. Μάγκες, μέσα στο καλοκαίρι, από κοντά στην ομάδα. Ίσως γιατί είναι μονόδρομος το 48ο πρωτάθλημα στα 100 χρόνια της ιστορίας του συλλόγου.

Υ.Γ.: Καλή χρονιά και υγεία σε όλους. Αθλητές, προπονητές, διαιτητές, παράγοντες, οπαδούς…

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!