Επεισόδια έξω από την Ευελπίδων μεταξύ των ΜΑΤ και των συγκεντρωμένων οπαδών - Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων
i

©intime

Επεισόδια έξω από την Ευελπίδων μεταξύ των ΜΑΤ και των συγκεντρωμένων οπαδών - Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Sportal newsroom 13:34 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 14.08.2024

Οι απολογίες των 104 κατηγορούμενων οπαδών ξεκίνησαν, την ώρα που εκτός των δικαστηρίων οι συγκεντρωμένοι ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ.

Την ώρα που η οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή ετοιμάζεται να πει το τελευταίο «αντίο» στον άτυχο οπαδό της ΑΕΚ, που έχασε τη ζωή του στη δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησαν χούλιγκαν από την Κροατία στη Νέα Φιλαδέλφεια, το σκηνικό της φρίκης στη χώρα μας συνεχίζεται. Το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια οι πρώτοι 30 χούλιγκαν που κατηγορούνται για το έγκλημα, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιων του ανακριτή.

Την ίδια ώρα, φίλοι της ΑΕΚ είχαν κάνει κάλεσμα προκειμένου να συγκεντρωθούν έξω από την Ευελπίδων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας 8/8.

Εκεί δεν έλειψε νέος γύρος επεισοδίων, αφού οι κιτρινόμαυροι οπαδοί συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφύγει.

Οπτικοακουστικό υλικό από το μοιραίο χτύπημα στη δικογραφία

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μαζέψει πολλά βίντεο γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στο οποίο φαίνονται τα επεισόδια που έγιναν τη Δευτερά το βράδυ (7/8). Σε ένα από αυτά φέρεται να φαίνεται το μοιραίο χτύπημα στον Μιχάλη Κατσουρή. 

Ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν και τρεις φωτογραφίες που φαίνεται επίσης το μοιραίο χτύπημα. Στην πρώτη εμφανίζεται ο Μιχάλης τη στιγμή της επίθεσης και στη δεύτερη μια γενική εικόνα από τα επεισόδια έξω από την «OPAP Arena». Ενώ στην τρίτη εμφανίζεται πιθανώς η ομάδα που χτύπησε τον οπαδό της ΑΕΚ. 

Προηγουμένως ο συνήγορος υπεράσπισης τριών εκ των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας ανέφερε πως οι οπαδοί απλά ήρθαν να δουν τον αγώνα στην Αθήνα και θα έφευγαν. 

«Ήρθαν να δουν την Αθήνα και την Αττική, να δουν το ματς και να φύγουν. Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας μπορεί να είναι Κροάτης, Αλβανός ή Έλληνας. Κανείς δε δικαιούται να προκρίνει και να προεξοφλεί την ενοχή κανενός ανθρώπου. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Οφείλουμε πολιτισμό, σύνεση, μετριοφροσύνη, ψυχραιμία και εγκράτεια», ανέφερε αρχικά. 

«Μη δυναμιτίζουμε το κλίμα, μη χειροτερεύουμε τις σχέσεις του ελληνικού λαού με τους Κροάτες, οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πιστεύω, είναι δημοκρατικοί, φιλειρηνικοί και καταδικάζουνε, όπως κι εγώ και όλοι μας, απερίφραστα, την βία στον αθλητισμό. Να έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, να την αφήσουμε να νηφάλια να επιτελέσει το καθήκον της, το έργο της», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Ανθυπαστυνόμος της πρώτης διμοιρίας των ΜΑΤ που έφτασε στην περιοχή κατέθεσε. «Στις 23:05 ώρα λάβαμε σήμα από το κέντρο μας για να μεταβούμε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας καθώς υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ. Στις 23:15 αφιχθήκαμε και αποβιβαστήκαμε από το λεωφορείο στην οδό Κιουτάχειας που τέμνει κάθετα την Οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου επί της οποίας βρίσκεται στο γήπεδο της ΑΕΚ. 

Πλησιάσαμε πεζή και περιμετρικά του γηπέδου υπήρχαν γύρω στα 200 άτομα που προκαλούσαν φθορές. Η διμοιρία μου ήμασταν η πρώτη αστυνομική δύναμη που έφτασε και κάναμε χρήση χημικών, προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος και να αποφευχθούν περισσότερες φθορές ή τυχόν τραυματισμοί. Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα κροατικής καταγωγής».

Φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη 

Νέες φωτογραφίες που δείχνουν τις τελευταίες στιγμές του Μιχάλη Κατσουρή βγήκαν στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα φαίνεται ο 29χρονος να φτάνει στο περίπτερο και ένας ακόμα να προσπαθεί να τον κρατήσει όρθιο. Στη δεύτερη φαίνεται πάλι ο Μιχάλη να βρίσκεται ξαπλωμένος στο έδαφος και αρκετοί αν είναι από πάνω του και να προσπαθούν να τον βοηθήσουν.