Δικηγόρος 18χρονου: «Υπήρχε δεύτερο άτομο που εκτόξευσε φωτοβολίδα στον αστυνομικό, δεν ξέρουμε αν είναι αυτή που τον τραυμάτισε»

Δικηγόρος 18χρονου: «Υπήρχε δεύτερο άτομο που εκτόξευσε φωτοβολίδα στον αστυνομικό, δεν ξέρουμε αν είναι αυτή που τον τραυμάτισε»

Sportal newsroom 22:19 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 14.08.2024

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 18χρονου, που κατηγορείται για τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Ρέντη, δήλωσε πως ο πελάτης του δεν ήταν ο μόνος που εκτόξευσε φωτοβολίδα αλλά ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο.

Ο Απόστολος Λύτρας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 18χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο γνωστός δικηγόρος λοιπόν σχολίασε πως είχε μια ολιγόλεπτη συζήτηση με τον πελάτη του, λέγοντας πως ο 18χρονος είναι σε κατάσταση σοκ και εύχεται να γίνει καλά ο 31χρονος αστυνομικός. Σε δηλώσεις που έκανε μάλιστα τόνισε πως δεν ήταν ο μόνος που εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα στους αστυνομικούς, αλλά υπήρχαν άλλα δύο άτομα. Την ίδια ώρα υποστήριξε πως πρέπει να διευκρινιστεί ποια ήταν η φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό

Μεταξύ άλλων σχολίασε πως ο νεαρός δεν ήταν οργανωμένος οπαδός και δεν έχει συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν. 

«Αυτό που μου μετέφερε εμένα είναι ότι προς το μέρος του αστυνομικού δεν έφυγε μία φωτοβολίδα, έφυγαν δύο φωτοβολίδες. Προφανώς ο 18χρονος έχει ρίξει τη μία. Δεν ξέρουμε αν είναι αυτή η φωτοβολίδα που τον τραυμάτισε (τον αστυνομικό) ή όχι», ήταν τα λόγια του Απόστολου Λύτρα. 

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του 18χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους άνδρες, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους άνδρες, διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, βιαιοπραγία από κοινού κα κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού.