Όλοι οι καλοί (δεν) χωράνε!
i

Ολυμπιακός/©Intime

Όλοι οι καλοί (δεν) χωράνε!

Διονύσης Βερβελές 12:48 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 22.12.2022

Έχει κάνει κι άλλες γκέλες φέτος ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή στα Γιάννινα πείραξε περισσότερο από κάθε άλλη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα Γιάννινα κατάφεραν να προηγηθούν 0-2 με δύο γκολ του Κώστα Φορτούνη. Απέναντί τους δεν είχαν και μια ομάδα που είναι στα καλύτερά της, κάθε άλλο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιστρέψει στη βάση του με το τρίποντο.

Νομίζω πως στα Γιάννινα, δεν ανακάλυψε κανείς κάτι νέο. Καλή η προετοιμασία, τα φιλικά, η τεσσάρα με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα επανέφερε μέσα σε ένα βράδυ τις περισσότερες αδυναμίες των Πειραιωτών. Ο Μίτσελ ζούσε μέσα στην ευτυχία, μιλούσε για τον ευχάριστο πονοκέφαλο που είχε με τόσα δεκάρια, αλλά αποδείχθηκε περίτρανα πως είναι πολύ ωραίο ως ιδέα, αλλά όχι ως πράξη.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει αυτό που χρειαζόταν στο δεύτερο ημίχρονο. Ίσως και στο 0-2, ο Μίτσελ να υποτίμησε το ματς, να παρασύρθηκε και αυτός από τους παίκτες του που έβγαζαν ένα στυλ «μπλαζέ». Για να παίξεις με τόσα δεκάρια, όπως οι Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες, χρειάζεσαι κι άλλα. Θες μπακ που θα ανεβαίνουν, αυτά ο Ολυμπιακός δεν τα έχει. Και όταν μένεις με ένα αργό κέντρο, με τους Εμβιλά, Κασάμι, τότε όλα γίνονται πιο δύσκολα. Θα μπορούσε να έρθει και χειρότερη εξέλιξη, καθώς οι γηπεδούχοι που τίμησαν τη φανέλα και την ιστορία τους, μπορούσαν να βρουν τρίτο γκολ και να κάνουν την ολική ανατροπή!

Ο Μίτσελ στα Γιάννινα έχασε πόντους. Και τους έχασε, όχι γιατί οι παίκτες είναι άμοιροι των ευθυνών τους. Ο Πασχαλάκης για παράδειγμα έκανε το χειρότερό του ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν έβγαινε, δεν είχε απόκρουση ουσιαστικά. Κακή αντίδραση και στα δύο γκολ. Οι στόπερ, Ντόη και Ρέτσος πελαγοδρομούσαν. Από τα μπακ, τίποτα, αντιθέτως πολλά κενά και ειδικά από δεξιά. .Οταν βλέπεις όλα αυτά τα μηνύματα, οφείλεις να έχεις μια άλλη αντίδραση. Δεν είναι ο Κασάμι σε καλύτερη κατάσταση από τον Σαμασέκου. Δεν μπορείς να πας μακριά χωρίς εξτρέμ, σε διαβάζουν πιο εύκολα.

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό, ήρθε από τη Νίκαια. Να περιμένεις τόσο καιρό να μειώσεις τη διαφορά στη βαθμολογία και να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να χάνει δύο βαθμούς κόντρα στον Ιωνικό. Και; Χωρίς αντίκρισμα… Μένεις στο -12 και με ένα ψυχολογικό βάρος, χάνοντας άλλη μια στροφή στο πρωτάθλημα. Και βλέπεις την ΑΕΚ, να ξεφεύγει έξι βαθμούς πλέον.

Η ομάδα θα ενισχυθεί. Πήρε τον Ροντινέι, έρχεται ο Μαντσίνι, θα κάνει κι άλλες κινήσεις. Για να μπορέσει να σταθεί, όμως, να παλέψει, να φτιάξει μια κατάσταση για την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να υπάρχει λογική πρώτα από όλα στο μυαλό του προπονητή. Δεν μπορείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους, όποιοι και αν είναι. Και το όλοι οι καλοί χωράνε, φάνηκε στα Γιάννινα πως δεν ισχύει…