Το σημείο που δολοφονήθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ: Ένα μεγάλο πανό, κασκόλ και κεράκια για τον αδικοχαμένο φίλο της Ένωσης (vid)

Το πανό για τον 22χρονο οπαδό της ΑΕΚ

Το σημείο που δολοφονήθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ: Ένα μεγάλο πανό, κασκόλ και κεράκια για τον αδικοχαμένο φίλο της Ένωσης (vid)

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:53 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια από άγρια επεισόδια με Κροάτες χούλιγκανς που δολοφόνησαν 29χρονο φίλο της ΑΕΚ.

Ένας 29χρονος φίλαθλος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συμπλοκών που ξέσπασαν αργά χθες το βράδυ στη Νεα Φιλαδέλφεια μετά από επιδρομή Κροατών χούλιγκαν Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες χούλιγκαν ήταν οπλισμένοι με μαδέρια, ρόπαλα, λοστούς, μολότοφ και αιχμηρά αντικείμενα. Επιτέθηκαν σε κόσμο που καθόταν στην καφετέρια στην πλατεία του αετού μπροστά στο γήπεδο της ΑΕΚ. Έκαναν ζημιές και στα μαγαζιά, όπως και υπήρξε πληροφορία ακόμα και για ζημιά στο άγαλμα του αετού, η οποία όμως διαψεύστηκε από την Ένωση.

Οι φίλοι της ΑΕΚ, για να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου φίλου της ομάδας, έβαλαν στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ένα κασκόλ, κεράκια, αλλά και ένα μεγάλο πανό που αναφέρει: «Μάικ ψυχάρα για πάντα ΑΕΚΑΡΑ».

Οι γύρω δρόμοι απ’ το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και ο περιβάλλοντας χώρος μπροστά απ’ τον Ατσάλινο Δικέφαλο Αετό, παραμένουν σαν να είναι εμπόλεμο τοπίο, με γυαλιά σπασμένα, αίματα και καδρόνια, αλλά τα συνέργεια του Δήμου κάνουν μεγάλες προσπάθειες, για να καθαρίσουν τους δρόμους και να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους φίλους της Ένωσης για το αποψινό αγώνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει ένας ανήλικος με χτύπημα από πέτρα στο κεφάλι. Επίσης τραυματίστηκαν σοβαρά εννέα άτομα, εκ των οποίων 3 Έλληνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει τραυματιστεί κι ένα 13χρονο κορίτσι.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 96 συλλήψεις: οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο. Συγκεκριμένα, έχουν συλληφθεί 82 Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες. Οι συλληφθέντες που βρίσκονται στο νοσοκομείο είναι πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.