Αλέν Ντελόν: Λάτρης της πυγμαχίας και της Formula 1 - Ποια ήταν η αγαπημένη του ομάδα και ποιος πιλότος τον επηρέασε

Φωτ. IMAGO

Αλέν Ντελόν: Λάτρης της πυγμαχίας και της Formula 1 - Ποια ήταν η αγαπημένη του ομάδα και ποιος πιλότος τον επηρέασε

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:47 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 24.08.2024

Ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν, ο οποίος έφυγε την Κυριακή (18/8), αγαπούσε πολύ την πυγμαχία και τη Formula 1.

Ο Αλέν Ντελόν έφυγε από τη ζωή στις 18 Αυγούστου 2024, σε ηλικία 88 ετών. O θρυλικός Γάλλος ηθοποιός, γνωστός για τη γοητεία και το εξαιρετικό του ταλέντο. Έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του κινηματογράφου κι έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη μεγάλη οθόνη.

Ο Αλέν Ντελόν αν και γεννήθηκε στο Sceaux και ήταν πολίτης της Γαλλίας, είχε και ελβετική υπηκοότητα. Την απέκτησε το 1999, αφού έζησε στη Γενεύη για περισσότερο από μια δεκαετία. Στη συνέχεια απέκτησε και ολλανδική υπηκοότητα μέσω του γάμου του με τη δημοσιογράφο Ροζαλί Βαν Μπρίμεν, με την οποία απέκτησαν και δύο παιδιά.

Η αγάπη του για την πυγμαχία

Ο Αλέν Ντελόν από τη δεκαετία του 1960 έδειξε μία αγάπη στα σπορ και ιδιαίτερα στην πυγμαχία. Έχοντας πλέον γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς Γάλλους ηθοποιούς , η παρουσία του σε πολλούς αγώνες πυγμαχίες που διοργανώνονταν στο Παρίσι ήταν συχνή και μάλιστα έγινε πολύ καλός φίλος με τον Ζαν - Κλοντ Μπουτιέ, έναν από τους κορυφαίους πυγμάχους της εποχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία, στην οποία ο Αλέν Ντελόν χρηματοδότησε έναν αγώνα πυγμαχίας. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε δώσει από την τσέπη του 1,7 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα προκειμένου ο Ζαν - Κλοντ Μπουτιέ να πάρει τη ρεβάνς από τον Αργεντίνο Κάρλος Μονσόν.

Λάτρης της ταχύτητας

Ο Αλέν Ντελόν, ωστόσο ήταν και λάτρης της ταχύτητας, εκφράζοντας την αγάπη του στο πρωτάθλημα της Formula 1. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1990, είχε επισημάνει ότι η αγάπη του στο σπορ είχε γίνει εμφανής από τη δεκαετία του '70, ενώ είχε εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της Scuderia Ferrari. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε τονίσει ότι ρόλο στην επιλογή του αυτή είχε παίξει ο Άλεν Προστ, ένας από τους κορυφαίους πιλότους του πρωταθλήματος και καλός του φίλος!

Ο Αλέν Ντελόν είχε βρεθεί αρκετές φορές στα πιτς της ομάδας όταν οδηγοί πλέον ήταν οι Ζαν Τοντ και Μίκελ Σουμάχερ.

Ο Αλέν Ντελόν δεν θα μπορούσε να μην έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές Ferrari εκείνης της εποχής. Εξάλλου οι φωτογραφίες του με την Jane Fonda αλλά και τη Shirley MacLaine εκείνη την εποχή σε μια Ferrari 250 GT Spider είναι ακόμη και σήμερα διάσημες και απολύτως χαρακτηριστικές.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!