Από το βοσκοτόπι στην αγορά: Πόσο κοστίζει φέτος το πασχαλινό κρέας - Πού οφείλεται η διαφορά
i

© Intime

Από το βοσκοτόπι στην αγορά: Πόσο κοστίζει φέτος το πασχαλινό κρέας - Πού οφείλεται η διαφορά

Sportal newsroom 09:29 - 12.04.2025 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 12.04.2025

Με το αρνί και το κατσίκι να αγγίζουν φέτος τα 12 ευρώ το κιλό, η Βαρβάκειος αγορά ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους καταναλωτές εν όψει Πάσχα.

Λίγες μόλις ημέρες πριν το Πάσχα, η Βαρβάκειος, σφύζει από ζωή. Οι φωνές των κρεοπωλών και η έντονη κινητικότητα στα στενά της αγοράς θυμίζουν ότι το πασχαλινό τραπέζι είναι προ των πυλών.

Ο κόσμος άρχισε ήδη να κάνει έρευνα αγοράς, να συγκρίνει τιμές και να προγραμματίζει. Οι καταναλωτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την ακρίβεια, αλλά όπως φαίνεται, η ποιότητα και η εμπιστοσύνη στη Βαρβάκειο εξακολουθούν να κρατούν τον κόσμο κοντά της.

Ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέας Νιώτης, δήλωσε στην κάμερα του Newsbomb.gr: «Αυτή την εβδομάδα οι τιμές για αρνί και κατσίκι κυμαίνονται από 10 έως 12 ευρώ το κιλό. Υπάρχει μια μικρή αύξηση, περίπου 1 ευρώ πάνω από πέρσι, όμως είναι στο πλαίσιο της γενικής ανόδου στις τιμές. Για τα εντόσθια, όπως συκωταριές και έντερα, υπάρχει επάρκεια, αν και τις τελευταίες ημέρες – μετά τη Μεγάλη Παρασκευή – ενδέχεται να δούμε ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης».

Οι καταναλωτές δηλώνουν πως ναι μεν κοιτούν τις τιμές, αλλά δεν θα ρισκάρουν στην ποιότητα, ειδικά για μια γιορτή όπως το Πάσχα.

«Το πιο βασικό είναι να είναι καλό το κρέας. Θα το φάμε όλη η οικογένεια, αν δεν είναι ποιοτικό, καλύτερα να μην το πάρουμε καν. Εδώ ξέρουμε τι αγοράζουμε», λέει μία κυρία στην κάμερα του Newsbomb.gr.

«Λίγο ανεβασμένες είναι οι τιμές, αλλά για Βαρβάκειο παραμένουν λογικές. Κρατούν ακόμη μια ισορροπία. Η ποιότητα είναι δεδομένη», τόνισε άλλος καταναλωτής.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται και οι κρεοπώλες, οι οποίοι προετοιμάζονται για τη μεγάλη προσέλευση: «Από την ερχόμενη εβδομάδα περιμένουμε μεγάλη κίνηση. Ο κόσμος εμπιστεύεται τη Βαρβάκειο γιατί βρίσκει ποιότητα, καλές τιμές και σωστή εξυπηρέτηση. Εδώ δεν θα φύγει κανείς παραπονεμένος», ανέφερε μία κρεοπώλισσα με πολυετή εμπειρία.

Η κτηνοτρόφος Μάγδα Κοντογιάννη μιλώντας στο Newsbomb.gr επισήμανε την απόσταση ανάμεσα στην τιμή παραγωγού και την τελική τιμή καταναλωτή: «Από τον παραγωγό, τα σφάγια φεύγουν από 10 έως 12 ευρώ το κιλό για το απλό και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 20 ευρώ για τα πιο ποιοτικά. Ωστόσο, στον καταναλωτή αναμένεται να φτάσουν ακόμα και στα 17 ευρώ το κιλό. Το κόστος των ζωοτροφών, των μεταφορών και της σφαγής έχει αυξηθεί σημαντικά φέτος».

Πηγή: newsbomb