Χαμός στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σοβαρά επεισόδια με ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Πληροφορίες για τραυματίες (vids)
i

© ΙΝΤΙΜΕ

Χαμός στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σοβαρά επεισόδια με ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Πληροφορίες για τραυματίες (vids)

Sportal newsroom 23:38 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Καταδρομική επίθεση περίπου 150(!) οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια με άγριες διαθέσεις, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τραυματίες και υλικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο της «Opap Arena».

Η απαγόρευση της UEFA στην μετακίνηση οπαδών στα ματς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, δεν εμπόδισε τους Κροάτες χούλιγκαν να οργιάσουν. Πριν από λίγη ώρα εμφανίστηκαν ξαφνικά πέριξ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια περισσότεροι από 150 οπαδοί της Ντιναμό, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ταξίδεψαν οδικώς και ακτοπλοϊκώς μέσω της Ιταλίας και της Πάτρας. 

Οι Κροάτες χούλιγκαν ήταν οπλισμένοι με μαδέρια, ρόπαλα, λοστούς, μολότοφ και αιχμηρά αντικείμενα. Επιτέθηκαν σε κόσμο που καθόταν στην καφετέρια στην πλατεία του αετού μπροστά στο γήπεδο της ΑΕΚ. Έκαναν ζημιές και στα μαγαζιά , όπως και υπήρξε πληροφορία ακόμα και για ζημιά στο άγαλμα του αετού, η οποία όμως διαψεύστηκε από την ΑΕΚ. Ενώ επιχείρησαν χωρίς να τα καταφέρουν, να εισβάλουν ακόμα και μέσα στο γήπεδο. Επίσης χωρίς να κάνουν ζημιές. Υπάρχουν δε πληροφορίες ακόμα και για τραυματίες (περισσότερους από έναν) από αιχμηρά αντικείμενα που κρατούσαν οι Κροάτες.  Πάντως μια περίπτωση φαίνεται να είναι σοβαρή. 

H UEFA βάζει STOP: Οριστικά χωρίς ανταλλαγή εισιτηρίων τα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ
CHAMPIONS LEAGUE

09:15 - 30.07.2023

H UEFA βάζει STOP: Οριστικά χωρίς ανταλλαγή εισιτηρίων τα Παναθηναϊκός - Μαρσέιγ και ΑΕΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, στην UEFA έχει γίνει ήδη προεργασία σχετικά με το σενάριο να αναμετρηθούν ο Παναθηναϊκός με τη Μαρσέιγ και η ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και όταν επισημοποιηθούν θα προχωρήσει επίσημα στην απόφαση να μην υπάρξει μετακίνηση οπαδών.

Η αστυνομία επενέβη με καθυστέρηση και έκανε χρήση χημικών και μάλιστα εκτεταμένη. Αυτή την στιγμή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Ενώ οι οπαδοί της Ντιναμό τράπηκαν σε φυγή προς τον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα μεσάνυχτα υπήρξαν τουλάχιστον 60 προσαγωγές οπαδών της Ντιναμό από την αστυνομία.